22 Temmuz 2011 Cuma

A101 28 Temmuz 2011 Fırsat Ürünleri

A-101 marketlerinde 28 Temmuz 2011 Perşembe gününde itibaren satışa sunulacak Fırsat Ürünleri Kampanyasında bir çok ürün uygun fiyata sunulmaktadır.

A101 Marketlerinde 28 Temmuz 2011 Perşembe gününden itibaren satışa sunulacak Fırsat Ürünleri Aşağıdaki gibidir;

Ranforce Nevresim Takımı Çift Kişilik 29.95 TL
Klasik Gitar 87x33x7.5 cm 27.50 TL
Silikon Yastık 50x70 cm 4.95 TL
Ortopedik Oturma Simidi 44 cm 11.50 TL
Targus Notebook Soğutucu 19.95 TL
Sunny Saç Kurutma Makinesi 14.95 TL
Kaydırmaz Banyo Paspası 65x100 cm 3.95 TL

Bim 22 Temmuz 2011 Aktüel Ürünler - Bim Market İndirimleri

Bim 22 Temmuz 2011 Aktüel Ürünler kampanyasında birçok bu hafta Araç İçi Mini soğutucu, ev testil ürünleri, ütü, epilasyon cihazı vegıda ürünlerinden uygun fiyatları ile sizleri bekliyor.

Bim Market'leri her hafta düzenlemiş olduğu Aktüel Ürünler kampanyası Yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Bim Market Her hafta Cuma gününden itibaren bir çok gıda dışı ürünü avantajlı fiyatlar ile mağazalarında satışa sunmaktadır.

Bim Aktüel ürünlerini siz ziyaretcilerimize bilgilendirmek için her hafta düzenli olarak sizin bilginize sunuyoruz.

22 Temmuz 2011 Cuma gününden itibaren Bim Mağazalarından satışa sunulacak Aktüel ürünler aşağıdaki gibidir;

Homemaxx Araç içi Mini Isıtıcı-Soğutucu (24 litre, Ortam sıcaklığının 15 C altına kadar soğutma ve 65 C kadar ısıtma, 12 V çakmak girişi ile araç içi kullanım) 56.90 TL
Patchworks Yatak Örtüsü Çift Kişilik 54.90 TL

Kipa market indirimli ürünler 22-28 Temmuz 2011

Kipa Marketlerde bu hafta geçerli olacak indirimleri kaçırmayın.Ramazan ayına özel düzenlenen indirim kampanyası ile %30’a varan indirimler sizleri bekliyor.
Kipa Marketlerinde 22 -28 Temmuz 2011 tarihleri arasında geçerli olacak indirimli ürünler ve fiyatları aşağıda belirtilmiştir.

PASTIRMA kg 32.90 TL
DANA ROSTO KG ithal 23.90 TL
DANA ROSTO KG yerli 24.90 TL
ALTINYAĞ AYÇİÇEK YAĞI 5 LT 16.50 TL
ABC BALDO PİRİNÇ 2,5 KG 8.99 TL
KADI UN 5 KG 5.39 TL
MARET MACAR SALAM 250 GR 8.99 TL
PINAR KOKTEYL SOSİS 215GR 6.25 TL

Toptancılar da Ramazan fırsatçılarına karşı

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte piyasalarda bazı gıda ürünlerinin fiyatları artışa geçti.

Bunun üzerine Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) açıklama yaparak, ay sonuna kadar hiçbir üründe zam yapmayacağını açıkladı. Federasyonun fırsatçılara bayrak açmasının ardından vatandaşlara sevindirici bir haber de gıda toptancılarından geldi. İstanbul Gıda Toptancı Tüccarları Derneği başta olmak üzere ülke genelindeki birçok toptancı, tüketicilerin gıda ihtiyaçlarını sorunsuz karşılamaları için gerekli tüm kolaylığı göstereceklerini açıkladı. Geçtiğimiz Ramazan aylarında olduğu gibi bu yıl da fırsatçılara göz açtırmayacaklarını belirten İstanbul Gıda Toptancı Tüccarları Derneği Başkanı Mustafa Karlı, piyasalarda vatandaşları endişeye sevk edebilecek herhangi bir olumsuzluğun olmadığına vurgu yaptı. İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinde faaliyet gösteren yüzlerce marketin tedarik hizmetini de kendilerinin sağladığına vurgu yapan Karlı, vatandaşların da Ramazan erzaklarını uygun fiyatlardan toptancılardan temin edebilecekleri çağrısında bulundu. Karlı, ayrıca gıda ürünlerinin temininde de hiçbir sorunun yaşanmadığının altını çizdi. Öte yandan Ramazan sofralarının vazgeçilmez ürünlerinin market ve toptancı fiyatları arasında ise yaklaşık yüzde 20-25 oranında fark bulunuyor. Örneğin bir kilogram pirinç İstanbul'un Rami semtindeki Toptancılar Çarşısı'nda 1,50-3,20 TL arasında satılırken, aynı ürün market raflarında 3,95-6,50 liradan alıcı buluyor. Ayrıca sofraların vazgeçilmezleri arasında bulunan kırmızı mercimek 1,80 liradan, bulgur 1,10'dan, fasulye 1,80'den ve nohut da 2,50 liradan satılıyor.

Bakan Eker: Yeteri Kadar Et Var, Fiyat Artışı Olmayacak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye'de et konusunda sıkıntı bulunmadığını, dolayısıyla Ramazan ayında fiyat artışı olmayacağını söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye'de et konusunda sıkıntı bulunmadığını, dolayısıyla Ramazan ayında fiyat artışı olmayacağını söyledi. İç piyasada et sıkıntısı olmadığı için et fiyatlarında artış da olmayacağına değinen Eker, bu konuda vatandaşların endişe etmemesini istedi.

Kayseri’deki tarım ve hayvancılık alanlarında yapılan faaliyetlerin değerlendirileceği ‘Sektörel Ortak Akıl Toplantıları’na katılmak üzere şehre gelen Bakan Eker, Kayseri Şeker Fabrikası’nı ziyaret etti. Eker, gazetecilerin et fiyatları ve bağımsız milletvekilleriyle ilgili sorularını cevaplandırdı.

Marketlerin ramazan paketleri hazır

Market ve alışveriş merkezleri ramazan ayı öncesi, gıda ürünlerinden oluşan alternatif ramazan paketleri hazırladı.

Alışveriş merkezleri ve marketlerin hazırladıkları gıda ürünlerinden oluşan ramazan paketlerini satın alan hayırseverler, paketleri hediye ettikleri dar gelirli vatandaşların iftar sofralarını zenginleştirmek istiyorlar.Geleneksel hale getirilen ramazan paketleri, hem tüketicilere daha hesaplı alışveriş imkanı sunuyor, hem de yardıma muhtaç insanlara yardım etmek isteyen hayırseverlere de alternatif olanak sağlıyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Türkiye genelinde 470 mağazası bulunan Carrefour, bu yıl ramazan ayına özel 4 alternatifli paket hazırladı.
Carrefour mağazalarında, içinde 13 çeşit ürün bulunan “klasik” paket 19,90 lira, 16 ürün bulunan “Carrefour Discount” paketi 29,90 lira, 17 çeşit ürün bulunan “Süper” paket 39,90 lira, 20 ürün bulunan “Mega” paket ise 49,90 liradan alıcı buluyor.

Eğlenceli Ramazan Profilo Alişveriş Merkezi

Ramazan eğlencelerinin en renklisi, İstanbul’un en renkli alışveriş merkezi Profilo AVM’de! Profilo Alışveriş Merkezi geçmişten günümüze Ramazan eğlenceleri ile sizleri bekliyor.

Profilo Alışveriş Merkezi, Ramazan ayı boyunca geçmişten bugüne en eğlenceli Ramazan etkinliklerini İstanbul’un kalbine taşıyor. Geleneksel Ramazan kültürünün yaşatılması amacıyla hazırlanan etkinlikler arasında, unutulmaz Hacivat Karagöz Gölge Oyunları, geleneksel müzikal ipli kukla şovları, efsanevi hikayeleri ile Meddah, atışmalarıyla güldüren Pişekar ve Kavuklu’dan orta oyunu, aşkları ile dillere destan olmuş Aşuk ile Maşuk, eğlenceli danslarıyla Kanto sanatçıları yer alıyor. Türk ve Dünya mutfaklarından geniş bir yelpaze sunan Profilo AVM, 43 ayrı restoran, fast food ve kafe ile birbirinden farklı ve lezzetli iftar mönüleri sunarken, fasıl grubunun canlı performansı ile Ramazan’ın ruhunu yaşatıyor.

Kiler’de ramazan bereketi

Kiler, 21 Temmuz – 12 Ağustos tarihleri arasında dört kez 50 TL ve üzeri alışveriş yapan müşterilerine 50 TL puan hediye edecek. Kazanç Kart ile dört farklı günde tek seferde 50 TL ve üzeri alışveriş yapan müşterilerin bütçesi bereketlenecek.

Her yıl müşterilerine sunduğu birbirinden farklı kampanyalarla yoğun ilgi gören Kiler, ramazan öncesi bütçelere bereket getirecek yeni bir kampanyaya imza atıyor.

“Dört alışveriş sizden, bereketi Kiler’den” kampanyası çerçevesinde 21 Temmuz – 12 Ağustos tarihleri arasında dört farklı günde 50 TL ve üzeri alışveriş yapan Kiler müşterilerinin Kazanç kartlarına 50 TL’lik hediye puan eklenecek.

Real enflasyona yenik düşmedi

Türkiye’de faaliyet gösterdiği ilk günden itibaren tüketiciye en kaliteli ve en uygun fiyatlı ürünleri buluşturan Real Hipermarketleri, hazırladığı özel “ramazan erzak paketleri” ile enflasyona yenik düşmedi.

Gıda ve alkolsüz ürünler kategorisinde bir önceki yılın aynı ayına göre gerçekleşen enflasyon Haziran 2011 itibariyle yüzde 8,3 iken, Real Hipermarketleri rekabetçi fiyatlar oluşturarak enflasyonun altında kalmayı başardı. 20 bin adet ürünün karşılaştırılarak hesaplanan dahili enflasyona göre gıda ve alkolsüz ürünler kategorisindeki enflasyon yüzde 2 olarak gerçekleşti.

Sakaryalılar Ada AVM’de buluşuyor

Sakarya’nın gözde alışveriş ve yaşam merkezi Ada Alışveriş Merkezi, 2007 yılından bu yana her sene artan ziyaretçi sayısı ile Sakarya’ nın alışveriş ve yaşam keşfi olmaya devam ediyor.

Sakarya’nın gelişen bölgesi Erenler’de yer alan “kentin alışveriş keşfi”, zengin marka karması, çocuklara ve kadınlara özel programları, alışverişi ödüllendiren kampanyaları, farklı kültür ve sanat etkinlikleri ile Sakarya için adeta bir çekim merkezi konumuna olan Ada Alışveriş Merkezi, 2011 yılının ilk 6 ayında, geçen seneye göre ziyaretçi giriş sayısını yüzde 15 oranında arttırdı.

Sakarya’nın ilk alışveriş ve yaşam merkezi olma özelliğine de sahip olan Ada Alışveriş Merkezi, gerçekleştirmiş olduğu bu artışla ziyaretçilerini hizmet kalitesi ile memnun ederken, ciroları ile de perakendecilerini memnun etmeyi sürdürüyor.

Gıda 2011 hazırlıkları başladı

19. Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı için hazırlıklar başladı. Türkiye’nin alanındaki en büyük ve en kapsamlı fuarı, 22-25 Eylül 2011 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi -CNR Expo’da gerçekleştirilecek.

19. Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı için geri sayım başladı. Türkiye’nin alanında en büyük fuarı, sektörün devlerini bir araya getirip sektördeki gelişmeleri, yenilikleri ve fırsatları profesyonel ziyaretçiler için sergileyecek. Gıda 2011 Fuarı, 22–25 Eylül tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi - CNR Expo’da gerçekleştirilecek.

Türkiye’de müşteri memnuniyeti arttı

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan, Türkiye’deki müşteri memnuniyeti endeksi çalışmasının başladığı 2005 yılından beri trendin genel bir yükseliş eğilimi gösterdiğini belirterek, “2010 yılının 1. çeyreğinde 75.1 olarak ölçülen ulusal müşteri memnuniyeti endeksi, 2011 yılının ilk çeyreğinde 1.1 puan artarak 76.2 olarak gerçekleşti” dedi.

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ve uluslararası araştırma kuruluşu KA Araştırma ortak girişimi tarafından yürütülen, Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi (TMME) 2011 yılı birinci çeyrek sonuçlarını düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı.

2011 yılı ilk çeyrekte Türkiye çapında 81 kentte 6 bin 130 tüketiciyle görüşülerek 21 markanın müşteri memnuniyetinin ölçüldüğünü kaydeden Doğan, ABD sonuçları ile kıyaslandığında ise yüzde 76.2 değerindeki Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi’nin, yüzde 75.6 seviyesinde bulunan ABD sonuçlarının üzerinde olduğunu kaydetti.
Kaynak: Milliyet

Çağrı Hipermarket Derince’de

Çağrı Hipermarket, 23 Temmuz Cumartesi saat 10:00’ da açılıyor. Toplamda 24’üncü, Kocaeli’nde 2’inci şubesi Çağrı Derince Şubesi, bin 250 metrekarelik bir alanda kurulu.

Şube sayısını hızla artıran Çağrı Hipermarket, 24’üncü mağazasını Kocaeli – Derince’de hizmete açıyor. Çağrı Hipermarket Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kara “Müşterilerimize binlerce ürünün yanı sıra kaliteli, ekonomik, bol çeşit ve Çağrı’m markalı ürünlerle müşterilerimize hizmet vereceğiz” dedi.

Çağrı’nın yeni şubesi Derince, bin 250 metrekarelik alanda 9 kasa ve 45 çalışanıyla müşterilerini ağırlayacak. Ücretsiz otopark ve ücretsiz müşteri servisi de sunacak olan Çağrı Derince Şubesi, her Salı günü bakliyat reyonunda, her Cuma günü ise sebze-meyve reyonunda özel indirimler yapacak.

Best Buy Türkiye’yi aldı, mağaza sayısını 260’a yükseltti

Teknosa, Best Buy Türkiye’yi satın alma sürecini tamamladı. İzmir ve Ankara’daki en büyük mağazalarını eş zamanlı olarak törenle açtı. Teknosa Genel Müdürü Mehmet T. Nane, “Müşterilerimize daha iyi hizmet için biz bunu hep yapıyoruz” dedi. Teknosa’nın son açılışlarından sonra mağaza sayısı 260’a yükseldi.

ABD merkezli Best Buy’ın Türkiye’deki iştiraklerini satın alarak bünyesine katan Teknosa, İzmir ve Ankara mağazalarının açılışlarını gerçekleştirdi. Eş zamanlı olarak gerçekleştirilen açılışlara İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Gaziemir Kaymakamı Şerafettin Tuğ ile Teknosa Genel Müdürü Mehmet T. Nane, Ankara’da Teknosa Satış Direktörü Mehmet Necil Oyman ve diğer Teknosa yöneticileri katıldı.

Teknosa, geçtiğimiz Şubat ayında Türkiye pazarından çekilme kararı alan ABD’li Best Buy’ın Türkiye’de faaliyet gösteren iştirakini satın alarak dikkatleri üzerine çekmişti. Teknosa, Best Buy Türkiye’nin İzmir ve Ankara mağazalarının açılışını yeni formatlarında yaparak bu operasyonu tamamladı. Teknosa, 2007 yılında da Uzelli Müzik Marketleri ile Türkiye pazarından çekilen Almanya’nın iki numaralı elektronik perakendecisi Electronic Partners’ın beş büyük mağazasını devralmıştı.

Anatolium'da Dört Dev Markadan Yaz Fırsatı!

20 Temmuz - 10 Ağustos 2011 tarihleri arasında Anatolium Ankara'da Leroy Merlin, Electro World, IKEA ve Kipa extra'da yaz fırsatları sizleri bekliyor...

Leroy Merlin'den tüm EvimCard sahiplerine ekstra %5 indirim ve EvimCard'a yeni başvuranlara Artı %3 hoşgeldiniz indirimi!
Electro World'den Electro World Card sahiplerine tüm dizüstü bilgisayarlarda 50 TL hediye çeki.
IKEA'da Aile Kart sahiplerine 100 TL ve üzeri alışverişlerde %10 Aile Para!
Kipa Extra'dan tek seferde yapacağınız 75 TL ve üzeri alışverişlerde 15 TL'lik hediye kuponu!

Kayseri Park 5. Yaşını muhteşem hediyelerle kutluyor!

Aynı gün içerisinde yapacağınız her 75 TL ve üzeri alışverişlerinize EV, MOBİLYA, TATİL, CHECK-UP ve DİL KURSU kazanma şansı Kayseri Park'ta. Ayrıca Kayseri Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi 5. Yaşında, her 75 TL ve üzeri alışverişinize Avea'dan çekilişsiz kurasız haftalık 75 dakika konuşma hediye ediyor.

KAYSERİ PARK ALIŞVERİŞ VE YAŞAM MERKEZİ - AVEA HEDİYE DAKİKA KAMPANYASI KATILIM KOŞULLARI

Migros Sanal Market'ten Dakikalar Yağıyor!

15 Temmuz-26 Ağustos tarihleri arasında Migros Sanal Market’ten tek seferde 100 TL ve üzeri alışverişinize haftalık 50 TL/125 dk. konuşma hediye! 100 TL'ye kadar alışverişinize günlük 12 TL/30 dk. konuşma hediye! Alışverişinizin teslimi sonrasında ürün teslimat formunuzda yer alan kampanya şifresini Turkcell 7477’ye gönderin kazanın!

Kampanya Açıklaması:

Tansaş kırmızı ve beyaz et ürünlerinde 40 TL alışverişe anında 10 TL indirim

Tansaş marketlerde bu hafta 21 – 27 Temmuz 2011 tarihleri arasında Money Visa ile yapacağınız tek seferde 40 TL ve üzeri kırmızı et, piliç ürünleri, et şarküteri ürün alışverişlerinizde anında 10 TL indirim sizleri bekliyor kaçırmayın !

Kampanya Detayı:

Kampanya 21 – 27 Temmuz 2011 tarihleri arasında Money Visa ile Tansaş mağazalarında tek seferde 40 TL ve üzeri kırmızı et, piliç ürünleri, et şarküteri ürün alımlarınızda anında 10 TL indirim verilecektir.

Tansaş indirimli ürünleri 21-27 Temmuz 2011

Tansaş marketlerde kampanya ve indirimler devam ediyor.Bu hatfa 21 – 27 Temmuz 2011 tarihleri arasında birçok üründe indirimler sizleri bekliyor.Sizler için seçtiğimiz indirimli ürünlerden bazılarını aşağıda bulabilirsiniz.

Dana Kuzu Kıymalık Et kg 17.99 TL
Dana Rostoluk Et kg 24.99 TL
Dana Gulaslık Et kg 22.99 TL
Senpiliç Tabaklı Bütün Piliç kg 4.49 TL
Besler Nostalji Sucuk kg 19.90 TL
Balkan Köy Peyniri 4.99 TL
Sütas Taze Kasar Peyniri 500 gr. 6.99 TL
Sek Dogal Yogurt 1500 gr. 3.39 TL
Verde Sızma Zeytinyagı 2 lt. 16.50 TL
Superton Ton Balıgı 3×80 gr. 4.95 TL
Murpa Filiz Çay 1000 gr. 9.45 TL
Ege Çiçek/Çam Balı 850gr. 13.95 TL
Ülker Kelloggs K-Flakes Cornflakes Çesitleri 3.95 TL
Eti Hosbes Çesitleri 160 gr. 1.45 TL
Pepsi 2,5 lt.+ Fruko 1,5 lt. 3.35 TL
Ariel 7,5 kg. Alana Fairy Sıvı Bulasık Deterjanı 750 ml. Hediye 25.90 TL
Finish Quantum Bulasık Makinesi Tablet Deterjanı 50’li 22.90 TL
Marc Ahsap 3 lt.+ Marc Yüzey Temizleyici 3 lt. Hediye 9.90 TL
Familia Tuvalet Kâgıdı 32’li 11.50 TL
Gillette Mach 3 Tıras Bıçagı 4’lü Kartus 14.90 TL
Elseve Sampuan Çesitleri 700 ml. 5.75 TL
Sesu Sirli Agda Bandı 2’li Paket Çesitleri 11.50 TL
Ithal 3’lü Banyo Aksesuarı 15.90 TL
Pasabahçe Aida Çay Bardagı 6’lı 4.25 TL
Yaz Sezonu Tekstil ve Ayakkabı Ürünlerinde %70′e varan İndirimler
Sinbo Vantilatör DSF-6710 39.90 TL
Telefox TXT TV 55 Ekran 184.90 TL
Telefox 29” Flat TXT TV 329 TL
Olympus T100 Fotograf Makinesi 149 TL
General Mobile Fox Cep Telefonu 499 TL
Exper NR61J Notebook 699 TL

Carrefour market indirimleri 21-25 Temmuz 2011

Carrefour marketlerde indirimler devam ediyor.bu hafta 21 – 25 Temmuz 2011 Tarihleri arasında birçok üründe indirimler sizi bekliyor.Sizler için seçtiğimiz ürünlerden bazılarını aşağıda bulabilirsiniz.

Cihanser Koyun Peyniri kg 9.90 TL
Yudum Ayçiçek Yağı 2 litre 7.90 TL
Piliç Baget kg 4.70 TL
Dana Tas Kebabı kg 22.90 TL
Coca Cola 6×1 litre 7.65 TL
Aroma Meyve Nektari Çeşitleri 1 lt 1.35 TL
İçim Süt 4×1 litre 6.19 TL
Sütaş Yoğurt Çeşitleri 2250 gr 4.69 TL
Özgüllü Kaşar Peyniri 700 gr 7.49 TL
Carte D’or Maraş Kesme Dondurması 750 ml 7.99 TL
Lipton Doğu Karadeniz Dökme Çay 500 gr 5.95 TL
Carrefour Discount Toz Şeker 5 kg 10.95 TL
Eti Cicibebe Bisküvi 1200 gr 6.25 TL
Ruffles Süper Boy Cips Çeşitleri 1.69 TL
Komili Ege Sızma Zeytinyağı 2 lt 18.90 TL
Hünkar Baldo Pirinç 2.5 kg 8.90 TL
Sırma Mısır Yağı 5 lt 22.49 TL
Molfix Dev Ekonomik Paket Bebek Bezi Çeşitleri 22.45 TL
Pantene Şampuan 700 ml + Saç Kremi 700 ml 9.90 TL
Tursil Matik Çamaşır Deterjanı Çeşitleri 4 kg 8.90 TL
Finish Powerball Tablet deterjan 120′li 27.90 TL
Mehtap Desenli Tava Seti 3′lü 24.90 TL
Mehtap Tencere 12.90 TL
Paşabahçe Aida Çay Bardağı 6′lı 4.40 TL
Paşabahçe Kana Sürahi 2.90 TL
Darbeli Matkap 89.90 TL
Panasonic TX-L32 81 Ekran LCD TV 769 TL
HP Compaq Presario LT 148EA Dizüstü Bilgisayar 699 TL
Nokia C1-01 Cep Telefonu 169 TL
Casper Nirvana CD.CRE6500 D Masaüstü Bilgisayar 699 TL
Samsung R540-JT06TR Dizüstü Bilgisayar 1099 TL
Nokia E63 Cep Telefonu 349 TL
Samsung B2230HD 22″ LCD Monitör 399 TL

Adese ramazan erzak paketleri 2011

2011 Ramazan ayı yaklaşıyor.Ramazan ayı paylaşma ayı,yoksulları sevindirme ayı.Ramazan yardımlarını erzak ile yapmak isteyenler için marketler ramazal kolilerini hazırlamaya başladı bile.Ramazan boyunca Adese Marketlerinde 3 farklı Ramazan Erzak paketi bol çeşit ve uygun fiyatları ile sizleri bekliyor.


Adese Ramazan Erzak Paketleri ve fiyatları aşağıdaki gibidir;

Adese Ramazan Erzak Paketi 1 27.90 TL
1 L Adese Ayçiçek Yağı
1 kg Adese Toz Şeker
1 kg Adese Pilavlık Pirinç
500 g Adese Rize Çay
500 g Selva Makarna (2 adet)
1 kg Selva Un
830 g Ipek Domates Salçası
Ülker Klasik Çorba (4 adet)
125 g Buremis Kemalpaşa Tatlısı
1 kg Cebel Zeytin Ince Taneli

A101 ramazan paketleri 2011

A101 marketler Ramazanda ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere çeşitli değerde paketlerle 2011 yılında kaliteli kolilerle karşımızda.İşte çeşitli boyutlarda ramazan paketleri ve içerikleri;

Küçük Koli 19.95 TL
Ulusoy Harman Siyah Çay 500 gr
Anlı Spagetti Makarna 500 gr
Anlı Arpa Şehriye 500 gr
Yöremce Koçbaşı Nohut 1 kg
Önder Pilavlık Pirinç 1 kg
Gül Aras Toz Şeker 1 kg
Kayı Buğday Unu 1 kg
Dorbi Kakaolu Puding 150 gr
Ustasından Hazır Yayla Çorbası 80 gr
Tuzum Sofra Tuzu 750 gr
Bursa Domates Salcası 420 gr
Soil Ayçiçek Yağı 1 kg

21 Temmuz 2011 Perşembe

A101 21 Temmuz 2011 Fırsat Ürünleri

A-101 marketlerinde klasikleşen ve her Hafta Perşembe günü satışa sunulan Fırsat Ürünleri Kampanyası yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

A101 Marketlerinde 21 Temmuz 2011 Perşembe gününden itibaren satışa sunulacak Fırsat Ürünleri Aşağıdaki gibidir;

Tek Kişilik Ranforce Nevresim Takımı (160x220 cm Nevresim + 150x230 cm çarşaf + 50x70 cm yastık kılıfı) 22.95 TL
Masa Örtüsü 160x220 cm 7.50 TL
İp Perde 290x265 cm 17.95 TL
Bayan Gecelik / Şort Takımı 6.50 TL
Ahşap Askı 6'lı 5.50 TL
Çoklu Ahşap Etek Askısı 8.95 TL

Makromarket Ramazan Paketleri 2011

Makromarketlerde Ramazana özel yardım paketleri hazır ve sizleri bekliyor.İhtiyaç sahiplerini sevindiren hediye çekleri,para kart,Restaurant yemekleri gibi birçok alternatif bekliyor.

1. Ramazan Hediye Paketleri
2. Makro Alışveriş Çeki
3. Makro Para Kart
4. Lale Restaurant’ta Leziz İftarlar

Makro Alışveriş Çeki
Limitini sizin belirlediğiniz alışveriş çeklerinizle yakınlarınızı ve çalışanlarınızı onbinlerce ürün çeşiti arasında ihtiyacı olan ürünlerde alışveriş yapma imkanı sunuyor.

Makro Para Kart
Bütçenize uygun farklı limitlerde para kartlar ile ihtiyaç sahibi yakınlarınıza ve çalışan personellerinize istetiğiniz miktarda satın alabilir ve dağıtabilirsiniz. Para Kartlara yüklenen miktar ister tek alışverişde ister parça parça harcanabilmektedir.

Carrefour Ramazan Paketi 2011

Carrefour marketlerde 2011 Ramazan ayına özel ihtiyaç sahipleri ve sevdikleriniz için erzak paketleri sizleri bekliyor.Çeşitli büyüklükte 4 adet ramazan kolisi içeriklerini ve fiyatlarını aşağıda bulabilirsiniz.

Klasik Ramazan Paketi 19.90 TL

  • Yudum Ayşçek Yağı 1 litre
  • Kalecik Un 1 kg
  • Bizim Mutfak Ezogelin Çorba 65 gr x2 adet
  • Bizim Tavuk Bulyon 94+3 Bedava
  • Ofşeker Kup Şeker 750 gr
  • Fide Domates Salçası 420 gr
  • Golda Burgu Makama 500 gr
  • Hünkar Pilavlık Pirinç 1 kg
  • Hünkar Pilavlık Bulgur 1 kg
  • Ulusoy Harman Çay 500 gr
  • Estuz iyotlu Sofra Tuzu 750 gr
  • Bahçedan Çilek Reçeli 380 gr
  • Yazma Siyah Zeytin 500 gr

Real Ramazan Erzak Paketleri

Ramazan Erzak paketlerimiz ile ilgili bilgi almak ve sizin seçtiğiniz ürünlerden oluşturulacak özel Ramazan erzak paketi* siparişlerinizi görüşmek, toplu alışverişlerinizde özel ödeme koşullarından yararlanmak için bize yazabilirsiniz. Paketlerimizin içindeki tüm ürünler T.C Tarım Bakanlığı Gıda Üretim Sertifikasına sahiptir.

Ramazan paketi, Erzak paketi, Ramazan kumanyası, tüm kumanya paketleri ile ilgili merak ettiklerinizi bize sorabilirsiniz. real,-de çok ekonomik Ramazan paketleri, kumanyaları çok uygun fiyatlarla!

Ahmet Şerif izgören-ORTAKLIK Yaratmak

VERDİĞİM bir seminerde “Microsoft’un sahibinin kim olduğunu” sormuştum. Bütün dinleyicilerden “Seni cahil seni” bakışlarını takip eden “Bill Gates” cevabı geldi. Microsoft’un sahibinin Bill Gates olmadığını söylediğimde çok şaşırdılar. Bill Gates, Microsoft’un sadece %30’una sahip, geri kalan bölümü şirketin diğer yöneticilerine, çalışanlarına ve halka dağılmış durumda. Bugün Gates dünyanın en zengin adamı. Eğer Microsoft’un %100’üne sahip olsaydı dünyanın en zengini olamazdı. Ortaklarla çalışmak bu işte. Bizde ise patronların cebinde akrep vardır.

UGİK adlı bir kuruluşun Türkiye’de 1999 yılı içerisinde 130 orta düzey yönetici üzerinde yaptığı araştırmanın sonuçları çok ilginç. Çalışanların sadece %15’i çalıştığı şirketten ayrılmayı düşünmüyor. %61’i ise ilk fırsatını bulduklarında çalıştıkları kurumdan ayrılmayı düşünüyorlar. Ayrılmayı düşünenlerin en önemli nedenleri; kendilerini güvende hissetmemeleri ve kendi işlerini kurmak istemeleri.

Şirketler başarılarını artırmak, kâr marjlarını yükseltmek için toplam kalite çalışmaları yapıyorlar. Kalite çemberleri oluşturuluyor. Balık kılçıkları (ISHIKAWA Diyagramı) kullanılarak gerçek problemler bulunmaya çalışılıyor. Tüm ekip bunlarla meşgul.

Carrefour Gima'ya fransız kaldı

Gaziantep, Sivas, Adana (iki şube), İzmir Narlıdere başta olmak üzere kapatma kararları arka arkaya geliyor.

Birleşmenin olduğu günlerde bu sayfalardan, ‘Gima’ markasının Anadolu’da diğer milli değerimiz ‘Ziraat Bankası’ kadar marka bilinirliğine sahip olduğunu belirtmiştik.
Küresel örnekler vererek, dünyanın 1 numarası Wal-Mart’ın İngiltere’de Asda markası ile yola devam ettiğini, onun bile kendisini alternatifsiz görmediğinin altını çizmiştik. Dolayısıyla bu yerli markanın yok edilmesinin büyük hata olacağını söylemiş, yerel perakendecimizi de bu hatanın değerlendirilmesi konusunda teşvik etmiştik.

Evet, bu çağrı cevap bulmuştur. Birçok yerel zincirimiz gelişmeyi sürdürürken, bilhassa Anadolu’da tüketici ilgisinin yönünü değiştirmeyi başarmışlardır. Devamlı konu ettiğimiz ve muhtemel kötü sonuçlarını işlediğimiz plansız yatırımların dışında kalmaktadır bu stratejik hata. Bu da ülkemizin perakendecileri tarafından iyi değerlendirilmiştir. Sadece Gaziantep örneğini ele alsak bile şehir halkının Oli Center’a verdiği desteği görmezden gelemeyiz. Zira Carrefour’un bu bölgeden çıkma kararına paralel Real’de kapatma kararı almıştır. Sivas’ta aynı başarıyı Marka ve Öncü sağlamış, şehirde adeta başbaşa kalmışlardır. Dolayısıyla “yerli malı kullan, onu da yerli perakendeciden al” sloganımız gerçekleşmeye başlamıştır.

Perakendecinin müşteriyle imtihanı

Kural ve yasak dinlemez görgüsüz mağaza müşterileri perakendeciyi sıkıntıya sokuyor.


BUNDAN önceki yazımda perakendeci işletmelerin tüketici şikâyetleri yönetiminden söz etmiş ve tüketici şikâyet ve isteklerinin dinlenilmesinin ya da dikkate alınmasının aslında onlardan ücretsiz danışmanlık alınması anlamına geldiğini ifade etmiştim.

Şikâyet, dilek ve isteklerin nedenleri: Beklentiler

Tüketiciler genel olarak perakendecilerden şunları beklerler; düşük fiyat, aldatıcı ve yanıltıcı hareketlerden kaçınma, ambalaj, mağaza garantisi, iyi muamele ve davranış, doğru ve tutarlı bilgi, keyfî fiyat koymama, fişini istetmeden verme, kullanılmış malı yeni diye satmama, kötü servisten kaçınma, kapıdan kapıya satışla evleri rahatsız etmeme, zamanında teslimat, malı iade, değiştirme, para iadesi veya kredi gibi.

Gıda İhracatçılarına Ramazan Ayı Fırsatı

Ramazan ayının yaklaşması ile Türkiye'nin en büyük ihracat portalı turkishexporter.net'e Müslüman ülkelerden gıda talepleri yağıyor.

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte gıda alım taleplerinde bir artış gözlendiğini belirten şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Nurettin Yıldıran, "Son günlerde Müslüman coğrafyasından gıda üzerine alım talepleri alıyoruz. Mübarek ramazan ayı yaklaştıkça bu taleplerde ciddi bir artış gözlemliyoruz" dedi. Türkiye'nin bölge için önemli bir gıda merkezi olduğu ifade eden Yıldıran, "Taze gıdadan kuru gıdaya kadar zengin bir çeşitlilikte binlerce talep almaya başladık. Bize ulaşan bu talepleri ve talep eden firmaları gıda sektöründeki üyelerimize servis ediyoruz" diye konuştu. Bölgede ciddi bir pazar olduğuna işaret eden Yıldıran, gıda işiyle uğraşan ve dışarıya açılmak isteyen firmalar için bunu bir fırsat olarak gördüklerini ifade etti. Arap ülkelerinin Türk ürünlerinin kalitesine olan güvenmesinin ihracat rakamlarımıza yansıdığı söyleyen Yıldıran, "Orta Doğu ile iş hacmimiz her geçen gün genişliyor ve bu ilk kez ihracat yapacak olan Türk üreticisini cesaretlendiriyor" ifadelerini kullandı.

AVM çalışanına iftar mesaisi

Alışveriş merkezleri, ramazanda iftar saati dolayısıyla oluşacak boşluğu kapatmak için, kapanış saatlerini 23.00'e çekme kararı aldı.

Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) Başkanı Mehmet Nane, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazanda iftar saat 21.00 gibi olacağı için alışveriş merkezlerinin saat 19.30'da boşalacağını, AVM'lere müşteriyi tekrar getirebilmek için kapanış saatini ileriye, saat 23.00'a aldıklarını belirtti.
Geçen sene bazı AVM'lerin bu uygulamayı yaptığını, bu yıl da kapanış saatlerini 23.00'a kaydırmak için AVM'lerle konuştuklarını söyleyen Nane, ''Bu sene daha büyük sayıda AVM kapanış saatlerini 23.00'e kaydıracak. Çünkü iftar saat 21.00 gibi olduğu için saat 19.30'da AVM'ler boşalacak. AVM'lere müşteriyi tekrar getirebilmek için kapanış saatini ileriye attık. Dönem sonunda bütün AVM'ler buna katılmış olacak. Bu, önümüzdeki 8-10 sene ramazan süresince böyle olacak'' diye konuştu.
Ramazanda satışlarda mevsim standartlarının ötesinde bir şey olmayacağını, esas satışların eylülde, bayram sonrası okulların açılmasıyla gerçekleşeceğini ifade eden Nane, geçen hafta yüzde 70'lere varan indirimlerini başladığını, bunun piyasayı hareketlendirdiğini kaydetti.

Müşterisine 5 yıldızlı kahve içirecek

Geleneksel süt tatlıları alanında 140 mağazası bulunan Bolulu Hasan Usta (BHU), portföyüne kahve konseptini de ekledi.

Müşterilerden gelen taleplere göre yapılan araştırmalar sonucu çekirdek kahve sunumuna geçtiklerini belirten BHU Genel Müdürü Erkan Gürgönül ve Franchising Müdürü Fatih Akpınar, "İstedik ki müşterimiz, evindeki kahveden daha kalitelisini, daha uygun fiyatlarla içebilsin. Bu yüzden sadece 5 yıldızlı otellerde satılan bir kahve markasıyla anlaşma sağladık. Artık kahvenin keyfini BHU'da sürecek olan müşteri, İstanbul'da örneğin bir Çırağan Sarayı'nda içeceği kalitedeki çekirdek kahveyi, uygun fiyatla tatmış olacak." dedi. Bu işin dünyadaki devlerini araştırdıklarını ve İsviçreli Nespresso'da karar kıldıklarını anlatan Gürgönül, Nespresso'nun dünyada lüks oteller dışında herhangi bir zincire kahve vermediğini, ilk defa kendileriyle yol almaya başladığını kaydetti. Bu konsept çerçevesinde dizayn ve oturma gruplarında değişikliğe gidildiğini, dekorasyonunun yenilendiğini ifade eden Gürgönül, 29. senelerinde ilk günkü gibi aynı tatlının ve aynı kalitede kahve sunulacağını vurguladı.

Online alışverişte neye dikkat etmeli?

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Eskişehir Şube Başkanı Sülahi Özalp, mesafeli satışlarda insanların güvenilir internet sitelerinden alışveriş yapması gerektiğini söyledi.

Özalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teknolojinin gelişmesiyle birlikte artık alışverişin de internet üzerinden yapıldığını belirterek, internet üzerinden alışverişin ''Mesafeli satış'' olarak adlandırıldığını, internetten alışveriş yapan tüketicilerin öncelikle iyi bir fiyat araştırması yapması gerektiğini kaydetti.

İnternet üzerinden bilinçli alışveriş yapmanın önemli olduğunu ifade eden Özalp, şöyle konuştu.

''İnsanlar artık, internet üzerinden istedikleri her şeyi alabiliyor. Bırakın Türkiye'yi dünyanın her tarafından alışveriş yapmak mümkün hale geldi. Başka bir ülkedeki yakınınıza çiçek gönderebiliyorsunuz. Karnınız acıktığında oturduğunuz yerden yemek siparişi bile verebiliyorsunuz. Yaz aylarında tüketiciler en fazla tatil sektöründe sıkıntı yaşıyor. İnternet üzerinden gördükleri hizmetleri, tatil mekanlarında bulamayabiliyor. Mağduriyet yaşanmaması için ciddi araştırma yapılarak tatile çıkmayı tavsiye ediyoruz.''

Veresiye defteri tarih oluyor!

Bakkalın son icadı: Veresiye kart!
Manisa'da bakkal işleten Ahmet Ungan, bakkalların adeta alameti farikası olan veresiye defterlerinde yaşanan anlaşmazlıkların önüne geçmek için teknolojiden faydalandı.

Ahmet Ungan, yaptığı açıklamada, veresiye defterini kaldırarak, onun yerine oluşturduğu sistem çerçevesinde müşterilerine ''veresiye kart'' dağıttığını anlattı.

Müşterilerinin kimlik bilgilerini dijital ortama aktararak, belirli bir limit tahsis ettiğini, alışverişlerin bu limitteki miktar üzerinden gerçekleştiğini, böylece karışıklık yaşanmadığını belirten Ungan şöyle konuştu:

Vatandaş krizi iplemiyor!

Tüketici karşı konulamaz fiyatlar ve hükümetin "Kriz kapıda, tasarruf edin" uyarıları arasında kaldı. Galip gelen fiyatlar oldu.

Bir tarafta 40 dereceye varan hava sıcaklıkları... Diğer taraftan serin serin gezilen alışveriş merkezlerinde yüzde 70’e varan indirimler...
Merkez Bankası Başkanı ve ekonominin kurmayları “Avrupa komşularımız krizden kavruluyor. Bu kriz bizi de kavurur” diyerek kriz uyarıları yapsa da, ekonomiyi soğutmak için önlemler sıralasa da tüketimde fren hak getire...

Hem serinlemek, hem de vakit geçirmek için alışveriş merkezlerine giderek torbalarını dolduran tüketicinin gözünde kriz uyarıları ise sadece korkutmak amaçlı... Kime sorsan cevap net: “Soğutamadılar korkutuyorlar”.

Ramazan öncesi et müjdesi

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği (TKEÜMB) Başkanı Bülent Tunç, et ve hayvan ithalatına da ‘’Ramazanda et fiyatlarının artacağı’’ yönünde açıklama yapar.

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği (TKEÜMB) Başkanı Bülent Tunç, et ve hayvan ithalatına da ‘’Ramazanda et fiyatlarının artacağı’’ yönünde açıklama yaparak spekülasyon yaratanlara da karşı olduklarını söyledi.

Ekonomi çarkını birlikte döndürmeliyiz

Son günlerde ekonomi ve tüketimle ilgili gündeme istinaden Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) Başkanı, TOBB Perakendecilik Meclisi Başkanı Mehmet T. Nane’nin konuya ilişkin açıklaması: “Krize karşı en önemli dayanak olarak ekonomi çarkının dönmeye devam etmesi için gerekli olan ihtiyaçlar ertelenmemelidir.”

Son günlerde ekonomiyle ilgili yapılan açıklamalar önemli; ancak bizce eksiktir, geliştirilmesi gerekir. Yoksa istenmeyen dramatik sonuçlarla karşılaşabiliriz.

160 milyar dolarlık perakende sektörü içinde alışverişi durdurmaya neden olacak talihsiz bir yaklaşım, yüzde 20 bile etkili olsa, bu etki 32 milyar dolarlık bir daralma demektir. Bu ise devlete en az 6-7 milyar dolar az vergi gelmesi anlamına gelir. Bu durumu başta hükümetimiz olmak üzere kimsenin isteyeceğini sanmıyoruz. Konuya biraz daha özenle bakılması gerekir.

Global reklam harcamaları yüzde 9 arttı

Nielsen Global AdView Pulse verilerine göre, 2011 ilk çeyreğinde global reklam harcamaları yüzde 8.8 arttı. Nielsen verilerinde geleneksel mecralar arasında özellikle televizyon harcamalarının arttığı görülürken, Latin Amerika ve Asya'da tüketici piyasasının büyümesi de dikkat çekti.

TV harcamaları yüzde 12 arttı
Televizyon reklam harcamaları geçen yıla göre yüzde 11.9 arttı. Radyo, dergi ve gazete gibi diğer geleneksel medya mecraları arasında, televizyonun reklam harcaması payı hem gelişmiş hem de gelişen ekonomilerde yüzde 63.5'ten yüzde 65.3'e çıktı.

Radyo ve dergiler, TV'yi takip ediyor
Radyo, geleneksel mecralar arasında reklam harcamaları göz önüne alındığında TV'yi en yakından takip eden mecra. 2011'in ilk çeyreğinde yüzde 8.5 yükselen radyo reklam harcamalarını, yüzde 6.4 ile dergiler takip etti. Gazetelerde sadece yüzde 1 artış gerçekleşti.

Beyaz eşya alırken dikkat

Tüketici, daha az elektrik faturası ödemek için beyaz eşya alırken enerji verimliliğinde A sınıfı ürünleri tercih ediyor.
Buzdolabı, çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi gibi ürünlere yapıştırılan etiketlerin denetlenemediğini öne süren uzmanlar, "Üreticiler ken-dileri etiketleme yapıyor. Denetleme bağımsız mercilere verilerek bu alandaki boşluk giderilmeli." tespitinde bulunuyor.

Zaman'ın haberine göre buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinesi almaya giden tüketicinin tercih sebebi enerji sınıfı olunca esnaf, elindeki ürünleri üzerindeki sahte etiketlerle satıyor. Daha fazla enerji tasarrufu sağladığı iddia edilen 'A Plus' enerji etiketleri, üretici firmalarca fabrikalarda yapılan testler sonucu konuluyor. Üretici testlerinin denetlenmediğine dikkat çeken Tüketicileri Koruma Derneği Başkanı Şükran Eroğlu, "Enerji etiketlerine sahip ürünler denetlenmiyor. Bazı firmalar bu etiketleri herhangi bir test yapmadan keyfi olarak koyabiliyor. Hâlihazırda mağazaya giden vatandaş, A plus etiketinden etkilenip daha çok bu etikete sahip ürünleri almayı tercih ediyor. Ancak tüketici, ürünlerin böyle bir denetime tabi olup olmadığını bilmediği için kandırıldığının da farkında değil." diyor.

Bilinçsiz Ramazan alışverişi fiyatları yükseltiyor

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Şube Başkanı Mustafa Dinç, Ramazan ayının gelmesiyle vatandaşın gıda ürünlerindeki bilinçsiz alışverişin piyasalarda talep patlamasına yol açtığını, bu durumun fiyatların suni olarak yükselmesine neden olduğunu bildirdi.

Dinç, Ramazan ayında fiyatların keyfi olarak yükselmemesi için Tüketiciler Birliği'nin gerekli önlemleri aldığını ancak vatandaşlara da bu konuda önemli görevlerin düştüğünü belirtti. Ramazan ayının getirdiği hazla birlikte vatandaşların bilinçsizce alışverişe yöneldiğine dikkati çeken Dinç, normal zamanda yarım kilo zeytin, yarım kilo peynir alan vatandaşın Ramazan ayında ölçüyü kaçırarak 2'şer 3'er kilo aldığını vurguladı. 

Tüketicilerin alışverişlerini normal sezondaki gibi yapmaları gerektiği uyarısında bulunan Dinç, şunları kaydetti.
''Aynı market, aynı ürün yerinde duruyor. Ama ne hikmetse biz alışveriş arabasını doldurmadan marketten çıkmıyoruz. Vatandaşların alışveriş arabalarını doldurma sevdası piyasalarda talep patlamasına sebep oluyor. Talebin artması da ürünlerin fiyatını yükseltiyor. Alışverişimizi yine normal sezondaki gibi küçük ölçeklerde yaparsak talebin aşırı şişmesini engelleyebilir ve fiyatların normal seyrinde kalmasını sağlarız. Ayrıca küçük ölçeklerde alışveriş yapmak daha taze ve sağlıklı gıda tüketimi için de bir fırsat olacaktır.'' 

Armağan mağazaları 3. mağazasını açtı

22 yıldır oyuncak sektöründe faaliyet gösteren Armağan mağazalar zinciri, büyüklere yönelik hobi mağazalarına yöneldi

Nisan ayında Marmara Forum’da ilk hobi mağazasını açmasının ardından, 2’nci mağazasını Palladium AVM’de açan Armağan Mağazalar Zinciri, üçüncü mağazasını da müşterileriyle buluşturdu. Koleksiyoncuların ilgi gösterdiği, maketlerden model araba markalarına, deney setlerinden insansız hava araçlarına bir çok ürünün bulunduğu mağazalarda hobiye yeni başlayanlara yaş ve ilgi alanlarına göre deneyimli personeller tarafından satış sonrası da destek hizmeti veriliyor. Şu an için mağaza sayısında bir hedef belirlemediklerini kaydeden yetkililer, gelen teklifleri kapsamlı değerlendirdiklerini belirttiler. İstanbul dışında da hobi mağazaları açmayı düşündüklerini ifade eden yetkililer, henüz franchising vermeyi düşünmediklerini aktardılar.EKONOMİ SERVİSİ

Bank Asya’dan Ramazan desteği

Bank Asya’dan Ramazan desteği
RAMAZAN ayında ihtiyaç sahiplerine yardım götürülmesi için düzenlenen kampanyalara Kimse Yok Mu Derneği de katıldı.
Derneğin Bank Asya ile yaptığı protokol ile toplanacak yardımlar, Ramazan boyunca hem Türkiye’de hem de Afrika’daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Protokol gereği maddi desteğin ne kadar olacağı açıklanmazken, Dernek Başkanı Ünal Öztürk ‘Kendin için istediğini kardeşin için de iste’ sloganıyla başlatılan kampanyada 100 bini aşkın yardım bekleyen ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdi. Öztürk, dağıtılan kumanyaların içeriğinin ayçiçeği yağı, pirinç, kırmızı mercimek, bulgur, kuru fasulye, nohut, makarna, salça, şeker, hurma, un, reçel ve çokokremden oluştuğunu belirtti.Kimse Yok Mu Derneği’nin hazırladığı yardım kampanyasında kumanya bedeli 60 TL, (35 dolar ya da 25 Euro) olarak belirlendi.  CİHAN

Türkiye birçok ünlü marka için çok cazip

ABD'de yılın analistleri arasına giren Evren Doğan Kopelman, doğrudan yabancı yatırım yerine sıcak paraya bağımlı hale gelmesinin şu anda Türkiye ekonomisinin önündeki en önemli risk olarak ortaya çıktığının altını çizdi.

ABD'de perakende sektörüne yönelik analizleri ile yılın analisti ödülünü alan Wells Fargo Securities'ten Evren Doğan Kopelman, önümüzdeki 5-10 yıl içinde Türk perakende sektörüne Avrupa ve ABD'li birçok markanın yatırım yaparak dükkan açacağı öngörüsünde bulundu. Kopelman, "Genç ve büyüyen bir nüfus ve güçlü tekstil imalat sanayi, Türkiye'yi bu şirketlere cazibeli kılıyor" dedi.

Amerikan The Wall Street Journal gazetesinin bu yıl 19.uncusu düzenlenen "en iyi analistler" araştırmasında 44 sektörden en iyi 5 analist arasına giren tek Türk olan Wells Fargo Securities çalışanı Evren Doğan Kopelman DÜNYA'nın sorularını yanıtladı.

Sanal gıda satışı mercek altında

GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, merdiven altı üretimle birlikte internette gıda satışını da mercek altına aldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, gıda denetiminde yeni bir sistem geliştireceklerini belirterek, "Her ülke denetim sistemini sosyal şartlarına göre belirler. Biz pazardan sucuk, yumurta alan bir toplumuz. Gıda sektöründe kayıt dışının en önemli ayağı merdiven altı üretim. Şimdi buna internetten satış da eklendi" dedi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca son dönemde incelemeye alınan 22 bini aşkın gıdanın bin 200'e yakınının mikrobiyolojik ve kimyasal açıdan mevzuata uygun olmadığı saptandı. Bu ürünler piyasadan toplatıldı. Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte piyasadaki gıda ürünlerine yönelik denetimler de sıklaştırıldı. Bakan Eker, gıda ürünlerine yönelik denetimlerin AB standartlarına çekileceğini belirtirken, "Gıda denetiminde yeni bir sistem geliştireceğiz. Özellikle son 6 yıldır yoğun bir çalışma yürütüyoruz" dedi.

Kaynak | Sabah

Forum İstanbul Water Fest

Sıcak yazın en sulu festivali

Yaz sıcaklarına kaşı hem serinleten hem eğlendiren bir etkinlik geliyor. Türkiye’nin en “su”lu festivali: Water Fest, 23-24 Temmuz’da Forum İstanbul Açık Otopark’ta sıcaktan bunalanlara eğlenceli bir serinlik vaadediyor. Rock müziğin afili ismi Emre Aydın da, Water Fest kapsamında 23 Temmuz Cumartesi akşamı hayranlarıyla buluşacak. Forum İstanbul’dan 50 TL’lik alışveriş yapanlar konser davetiyesi kazanacak

Türkiye’nin ilk su festivali olma özelliği de taşıyan; hem yaz sıcağından kurtulmak, hem de doyasıya eğlenmek isteyen onbinlerce kişiyi ağırlayacak Water Fest’teki hemen hemen tüm aktiviteler ücretsiz olarak sunulacak. 7’den 70’e herkes için eğlenceli serinlik olarak da tanımlanabilecek Water Fest’e katılanları su ile iç içe birbirinden eğlenceli aktiviteler bekliyor.

Green Park AVM’ye de imza attı

Otel zinciriyle bilinen The Green Park Grup, AVM işine el attı. Grup Büyükçekmece’deki AVM’yi 30 Ağustos’ta açıyor. Türkiye’nin en büyük villakent projesindeki yatırımın değeri 20 milyon dolar.

Ağırlıkla İstanbul’da olmak üzere Diyarbakır ve Ankara’da otelleri bulunan The Green Park Grubu, turizmden sonra perakendeye girdi. The Green Park Grubu, İstanbul Büyükçekmece’de devam eden Green Park AVM isimli bir projeye imza attı. Türkiye’nin en büyük villakent projesi olan Tepekent’in ilk ve tek AVM’si The Green Park AVM 30 Ağustos’ta kapılarını açacak.

The Green Park Genel Müdürü Atilla Üstündağ, Büyükçekmece’nin İstanbul’un yeni ve gelişmekte olan bir bölgesi olduğunu söyleyerek, 3’üncü havalimanı dahil, kentsel dönüşüm kapsamında bölgede çok sayıda projenin gerçekleşmekte olduğunu belirtti.

Dr. Oetker’den yeni ürün

Dr. Oetker, Türk un karışımları kategorisine “Sultan Tatlısı” nı da ekledi. Şuruplu ve haşhaşlı lezzetleri sevenler için vazgeçilmez bir tatlı olmaya aday Dr. Oetker Sultan Tatlısı, raflardaki yerini aldı.

Dr. Oetker Sultan Tatlısı, şuruplu ve haşhaşlı lezzetleri sevenler için vazgeçilmez bir tatlı. Paketin içerisinde yer alan özel un karışımına sadece 1 yumurta ve 175 g margarin ekleniyor.

Hamur yoğrulup şekillendirildikten sonra yine paketin içerisinden çıkan haşhaşa bulanıyor ve tatlıların üzeri ceviz ile süslendikten sonra fırında pişiriliyor, fırından çıkarıldıktan sonra da şuruplanıyor. Dr. Oetker Sultan Tatlısı ile toplam 24 adet tatlı elde ediliyor. Bayram, ramazan ve özel günlerde ağızları tatlandıracak olan Dr. Oetker Sultan Tatlısı’nın hamuruna portakal kabuğu rendesi veya badem kırığı eklenip üzerini ceviz yerine badem ile süsleyerek portakallı veya bademli tatlılar da yapmak mümkün.

Arçelik, Güney Afrikalı Defy'yi satın alıyor

Arçelik, Defy Appliances hisselerini iştiraki Ardutch B.V. tarafından satın alınması amacıyla sözleşme imzaladığını açıkladı.

Arçelik A.Ş., Güney Afrika merkezli Defy Appliances Ltd. şirketinin ("Defy") hisselerinin Hollanda'da kurulu iştiraki Ardutch B.V. tarafından satın alınması amacıyla, hisselerin sahibi Franke Holding AG ile hisse satın alma sözleşmesi imzalandığını bildirdi.

Arçelik'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, gelişmekte olan pazarlarda büyüme stratejisine uygun olarak, Güney Afrika merkezli Defy Appliances hisselerinin yüzde 100'ünün Hollanda'da kurulu iştiraki Ardutch B.V. tarafından satın alınması amacıyla, söz konusu hisselerin sahibi Franke Holding AG ile 20 Temmuz 2011 tarihinde hisse satın alma sözleşmesi imzalandığı duyuruldu.

20 Temmuz 2011 Çarşamba

İsteyene Ramazan kolisi isteyene hediye kart

Ramazan heyecanı marketlerde kendini hissettirmeye başladı. Hayırseverlerin dağıttıkları erzak paketleri şimdiden hazırlanmaya başlanırken ihtiyaç sahipleri için en ucuz erzak kolisi 14,90 TL'ye mal oldu. Büyük koliler 66,90 liraya kadar yükseliyor. Bu yıl ayrıca bazı firmalar ihtiyaç sahiplerine alışveriş kartı verecek. Firmalar, bununla herkesin kendi ihtiyacına göre alışveriş yapmasını amaçlıyor.

Onbir ayın sultanı Ramazan'a sayılı günler kala gıda sektöründe rekabet hız kazandı. İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelindeki yüzlerce firma ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmak üzere içinde gıdadan temizlik maddesine kadar değişik kalemlerde ve farklı fiyatlarda erzak paketleri hazırladı. Erzak kolilerinin fiyatlarında ciddi bir artış olmaması dikkat çekiyor. En ucuz erzak paketi 14,90 TL'den başlarken, büyük kolilerin fiyatları 66,90 lira olarak açıklandı. Küçük kolilerin içerisinde undan salçaya, ayçiçeği yağından çorba ve reçele kadar yaklaşık on farklı üründen birer adet yer alırken, yüksek fiyatlı kolilerde ürün adedi yirmiye ulaşıyor. Ramazan ayı boyunca ayrıca bazı firmalar da erzak paketlerinin yanı sıra ihtiyaç sahiplerine alışveriş kartı verecek. Bu sayede ihtiyaç sahipleri ihtiyaçlarına göre alışveriş yapabilecek. Özellikle Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) üyelerinin tüketicilerin kendi ihtiyaçlarına göre paket hazırlaması için bu yolu tercih edecekleri öğrenildi. Bu kapsamda BİM, müşterilerini tüm şubelerinde geçerli olacak 25 TL'lik hediye kartı hizmetinden yararlandıracak. Ülke genelinde hem kartlı hem de koli satışlarından 750 milyon TL'lik bir satış hedefleniyor. Geçtiğimiz yıl bu miktar 500 milyon lira olarak tespit edilmişti.

Seyidoğlu açılışa hazırlanıyor

Yöresel yemeklerle iddialı bir konsept hazırlayan Seyidoğlu Şark Sofrası, açılışa özel bir mönüyle hazırlanıyor.

Şark sofrasının açılışında Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclis Başkanı Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu'da konuklar arasında yer alacak. Şark mutfağının damak tadını Alanya’da tanıtmayı amaçlayan Seyidoğlu Şark Sofrası, 21 Temmuz Perşembe günü yapılacak açılış hazırlıklarına hız verdi. Atatürk Caddesi Kale Market arkasında hizmet veren Seyidoğlu Şark Sofrası’nın açılışına AB Bakanı Egemen Bağış ve AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katılacak olması nedeniyle hazırlıklar daha bir titizlikle sürdürülüyor. İşletme Sahibi Cevat Uçar, açılışa tüm Alanya halkını davet etti.

BİN MAĞAZAYA ULAŞAN DİASA İLE HEDEFİMİZ TÜM TÜRKİYE'Yİ KAPSAMAK

Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, Sabancı'nın perakende sektörünü ana iş alanlarından biri olarak gördüğünü ve bu alanda büyümeye devam edeceklerini belirterek, bin mağaza sayısına 11 yılda geldiklerini, ancak 2 bin mağazaya

Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, Sabancı'nın perakende sektörünü ana iş alanlarından biri olarak gördüğünü ve bu alanda büyümeye devam edeceklerini belirterek, bin mağaza sayısına 11 yılda geldiklerini, ancak 2 bin mağazaya ulaşmak için bir 11 yıl daha beklemeyeceklerini dile getirdi. Dinçer, "Tahmin ediyorum, birkaç yıl içerisinde 2 bininci, daha sonra da 3 bininci mağaza sayısına ulaşmayı hedefliyoruz. Hedefimiz öncelikle henüz olmadığımız bölgelerden başlayarak yakın bir gelecekte tüm Türkiye'yi kapsamak" dedi. İSTANBUL (ANKA) - Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, Sabancı'nın perakende sektörünü ana iş alanlarından biri olarak gördüğünü ve bu alanda büyümeye devam edeceklerini belirterek, "Türkiye'de 200 binin üzerinde perakende noktası var. Bunun içinde organize olmayan perakende sektörünün de önemli bir yeri bulunuyor. Bu nedenle modern perakende için daha gidilecek önemli bir potansiyel var. Hedefimiz öncelikle, henüz olmadığımız bölgelerden başlayarak yakın bir gelecekte tüm Türkiye'yi kapsamak" dedi.

DiaSa 1000'inci mağazasını açtı

Dia Grup Üst Yöneticisi (CEO) Ricardo Curras, Sabancı Grubu ile işbirliği sayesinde Türkiye’nin Dia için ana stratejik ülkelerden biri olduğunu belirterek, "Yakın gelecekte daha da güçleneceğimize inanıyorum" dedi.

DiaSa’nın Türkiye’deki 1000. mağazasının Kozyatağı’nda açılışı dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Curras, Dia’nın Türkiye pazarına bağlılığını kanıtladığını belirterek, büyüme stratejilerinde Türkiye’nin önemli olduğunu söyledi.

7 ülkede faaliyet gösteren Dia’nın kendini kalite ve fiyat konularına adadığını ifade eden Curras, grubun 10,5 milyar avro satış geliri ve 6 bin 373 mağazası bulunduğunu bildirdi.

Bu yıl 350 milyon avro yatırım planları bulunduğunu belirten Curras, Türkiye’ye de her yıl 30 milyon avro yatırım yaptıklarını bunun önümüzdeki yıllarda artarak devam edeceğini söyledi.

Marka Yaratmak, Marka Olmak ve Marka Kalmak

Marka; bir mal (ürün) veya hizmetin kimliğidir. Bir malı diğerinden (rakiplerinden) ayırmakta, malın yararlarını ve kalitesini sembolize edebilmekte, hatırlanmasına katkıda bulunabilmektedir. Marka; bir mal veya hizmeti bütün diğer benzerlerinden ayıran, farklı olarak tanımlayan isim, resim, terim veya sembollerdir.

Bu tanımlarla teknik olarak tanımladığımız marka, markanın tanımı gerçekte nedir?

Ürünler fabrikalarda, markalar zihinlerde oluşturulur. İnsanlar bir markayı satın alırken sadece o ürünü değil, ürün hakkındaki tüm algıyı satın alıyor.

Sezon Pirinç Ramazan’da bakliyatta zam yapmayacak

Türkiye Perakendeciler Federasyonu'nun '275 market zam yapmayacak' açıklamasının ardından, Sezon Pirinç Başkanı Mehmet Erdoğan da bakliyat ürünlerine Ramazan’da zam yapmayacaklarını açıkladıBakliyat sektörünün önde gelen firmalarından Sezon Pirinç Başkanı Mehmet Erdoğan, Ramazan boyunca bakliyat fiyatlarına zam yapmayacaklarını söyledi.

Ramazan ayında bakliyat satışlarının diğer aylara göre yüzde 50 arttığına dikkat çeken Erdoğan, tüketicinin gıda stoklama eğilime girmesinin satışları tetiklediğini dile getirdi. Erdoğan "Bu yıl satışlar geçmişe göre bir miktar düşük kalabilir" dedi. Nohut ve fasulye gibi bazı ürünlerde üretimden kaynaklanan sorunlar nedeniyle küçük fiyat artışları yaşanabileceğini ifade eden Erdoğan, "Biz Ramazana özel bazı ürünlerde yüzde 10 indirim uygulayacağız. Erdoğan, "1 Ağustos'ta başlayacak Ramazan ayıyla birlikte organize perakende tüketicilerine yönelik farklı pirinç çeşitlerinden oluşan fiyat avantajlı ürün paketlerini de diğer ürünlerle beraber copack halinde satışa sunacağız" diye konuştu.

Pehlivanoğlu 105 oldu

Ege Bölgesi'nin güçlü perakende zinciri Pehlivanoğlu, 105'inci mağazasını Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde tüketicilerin hizmetine sundu.

Ayvalık\'ta, Sanayi Sitesi yolu üzerinde hizmete giren mağazanın açılışını, Pehlivanoğlu Şirketler Gurubu yönetim kurulu başkan yardımcısı Hanif Pehlivanoğlu ile yönetim kurulu üyesi Muharrem Pehlivanoğlu'nun yanı sıra Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant birlikte kesti.

700 metrekarelik alanda yaklaşık 20 personelin görev yaptığı mağaza Pehlivanoğlu'nun Ayvalıkta'ki ikinci şubesi oldu.

Rimal 4. şubesini hizmete sundu

İstanbul PERDER üyesi Rimal, 4'üncü mağazasını Başiskele’de hizmete açtı.

Duran Kara, Vezir Kara, İlhan Kara’ya ait Eskar Şirketler Grubunun perakende firması olan Rimal Marketler Zinciri, Değirmendere, Bekirpaşa, İzmit şubelerinden sonra dördüncü şubesini Bahçecik’te hizmete açtı.

Yeni şube, 550 metrekarelik satış alanı üzerinde 17 personel ve 2 kasa ile hizmet veriyor.

Biçen’den yeni şube

Perakende sektöründe yatırımlarını istikrarlı bir biçimde devam ettiren İstanbul PERDER Üyesi Biçen Market, 17. şubesini Yakuplu’da açıyor.

Biçen’in 17. şubesi olacak olan Yakuplu mağazasının açılış tarihini 22 Temmuz tarihinden bir hafta sonrasına, 29 Temmuz 2011 Cuma gününe aldı.

Yeni şube, 800 metrekare satış alanı üzerinde 30 personel ve 5 kasa ile hizmet verecek.

Eker’den Ramazan’da sütlü tatlılar

Eker Gıda, tavukgöğsünden keşküle, sakızlı muhallebiden sütlaca kadar birçok seçeneği bulunan sütlü tatlıları ile Ramazan sofralarına hafiflik, lezzet ve sağlık getiriyor.

Süt ve süt ürünleri konusunda 34 yıldır tüketicilerini kalite ve tazelikle buluşturan Eker Gıda, Ramazan’da da tatlıseverlere damak zevkinden ödün vermeden sağlıklı tatlar sunuyor.

İftardan bir kaç saat sonra tüketilen 150 gramlık bir porsiyon Eker sütlü tatlı, Ramazan’da duyulan tatlı ihtiyacını, ağır şerbetli tatlılar yerine hafif, lezzetli ve sağlıklı bir şekilde gideriyor.

Türkiye Diyetisyenler Derneği ve Türk Kardiyoloji Derneği üyesi diyetisyen Canan Aksoy, bu yıl günde ortalama 16 saat oruç tutulacak Ramazan ayında, hem daha az şeker içeren hem de daha az ya da hiç yağ barındırmayan sütlü tatlıların, başka tatlı çeşitlerine göre kan şekerini daha kolay düzenleyeceğini söylüyor.

IBM yazılımları restoranlara artı değer katıyor

IBM'in iş analitiği yazılımlarını kullanan restoranlar, analitik araçlardan faydalanarak maliyetlerini azaltırken satışlarını artırıyorlar.

Satış eğilimlerinin belirlenmesi, müşteri alışkanlıklarının izlenmesi, fiyat ve ürün promosyonlarının planlanması ve operasyonların hızlandırılmasında analitik çözümler, restoranlar için sayısız avantaj sağlıyor.

Giderek karmaşıklaşan sistemde, veri miktarının hızla artması ve rakiplerden bir adım önde olma gereksinimi son dönemde iş analitiği optimizasyonu araçlarını şirketlerin odak noktalarından biri haline getiriyor. İş süreçlerini iyileştirmek amacıyla bu çözümlere yönelen işletmelere örnek olarak restoranlar gösterilebilir. IBM'in iş analitiği yazılımlarını kullanan restoranlar satış hedefleri, gelirleri ve müşteri promosyonları da dâhil olmak üzere, pek çok operasyonlarını etkili bir şekilde izleme fırsatı buluyorlar.

Denmar, 9. mağazasını hizmete sundu

1995 yılından bu yana hizmet vermeye devam eden Denmar, 9'uncu mağazasını geçtiğimiz günlerde Bornova Özkanlar'da hizmete açtı.

Toplam 500 metrekare büyüklüğündeki mağazada zengin ürün seçenekleri uygun fiyatlarla tüketicilere sunuluyor.
Firma sahibi Galip Akgün, Gaziemir, Sarnıç, Karşıyaka, Ürkmez ve Buca'da da mağazaları bulunan Denmar'ın önümüzdeki yıllarda daha fazla noktada hizmet vermeyi hedeflediğini dile getirdi. Galip Akgün, "Denmar'da maksimum çeşiti ve yüksek kaliteyi uygun fiyatlar ve kampanyalarla tüketiciye sunuyoruz. Hizmet kalitesi olarak da iddialıyız" diye konuştu.

Yunus Market, 42. şubesini Ümitköy'de açtı

9 Temmuz Cumartesi günü açılışı gerçekleşen Yunus Market Ümitköy Şubesi ilk günden müşterilerinin gönlünü fethetti.

Açılışa özel müşterilere yönelik düzenlenen sınırsız kokteyl ile büyüklerin beğenisini kazanan Ümitköy Şubesi küçükleri de unutmadı ve birçok çizgi kahraman, balon dağıtımı ve promosyon ile onları da eğlendirdi.

Çayyolu Mahallesi, 2432. Cadde, No: 167/A’da açılan şubenin açılışını Yunus Market Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Ayhan, Yönetim Kurulu üyesi Yunus Ayhan, Genel Müdürü Fatih Ayhan ve Genel Müdür Yardımcısı Adnan Özçelik yaptı. Müşterilerden tam not alan Yunus Marketler Zinciri Ümitköy Şubesi 1500 metrekarelik alanda 8 kasa ve 30 personelle hizmet verecek. İçerisinde bulunan özel fırınıyla müşterilerine her gün sıcak ve taze unlu mamuller sunacak. Ayrıca şubede telefonla evlere servis de yapılabilecek.

Açılıştaki ilgiden memnun olduklarını ifade eden Yunus Market Yetkilileri, yeni şube ile şube sayılarını 42’ye çıkarmış oldu...

Çöp torbasıyla yola çıktı, ilk yılında fabrika kurup, 60 milyon liraya yöneldi

Samsunlu Ferhat Sucu, 16 yıl Unilever’in tüm kademelerinde çalıştı, sonra Doğuş Çay’a transfer oldu. Burada da 1.5 yıl çalışıp ayrılan Sucu, 2010 sonunda kimyasal dışı temizlik malzemeleri (çöp torbası, buzdolabı poşetleri) üretip Parex markasıyla pazarlamaya başladı. Kısa sürede bu alanda 210 farklı ürünle pazara yayılan şirket daha ilk yılında 60 milyon lira ciroya yöneldi.

BİRÇOK girişimci başarısını büyük şirketlerde profesyonel olarak çalışırken kazandıkları tecrübeye borçludur. Samsunlu Ferhat Sucu’nun öyküsü de bu konuda çok iyi bir örnek. Univeler’de tam 16 yıl çalıştıktan sonra Doğuş Çay’a transfer olan ve burada da bir aile şirketinde yönetim tecrübesi kazanan Ferhat Sucu, 2010 sonunda kendi şirketi Provel Tüketim Ürünleri San. Ve Tic. A.Ş.’yi (Provel) kurdu. Kimyasal dışı temizlik malzemeleri (çöp torbası, buzdolabı poşeleri v.b.) ürettirip yurt genelinde verdiği 41 distribütörlük kanalıyla pazarlamaya başlayan Sucu’nun şirketindeki hızlı çıkış işadamı Sabri Yiğit’in de (Digicom’un sahibi) dikkatini çekti. Yüzde 50’şer ortak olan ikili Çerkezköy OSB’de bir fabrika yatırımı da yaptı.

Onur ikitelli Mağazası Açılıyor

22 Temmuz'da Saat 14.00'te İkitelli 2 mağazası açılacak.

Geleneksel 11. Üçler buluşması gerçekleşti

Üçler Süpermarket Kurucuları Cemal Parlak ve Kemal Parlak, müşterilerine verdikleri değeri ve iç müşterilerine (çalışma arkadaşlarına) verdiği önemi her şeyin üzerinde tutuyor.

1974’ten bugüne birlikte geldiği iş ortakları ile 37 yıldır hizmet veren Üçler Süpermarket, bütün bir senenin yorgunluğunu geçtiğimiz Cumartesi akşamı Çayırbaşı Korupark İstanbul’da özel bir gece ile kutladı.

Üçler Market, geleneksel hale gelen ve bu yıl 11.sini gerçekleştirdiği motivasyon gecesiyle kurum içerisinde olağanüstü performans gösteren çalışma arkadaşlarını ödüllendirdi.

Bu çok özel gecede, “En İyi Çıkış Yapan Mağaza” ,“Görsel Standartları En İyi Olan Mağaza” ve “En İyi Müşteri Hizmeti Veren Mağaza” konulu yarışma kategorilerinde ödül almaya hak kazanan şubeler ödüllendirilirken, Üçler Market’te 10 yılını dolduranlara da, kendileri için özel olarak hazırlanmış plaketler takdim edildi. Geleneksel Üçler Buluşması her yıl olduğu gibi yine eğlence doluydu.

Metro 5 farklı erzak paketi ile profesyonellere en uygun çözümleri sunuyor

Metro Toptancı Market farklı ihtiyaç ve taleplere uygun olarak hazırladığı 5 farklı Ramazan erzak paketiyle Ramazan ayını bereketle karşılıyor. Fiyatları 23,99 TL ile 59,99 TL arasında değişen Ramazan erzak paketleri mağazalardan temin edilebileceği gibi, www.metro-tr.com adresinden ön sipariş ile de alınabiliyor.

Metro Toptancı Market temel gıda maddelerinden oluşan Ramazan erzak paketlerinin yanı sıra müşterilerine özel erzak paketleri hazırlama imkanı da sunuyor. Bu sayede müşteriler kendi istedikleri ürünlerden oluşan özel erzak paketleri de satın alabiliyor.

Metro - Multinet İşbirliği
Metro Toptancı Market Multinet ile gerçekleştirdiği işbirliği sayesinde ise, profesyonel müşterilerine limitini kendilerinin belirleyeceği hediye kartı imkanı sunuyor. Metro Hediye Kartı sahipleri Metro mağazalarından Ramazan ihtiyaçlarını istedikleri ürünleri seçerek karşılayabilecekler. İşletmeler bu sayede ayni yardım vergi avantajından yararlanabilecekler.

“Ramazan’a Zamsız Giriyoruz.”
Metro’nun Ramazan’a zamsız girdiğini açıklayan Metro Toptancı Market Genel Müdürü Kubilay Özerkan: “Tüketicilerin alışverişlerini toptan mağazalarından yapmaları daha avantajlı.” dedi.

Coca-Cola büyümeyi sürdürdü ilk çeyrekte kârını yüzde 18 artırdı

Dünyanın en büyük gazlı içecek şirketi Coca-Cola’nın bu yılın ikinci çeyreğinde karı yüzde 18 arttı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Latin Amerika ve Asya satışlarının artmasının etkisiyle şirketin bu yılın ikinci çeyreğindeki net karı geçen yılın aynı çeyreğine göre 2.37 milyar dolardan 2.8 milyar dolara yükseldi.

Coca Cola Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Muhtar Kent’in gelişmekte olan piyasalarda yeni fabrika açma kararı ve daha karlı ambalaj boyutlarını teşvik etmesinin etkisiyle, bu yılın ikinci çeyreğinde, şirketin net operasyonel geliri Latin Amerika’da yüzde 13, Avrupa-Asya ile Afrika bölümlerinde de yüzde 15 oranında arttı. Şirketin geçen yıl en büyük distribütörünü devralmasıyla birlikte toplam satışları yüzde 47 artışla 12.7 milyar dolara ulaştı.

Kaynak | Milliyet

Metro’da aylığı bin 500 dolara simitçi

Turyap’ın İstanbul Metrosu altında yaratacağı alışveriş merkezinde bir simitçi 2.5 metrekare alanı ayda bin 500 dolara kiraladı.

Ulaşım A.Ş.’nin İstanbul’da Taksim, Osmanbey, Mecidiyeköy gibi 22 bölgede yer alan İstanbul metro istasyonlarının altında bulunan atıl alanları mağaza ve dükkan alanlarıyla değerlendirmek için açtığı ihaleyi geçtiğimiz aylarda kazanan Turyap, kiralama sürecinde en yüksek teklifi bir simitçiden aldı.

Ünlü markaların "Metro’ya girmek için birbirleriyle yarıştığı kiralama sürecinde geçen sene bankalar ATM alanları için metrekaresi 2 bin dolardan kiralama ile rekora imza atmıştı. Bir simitçinin metroda yer almak için önerdiği kira bedeli ise bankalarla yarıştı. Kanyon AVM’nin metro girişinde günde bin 500 simit satan Simitçi Baba ismiyle satış yapan bir esnaf, Levent Metro girişinde günde 5 bin simit satacağını düşünerek 2.5 metrekarelik alan için ayda bin 500 dolar ödemeyi tahhüt etti.

Pazarı büyüttü, dünyaya yayılacak

Ürün portföyüne yeni ürünler ekleyerek Türkiye pazarındaki pazar payını daha da artırmayı ve dünya genelinde bilinen ve tüketilen bir marka olmayı hedefleyen Bağdat Baharat’ı Genel Müdür Yüksel Danacı ile konuştuk.

1960’lı yıllarda Ankara Samanpazarı’nda kurulan Bağdat Baharatları bugün neler yapıyor?
Türk damak tadına uygun yeni tatlar meydana getirebilmek amacıyla Ar-Ge çalışmalarımızı hızlandırmış durumdayız. Yakın zamanda yeni ürünlerle piyasadaki yerimizi daha da sağlamlaştırmak amacındayız. Yüzde 100 yerli sermayeye sahip markamızı daha da ileriye taşımak adına, sadece Ar-Ge değil, üretim, pazarlama, dağıtım ve diğer departmanlarımız büyük bir özveriyle işlerini yürütüyor.

Öztürk ve Turkmall ortak AVM işletecek

Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk ve Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Ataşehir’de Turkmall’ın işletmeciliğini yapacağı AVM için sözleşme imzaladı.

Konuyla ilgili olarak Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından yapılan açıklamada, "İstanbul Ataşehir’de inşası devam eden Novada Alışveriş Merkezi’nin yer aldığı Hat Coğrafi Bilgi Sistemleri İnşaat Turizm Sanayi Pazarlama ve Ticaret Anonim Şirketi’nin yüzde 80 oranında iştirak edilmesine ilişkin yasal işlemlerin başlatılması amacıyla bir protokolün imzalandı. Söz konusu şirkete Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk’de yüzde 10 oranında ortak olacaktır. Kalan yüzde 10 pay ise Turkmall Market Yatırım İnşaat ve Ticaret A.Ş.’nin olacaktır" denildi.

Bu kapsamda Avrasya GYO yetkilileri, Hat Coğrafi Bilgi Sistemleri Anonim Şirketi’nin aktifinde bulunan Novada AVM’nin inşasının 2012 yılının ilk yarısında tamamlacağını belirttiler. Bu şekilde inşaatı tamamlanacak olan tesisin 17 bin 451 metrekare kapalı kiralanabilir alana sahip kısmının üzerinde öngörülen işletme süresinin ise 30 yıl boyunca intifa hakkına sahip olunduğu da aktarıldı.

Kaynak: HT Ekonomi

19 Temmuz 2011 Salı

Diyarbakır'ın eski ismini AVM'sine verecek!

Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, İstanbul'da 8-10 tane yapmayı planladıkları spor ve sağlık merkezlerinden Diyarbakır'a da yapacaklarını kaydetti.

Taşyapı ve Aytek ortaklığı ile kurulan Aytaş Spor, Taşyapı'nın Acıbadem'de inşa ettiği konut projesi Almondhill içinde yer alan sağlık ve spor merkezi ''Almondhill Essporto Health & Fitness Club''ı açtı.

Almondhill'de 6 bin metrekarelik alan üzerinde kurulu olan Almondhill Essporto Health & Fitness Club havuz, sauna, squash, çocuk kulübü gibi alanlarda hizmet vermeye başladı.

Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, basın toplantısında, bu tür tesisleri geliştireceklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

''Maslak Manhattan'da bunun daha da gelişmişini yapacağız, 10-12 bin metrekare olacak. Bağdat Caddesi'nde yaklaşık 270 milyon dolar yatırımla yapacağımız Fourwind projesi içinde de yine 20 bin metrekare spor ve sağlık merkezi olacak. Bu projede konutların metrekare fiyatları da 8 bin doların üzerinde başlayacak. İstanbul'da 8-10 tane yapacağız. 7 yılda işin bu kısmına 250 milyon dolar yatırım gerçekleştireceğiz. Seyrantepe'de 32 bin metrekare büyüklüğünde bu aktiviteyi taşıyacak spor alanları yapacağız. Hem projeden satın alan kişilere hizmet verecek, hem kamuya açık olacak.''

Anatolium Alışveriş Parkı'nın ön açılışı yapıldı

MAYA Gurubunun ilkini 2008 yılında Bursa'da hayata geçirdiği Anatolium Alışveriş Parklarının ikincisi olan Anatolium Ankara Alışveriş Parkı'nın ön açılışı yapıldı.

MAYA Grubu Kurucu Başkanı Nuri Özsüer, ''160 milyon dolar yatırımla gerçekleştirdiğimiz, Anatolium Ankara Alışveriş Parkı, 170 bin metrekare kapalı alan ve 70 bin metrekare kiralanabilir alanıyla, 3 bin kişiye istihdam yaratacak'' dedi.

MAYA Gurubunun ilkini 2008 yılında Bursa'da hayata geçirdiği Anatolium Alışveriş Parklarının ikincisi olan Anatolium Ankara Alışveriş Parkı'nın ön açılışı yapıldı.

Sıcak havalar AVM'cilerin yüzünü güldürdü

Ankara'daki Alışveriş Merkezleri (AVM) yaz döneminin gelmesiyle birlikte faaliyetlerini artırarak, sıcak havadan kaçan başkentliler için alternatif adresler olmaya devam ediyor.

Tatile çıkan vatandaşlar, soluğu deniz kenarındaki mekanlarda alırken, tatile çıkamayanlar ise aileleriyle güzel vakit geçirmek için hafta sonu piknik yapıyor. Yoğun iş temposu nedeniyle şehirden ayrılamayan vatandaşlar da değişik damak tatlarını ve eğlenceyi bir arada sunan AVM'lere yöneliyor.

Okulların kapanmasıyla birlikte miniklerin de ilgi gösterdiği AVM'ler, insanların ihtiyaçlarını karşılamasının yanı sıra yaz döneminde birbirinden farklı aktiviteler de düzenliyor. AVM'ler ziyaretçilerin keyifli zaman geçirebilecekleri bir merkez haline getirmeye ve başkentte renkli etkinliklere ev sahipliği yapamaya çalışıyor.

AVM inşaatında en hızlı ülke olacağız!

Gayrimenkul firması CB Richard Ellis Group'un (CBRE) yaptığı araştırmaya göre bu yıl AVM inşaatında Türkiye, Avrupa'nın en hızlı ülkesi olacak.

Rusya ve Polonya'nın Türkiye'nin arkasından sıralandığı araştırmada Türkiye'yi ana sürükleyici olarak gösteren grup, özellikle hızlı gelişmekte olan pazarlardaki AVM inşaatlarındaki artışa dikkat çekti.

Türkiye'yi Avrupa'nın en göz alıcı pazarı olarak niteleyen grup, "Bu yıl Türkiye'de 26 yeni AVM projesi var. Bu 1.3 milyon metrekare ediyor. Türkiye'yi Rusya ve Polonya takip ediyor" açıklamasını yaptı.

Moskova ve St. Petersburg'da yapılan 19 AVM ile mevcut metrekare büyüklüğüne 856 bin metrekare daha ekleyen Rusya, Avrupa'nın alışveriş açısından en aktif ikinci pazarı olarak sıralandı. Polonya ise 21 AVM projesi ve 712 bin metrekare ek AVM alanı ile üçüncü sırada yerini aldı. Araştırmada Avrupa'da yapılacak AVM inşaatlarının ise yüzde 53 oranında artacağına dikkat çekildi. CBRE'nin araştırmasına göre dünya çapında 146 AVM inşaat halinde. Bu da 2.9 milyon metrekare ek AVM alanı anlamına geliyor.

Eyüp'e 550 milyon euroluk dev yatırım!

İstanbul Theme Park ve Ora'dan sonra Bayraktar İnşaat'ın Eyüp'te inşa edeceği Via isimli proje ile İstanbul'da eğlence kompleksi yatırımı 2 milyar liranın üzerine çıkacak.

Farklı sektörlerden yatırımcıların kendi AVM projeleri içinde konumlandırdıkları eğlence alanları kabına sığmayınca kendi dev komplekslerini yarattı.

Viaport'un sahibi Bayraktar Grup'un Avrupa yakasında eğlence, alışveriş ve konaklama üzerine kurmayı planladığı yaklaşık 550 milyon euroluk (1.2 milyar lira) Via projesi Eyüp'te 600 dönüm üzerine inşa edilecek.

Ülker'den futbolun geleceğine yatırım

Murat Ülker ‘önce çocuklar’ diyerek, HERKESiçinFUTBOL projelerine bugüne kadar 5 milyon dolar yatırdı.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Ülker'in desteği ile bu yıl Sinop, Gümüşhane, Bolu ve Karabük Ovacık olmak üzere 4 ilde, hayata geçirilen TFF-Ülker Futbol Köyleri, 400 çocuğu ağırladı. Ülker'in TFF ile birlikte gerçekleştirdiği en önemli projelerden biri olan Futbol Köyleri'nin Bolu kampını, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Lütfi Arıboğan, Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi M. Cüneyt Tanman ile Futbol Genel Direktörü Ersun Yanal ziyaret ederek çocuklarla bir araya geldi.

Zammı kim yapıyor?

’Rekolte yüksek, et ile meyve sebzede zamlar spekülatif’ diyen Ziraat Odaları Birliği’nden sonra yerel ve uluslararası marketler ’kesinlikle zam yok’ açıklaması yaptı. Şimdi gündemde ’zammı kim yapıyor?’ sorusu var.

Ramazan öncesinde kafalar karıştı. Üreticiler ’zam geliyor’ diyor. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar "Son 15 günde yüzde 0.5-2 artış gösteren et fiyatlarında ramazan ile yüzde 15-20 artış olacağı haberleri spekülasyondan ibaret. Yaş sebze ve meyvede de fiyat artışı beklemiyoruz" açıklaması yapıyor. Yerel marketler "Ramazanda zam yok", uluslararası zincir marketler ise "Zam yapmamız mümkün değil" diyor. Bu da ’Peki bu zammı kim yapıyor’ sorusunu gündeme getiriyor.

Yerli firmalar AVM’lere isyan etti

Hızla çoğalan ve tartışma konusu olan alışveriş merkezleri yabancı markalara öncelik verince, yerliler isyan etti.

Türkiye’nin hemen her yerinde hızla çoğalan AVM’ler bugünlerde yerli markaların tepkisini çekiyor. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi kentlerde merkezi yerlerde bulunan alışveriş merkezlerinin yabancı markaları tercih edip kapılarını yerlilere kapattığı iddiaları sektörde yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi.

“Mağazalar boş tutuluyor”
Alışveriş merkezlerinin yabancılar için mağazaları boş tutup, onlardan daha az kira istediklerinden yakınan yerli marka temsilcileri, "Bizi almamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu da globalleşmeyi önlüyor" görüşünde. Bunun için gazetelere ilan vereceklerini söyleyenler bile var. Alışveriş merkezleri yatırımcıları ise seçimin yerli-yabancı olarak değil, ciroya göre yapıldığını öne sürüyor.

Niş Ürün ve Pazarlama

Niş Bilinmeyen Fırsattır
Bazen, herkesin rekabet ettiği bir pazar ortamında mücadele etmek yerine, dikkat çekmemiş ya da o güne kadar fark edilmemiş bir hedef kitle için ürün/hizmet üreterek kazanabilirsiniz. Ya da herkes en karmaşık, en lüks, en iddialı ürünle piyasaya çıkarken, siz çok basit bir ihtiyacı karşılayan temel bir ürünle bir anda büyük bir atılım yapabilirsiniz.

Çamaşırlarınızdaki lekeleri iyi çıkaran, bunu yaparken aynı zamanda vitamin veren, üstelik rengini daha da çok parlatan bir deterjan basit bir deterjandan daha fazla satmayabilir. Hatta hiç satmayabilir. Zaten piyasaya çıkan her 100 yeni üründen ortalama 80’nin başarısız olması da bunu gösteriyor. Daha iddialı ürünler geliştirmek için birbirleriyle yarışan şirketler bazen ‘basitlik’ kuralını unutuyor.” Bu sözlerin sahibi, London Business School’un yönetim profesörü Prof. Dr. Patrick Barwise. O sözlerini şöyle sürdürüyor: ‘‘Basit olun, karmaşık ürünler geliştirmeyin, tüketicinin en önemli isteklerini gerçekleştirmeye çalışın yeter.’’ Barwise, tüm şirketlerin üstün ürünler geliştirmek için çabaladıklarını oysa bunun gereksiz olduğunu düşünüyor. O yıkıcı ürünler geliştirerek piyasa dinamiklerini toptan değiştirmekten yana değil. Tam tersine, ürünlerin basit iyileştirmelerle uzun soluklu ve sürekli olarak yenilenmesi gerektiğini savunuyor.

Her Market Bir Üretici Mi?

Batı’da eski bir uygulama. Türkiye’de de biraz geçmişi var. Ancak, gelişmesi son yıllarda oldu. “Private label” (Market markası) olarak adlandırılıyor. Bu yöntemle, her market bir üretici gibi ürün...

Batı’da eski bir uygulama. Türkiye’de de biraz geçmişi var. Ancak, gelişmesi son yıllarda oldu. “Private label” (Market markası) olarak adlandırılıyor. Bu yöntemle, her market bir üretici gibi ürüne adını veriyor, neredeyse rakip oluyor. 2002’deki yüzde 18.7’lik büyüme, bu eğilimin gücünü ortaya koyuyor. Bazı uzmanlar, Wal-Mart’ın ABD’de P&G gibi devlere rakip hale geldiğine dikkat çekip, çok önemli bir trendin başlayabileceğini anımsatıyorlar.

ABD’li perakende devi Wal Mart’ın çok önemli stratejisi, iş dünyasında örnek gösteriliyor. İşin özünde “private label” olarak bilinen “market markaları” yaklaşımı var. Wal-Mart, 2001 yılında Sam’s American Choice adlı deterjanı piyasaya sundu. Ürün, P&G’nin Tide adlı ürününden iki kat daha ucuz idi ve büyük bir başarı sağladı. Ardından, Ol’Roy isimli köpek mamasını üreterek dünyanın en fazla satan markası olan Nestle’S Purina’yı geride bıraktı.

Sadece bu kadarla da kalmadı. Wal-Mart, değişik alanlarda ürünleri piyasaya sundu ve üreticileri hayrete bırakan satış rakamlarına ulaştı. Ortaya çıkan bu tabloyu, dünyanın önde gelen araştırma şirketlerinden Forrester’in bir raporu şu sözlerle değerlendirdi: “Wal-Mart, bir sonraki Procter&Gamble olacağı yönünde ciddi bulgular sunuyor”.

Makro’da yeni görevlendirme

Son birkaç yıldır izlediği büyüme stratejisiyle önemli atılımlar yapan Makro, pazarlama ve satış hedeflerini gerçekleştirmek için sağlam adımlarla yol alıyor.

Bu strateji dahilinde, uzun yıllar önemli firmalarda başarılı operasyonlara imza atan Ahmet Yontar, Makro’nun Satınalma ve Pazarlama Direktörlüğü görevine getirildi. Daha önce Mustafa Songör’ün yetki alanı içerisindeki görevlerden biri olan satınalma ve pazarlama sorumluluğu, Songör tarafından diğer yetki ve görevlerinden bağımsız olarak Yontar’a devredildi.

Son yıllarda birçok farklı kentte yatırımlarını sürdürerek Türkiye perakende sektöründe önemli bir oyuncu haline gelen Makro, yakın zamanda İstanbul’a yaptığı yatırımlarla dikkatleri bir kez daha üzerine çekmişti. Uzun zamandır Ulusal Market klasmanında yer alan Makro, kurumsal yapısını günden güne geliştirmeye devam ederken; profesyonel kadroları yer açmaya başladı. Yontar, Makro çatısı altında profesyonel yaşamını üst düzey yönetici olarak sürdürmeyi, üretime ve yeni projelere dönüştürecek bir ekibi yönetmeyi hedeflemektedir. Yeni ürün ve proje takımlarına liderlik etme ve yetenekli çalışanların potansiyellerini ortaya çıkarabilme konusunda başarlı bir yöneticidir. Sektörel deneyimini; bu alanda kariyer yapmak isteyen gençlere aktarmak ve onların fikirleriyle zenginleştirmek de kişisel sosyal sorumluluk olarak gördüğü bir diğer hedeftir. Ahmet Yontar; devir aldığı görev kapsamında dürüst çalışma ilkesi çerçevesinde tedarikçilerle büyümeyi ve hatta yeni tedarikçileri Makro’ya kazandırmayı hedefliyor.

BİM'in Savola Grup ile görüşmeleri olumsuz sonuçlandı

BİM'in, Suudi Arabistan pazarına yönelik Savola Group Company ile yürütülen görüşmeleri olumsuz sonuçlandı.


BİM'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, 19 Ocak 2011 ve 20 Ocak 2011 tarihlerinde, şirketle Suudi Arabistan'da mukim Savola Group Company arasında Suudi Arabistan'da perakende sektöründe faaliyet gösterecek bir ortak teşebbüs şirketinin kurulmasına yönelik bir ön mutabakat anlaşması imzalandığı ve çalışmalarının olumlu sonuçlanması durumunda 6 ay içerisinde nihai anlaşmanın imzalanmasının planlandığı kamuya duyurulduğu hatırlatılarak, “Savola Group Company ile yürütülen görüşmeler olumlu sonuçlanmamış olup, imzalanan ön mutabakat anlaşması 18 Temmuz 2011 tarihinde taraflarca feshedilmiştir” denildi.

Açıklamada, şirketin Suudi Arabistan pazarına yönelik ilgisinin devam ettiği de belirtildi.

Kaynak | Hürriyet

18 Temmuz 2011 Pazartesi

PepsiCo: Bodrum Mandalinası tuttu, formülü 5 ülkeye gitti

En çok sattıkları ürünlerden Yedigün Bodrum Mandalinası’nın yurtdışından da büyük ilgi gördüğünü, bu ürünün formülünü beş ülkeye verdiklerini söyleyen Pepsico İçecek Kıdemli Pazarlama Direktörü Deniz Aktürk Erdem, “Bodrum Mandalinası’nın formülü Romanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Yunanistan, Kazakistan ve Rusya tarafından alındı” dedi.

86 milyon paket hediye

Mobil pazarlama anlamında önemli çalışmalar yaptıklarını anlatan Erdem, şu bilgileri verdi: “2007 yılından bu yana toplam 12 mobil kampanya düzenledik. Tüm bu kampanyalarımızla tüketicilerimize her kapakta dakika ve SMS hediye ettik. Şimdiye kadar düzenlediğimiz kampanyalarla tüketicilerimize toplamda 86 milyon paket hediye ettik. Tüm operatörlerde günlük 60 dakika konuşma ve cepten internet ya da haftalık konuşma paketi hediye ettik. Ayrıca lokalleşme stratejisiyle hazırladığımız reklamlarımızda Ramazan temasını kullanıyoruz. Bu sene de, lokal ünlümüz Hülya Avşar’la beraber Ramazan temalı reklam filmimiz olacak.”

Coca-Cola İçecek 356,5 milyon ünite kasaya ulaştı

Şirket, ilk 6 ayda konsolide satış hacmini yüzde 17,7 artırdı

Coca-Cola İçecek'in geçen yılın ilk yarısında 302,9 milyon ünite kasa olan konsolide satış hacmi, bu yılın aynı döneminde yüzde 17,7 artışla 356,5 milyon ünite kasaya çıktı.

Coca-Cola İçecek A.Ş'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderdiği yazıda, şirketin 2011 yılı ilk 6 aylık dönemine ilişkin rakamlara yer verildi.

Açıklamaya göre, şirketin geçen yılın ikinci çeyreğinde 190,4 milyon ünite kasa olan satış hacmi 2011'in ikinci çeyreğinde yüzde 15,3 artarak 219,4 milyon ünite kasaya yükselirken, geçen yılın ilk yarısında 302,9 milyon ünite kasa olan konsolide satış hacmi yüzde 17,7 artışla bu yılın aynı döneminde 356,5 milyon ünite kasa olarak gerçekleşti.

TPF: Ramazan fırsatçılarına geçit yok

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Aygün, federasyona üye 275 market zincirinin Ramazan boyunca zam yapmayacağını açıkladı.

Bazı kesimlerin Ramazan fırsatçılığı yaptığını vurgulayan Aygün, “Federasyon üyesi marketler kurduğumuz FAYDA A.Ş. ile ortak satın alma yapıyor ve fiyat avantajı sağlıyoruz. Siyasi ve ekonomik istikrar başta olmak üzere Ramazan’ın yaz aylarına gelmesi nedeniyle yaşanan sebze-meyve bolluğu, Türkiye’de üretilen kırmızı mercimek-pirinç gibi bakliyat rekoltelerinin yüksek olması zamsız Ramazan geçirme kararımızı destekliyor” dedi.

Ramazan öncesi gelenekselleşen zam furyasına Türkiye Perakendeciler Federasyonu ‘dur’ dedi. Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Aygün, federasyon üyesi 275 market zincirinde Ramazan boyunca zam yapılmayacağını açıkladı.

17 Temmuz 2011 Pazar

ADESE 4.mağazasını Beşkavaklara açtı

Beşkavaklar Mahallesi'ndeki mağazanın açılış törenine Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yamantürk, İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, Boluspor Başkanı Necip Çarıkçı, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu, Adese Genel Müdürü Mutafa Özeskiciler, iş adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, törende yaptığı konuşmada, Bolu halkının hizmetin en iyisine layık olduğunu söyleyerek, ''Herkes ürettiği ürünü kaliteli yapacak, sağlıklı yapacak. Son kullanma tarihi geçmiş bir ürün olmayacak. Bozuk bir ürün olmayacak, bozuk çıkmayacak. Bozuk ürün çıktığı takdirde büyümeleri durur. Siz de bitersiniz biz de biteriz. Bizim insanımıza hizmetinizle ne kadar saygı gösterirseniz onu fazlasını biz size göstereceğiz. Bu başlangıcın sizler içinde bizler içinde ilkler getirmesini diliyorum. Böyle mübarek günde hayırlar getirmesini diliyorum. İnşallah bu açılış güzelliklere vesile olur'' dedi.

Adese’nin 136’ncı mağazası Bolu’da

İTTİFAK Holding’in ulusal perakende markası Adese, kısa bir süre önce üç mağaza birden açtığı Bolu’da yeni bir şubesini daha hizmete sundu.


Geniş katılımlı bir törenle hizmete açılan Bolu Beşkavaklar mağazasıyla birlikte Adese’nin Bolu’daki mağaza sayısı dörde, toplam şube sayısı ise 136’ya ulaştı. Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yamantürk, İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, Boluspor Başkanı Necip Çarıkçı, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu, İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Korkmaz ve üst yöneticilerin de katılımıyla gerçekleştirilen törende açılış kurdelesini birlikte kestiler. 1.500 metrekare satış alanında 8 kasa ve 60 çalışanıyla hizmet verecek Beşkavaklar Adese’nin 2.500 metrekarelik bir otoparkı da bulunuyor. EKONOMİ SERVİSİ

Popüler Yayınlar

Markente RSS

RSS Takip Et Technorati Profile Add to Technorati Favorites Besserer Pagerank Türkçe İçerikli Web Siteleri
Sitetistik