4 Temmuz 2011 Pazartesi

Besi çiftliği kuran Uyum eti yüzde 20 ucuz satacak

İstanbul’da faaliyet gösteren gıda perakendecisi Uyum Gıda, 5 bin büyükbaştan oluşan hayvan çiftliği kurdu.
Marketlerinde sadece kendi etlerine yer verecek olan Uyum Gıda, eti yüzde 20 daha az satacak. Uyum Gıda Genel Müdürü Sait Koç, Türk damak tadına en yatkın büyükbaş hayvanların Güney Amerika’da bulunduğunu söyleyerek, “Bölgeden küçük olarak getirdiğimiz hayvanları burada büyütüp kesimhanede satışa sunulacak şekilde hazırlıyoruz. 16 Haziran’da ilk kesimimizi yaptık. Etler yüzde 20 daha uygun fiyata satılacak” dedi.

Koç, ileride küçükbaş hayvan işine de girmek istediklerini kaydetti. Site ve ofislerin İstanbul’da hızlı geliştiğini anlatan Sait Koç, şunları söyledi:
Sitelerde mağaza açıp büyüyecek
“İstanbul faaliyet alanımız. Geleneksel kanalların daralması ve site gibi alanların çoğalması bizi bu yönde bir karara teşvik etti. Rakiplerimizden farklı olarak site konseptinde büyüyeceğiz. Çeşitli sitelerle yaptığımız anlaşmalarla mağaza açacağız.”
Kasımda hisselerinin yüzde 30’unun halka arz edildiğini hatırlatan Koç, “Kasamıza 52.5 milyon TL girdi. O dönem 33 mağazaydık. 6 ayda 3 mağaza daha açtık. Arzdan elde ettiğimiz parayı mağazalaşmaya harcayacağız” dedi.

Popüler Yayınlar

Markente RSS

RSS Takip Et Technorati Profile Add to Technorati Favorites Besserer Pagerank Türkçe İçerikli Web Siteleri
Sitetistik