25 Temmuz 2011 Pazartesi

Dünya çikolata devi Türkiye’de Düzey’i seçti

Nutella ve Kinder markalarının üreticisi olan 7 milyar avroluk cirosuyla dünyanın 4. büyük çikolata ve şekerleme devi İtalyan Ferrero Grubu’nun Türk tüketiciyle randevusunu Koç Grubu şirketlerinden Düzey Pazarlama A.Ş sağlayacak. 25 Temmuz’dan itibaren Ferrero’nun ürünleri Türkiye pazarına ulaşacak

Koç Grubu şirketlerinden Düzey Pazarlama A.Ş., 7 milyar avroluk cirosuyla dünyanın en büyük 4. çikolata ve şekerleme devi İtalyan Ferrero Grubu’nun Türkiye distrübütörlüğünü üstlendi. Dünyada 18 farklı fabrikasıyla, Nutella, Kinder Surprise, Kinder Chocolate, Kinder Bueno, Kinder Süt Dilimi, Kinder Pingui, Ferrero Rocher, Rafello gibi çikolata ve şekerleme markaların üreticisi olan Ferrero, 1990 yılından bu yana “Nutella” ve “Kinder” markalarıyla Türkiye’de faaliyet gösteriyor.

İşbirliği kapsamında, 25 Temmuz’dan itibaren Ferrero ürünlerinin Türkiye dağıtımını gerçekleştirecek olan 35 yıllık deneyime sahip Düzey Pazarlama A.Ş., “55 Distribütörü 500 personeli, 400 kişilik saha ekibiyle Türkiye’nin en köklü dağıtım şirketleri arasında yer alıyor.


Düzey Pazarlama A.Ş., halen Koç Grubu’nun ürettiği Tat, Maret, Sek, Pastavilla markalı gıda ürünlerinin yanı sıra General Electric Ampulleri, Landlite enerji tasarruflu ampulleri, Ekin bakliyat ve pirinç, Kotanyi baharatları, Rest temizlik ürünleri, Prenses şeker, Şölen çay ve Sony marka pillerin Türkiye’nin 45 bin noktasına dağıtımını gerçekleştiriyor.

2012 yılında dağıtım ağını 60 bin noktaya ulaştırmayı hedefleyen Düzey Pazarlama A.Ş., dünyanın 80 ülkesinde satılan Ferrero şekerleme ve çikolata ürünlerinin de katılımıyla Türkiye’nin en büyük bağımsız dağıtım şirketi olma konumunu sağlamlaştırmış bulunuyor.

Fındık alımının en büyük kısmını dünyanın en büyük üreticisi olan Türkiye’den gerçekleştiren,Türkiye’nin en büyük Fındık alıcısı olan dünya devi Ferrero Grubu, yenilikçi ürünleri ve yüksek pazarlama yatırımıyla Türk çikolata ve şekerleme pazarının büyümesinde de önemli rol oynuyor.

Ferro Grubu ile Düzey Pazarlama A.Ş. arasında sağlanan işbirliğiyle, dünyaca ünlü lezzetlerin tüm kanallarda etkin dağılımının sağlanması, görünürlüğünün artırılması ve ürünlerin Türk tüketicisiyle yaygın bir şekilde buluşması hedefleniyor. İtalya ve Türkiye’nin en büyük iki ailesini bir araya getiren işbirliğiyle iki gurubun ilişkilerinin gelişerek ve güçlenerek devamı amaçlanıyor.

Popüler Yayınlar

Markente RSS

RSS Takip Et Technorati Profile Add to Technorati Favorites Besserer Pagerank Türkçe İçerikli Web Siteleri
Sitetistik