28 Temmuz 2011 Perşembe

Kim Market’ten 3 mağaza birden

Kim Market ramazan öncesi 3 mağazayı birden hizmete açtı. Kim Marketleri, yıl sonuna kadar 25 yeni mağaza daha açmayı hedefliyor. Kim Marketler Genel Müdürü Hamit Akçay, yeni konseptleri Kim Pratik’in büyüyeceğini dile getirdi.

Kim Marketler Zinciri, mağaza yatırımlarına hız verdi. Ramazan ayı öncesi 3 mağaza birden açan Kim, mağaza sayısını 57’ye, çalışan personel sayısını da bin 600’e çıkardı. Yılsonuna kadar 25 yeni mağaza daha açacaklarını söyleyen Kim Marketler Zinciri Genel Müdürü Hamit Akçay, şehir merkezlerinde Kim Pratik markasıyla küçük metrekarelerde çok sayıda mağaza yatırımlarına ağırlık vereceklerini söyledi.

Kim Marketler Zinciri, ramazan ayı öncesi Ümraniye, Sakarya ve Gürpınar’da 3 mağaza birden açtı. Ümraniye mağazasının açılış töreninde konuşan Genel Müdür Hamit Akçay, yeni mağazalarla 100 personele daha istihdam sağlayarak toplam çalışan sayılarını bin 600 kişiye çıkardıklarını ifade etti. Gürpınar ve Ümraniye mağazalarında alışverişin yanı sıra yaşam ve eğlence alanlarına da yer verdiklerini anlatan Akçay, mağaza içinde kafeterya ve eğlence mekanlarından oluşan bu yeni konsepti diğer mağazalara da uygulayacaklarını söyledi. Akçay, kampusa yakın olması sebebiyle İzmit Aslanbey Mağazasında üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi göstermesini beklediklerini aktardı. Gürpınar mağazasında 1200 metre kare kapalı alan ve 7 kasa ile hizmet verileceğini aktaran Akçay, Ümraniye’de bin 250 metre kare, İzmit Aslanbey’de ise 700 metrekare kapalı alana sahip olduklarını ifade etti.


Marmara Bölgesi’ne 10 milyon dolarlık mağaza yatırımı
Bundan sonraki mağazacılık yatırımlarında yeni markaları Kim Pratik’e ağırlık vereceklerini anlatan Akçay, “Geçtiğimiz aylarda yeni mağazacılık markamız olan Kim Pratik’in ilk şubesini Büyükçekmece’de açtık, discount ile süper market arasında yeni bir format oluşturduk. İlk pilot uygulamamızdan beklentimizin de üstünde olumlu geri dönüş aldık. Buradan da cesaret alarak sene sonuna kadar Kim Pratik mağazası sayısını 20’ye tamamlamayı hedefliyoruz. Bundan sonraki yatırımlarımızda Kim Pratik öne çıkacak. Marmara bölgesindeki yayılma politikamıza hız vereceğiz. Yalova, Tekirdağ ve Bursa’da fizibilite çalışmalarına başladık. En kısa zamanda bu illerde de mağaza yatırımlarına start vereceğiz. Kararlı adımlarla Anadolu’ya yayılma politikası izleyeceğiz. Yılsonuna kadar Yeni mağaza yatırımlarımız ile 10 milyon dolarlık bir yatırım yapacağız” dedi.

Simit Sarayı ve Kim Market işbirliği yapacak
Büyük ölçekli mağazalarda alışverişi keyifli hale dönüştürmek için bir dizi proje hazırladıklarını anlatan Hamit Akçay, “Simit saraylarıyla önemli bir iş birliği anlaşması yaptık. Kim marketlerinin mağazalarında unlu mamuller reyonunu Simit Sarayı üstlenecek. Franchise usulüyle mağaza içlerinde çok zengin bir unlu mamuller reyonu kuracağız. Bu konseptteki ilk mağazamızı Ümraniye’de açtık. İlerleyen dönemlerde de Simit Sarayı ile ortaklaşa çalışmalarımız devam edecek. Sabah kahvaltısı için mağazalarımıza alışverişe gelen müşterilere birbirinden leziz çok sayıda simit, poğaça, börek gibi ürünler sunacağız. Buna benzer yeni iş birliklerine imza atarak mağazalarımızı cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Ramazana özel nöbetçi mağaza
Ramazan ayıyla birlikte örnek bir uygulamayı da devreye sokacaklarını kaydeden Akçay, “Özel olarak seçtiğimiz 3 mağazayı ramazan ayında nöbetçi mağaza olarak görevlendireceğiz. Avrupa yakasında Fındıkzade, Anadolu yakasında Üsküdar ve İzmit merkez mağazamız Ramazan ayı boyunca Sahur öncesi açılıp sabaha kadar hizmet verecek. Çalışma şartları veya değişik sebeplerle alışverişe fırsat bulamayanlara büyük kolaylık sağlayacak” diye konuştu.

Kim Marketleri olarak gerek kalite gerek de fiyat politikasıyla müşterinin güvenini kazandıklarını anlatan Akçay, “Bu ramazanda da mağazalarımızda zam yapmayacağız. Özel kampanyalarla tüketicinin ramazan ruhunu en güzel şekilde yaşaması için hazırlıklarımızı tamamladık. Fiyat politikamızda içinde bulunduğumuz ayın ruhuna uygun olarak belirledik” diye konuştu.

Popüler Yayınlar

Markente RSS

RSS Takip Et Technorati Profile Add to Technorati Favorites Besserer Pagerank Türkçe İçerikli Web Siteleri
Sitetistik