4 Temmuz 2011 Pazartesi

Lüks çikolatacı Bind el değiştirdi

Türkiye’nin en çok tanınan lüks çikolata markalarından ‘Bind’ el değiştirdi. Çoğu kişinin yabancı marka olarak bildiği Bind, aslında Erzincanlı Binay ailesine aitti.

1971’de 8 kardeş tarafından kurulan Bind, yıllar içinde Türkiye genelinde birçok lüks çikolata butiği açmasının yanı sıra ABD’den Lübnan’a kadar ihracat yapar hale geldi. 2 yıl önce çikolatanın merkezi kabul edilen İsviçre’den bir ortaklık teklifi almasıyla da gündeme gelen Bind Çikolata, Haziran ayında tekstil ve enerji yatırımlarıyla büyüyen Doğubeyazıtlı Yasubuğa ailesinin oldu. ‘Bind’ için yeni bir de şirket faaliyete geçti. Bu ay kurulan 3.6 milyon lira sermayeli ‘Tatlı Çikolata Sanayi’ şirketinin yüzde 77’si İbrahim, Mehmet, İsmail ve Türkan Yasubuğa’nın, kalan hisseler de Bind’in kurucularından Behlül, Mehmet ve Naci Binay’ın oldu.


50 milyon dolar ihracat
Mehmet Yasubuğa, Bind’i uzun vadede bir dünya markası haline getirmek için yola çıktıklarını söylüyor. Çikolata üretiminin Çorlu’daki fabrikada süreceğini söyleyen Yasubuğa şunları anlatıyor: “Binay ailesini Bind markasından uzaklaştırmak istemedik. Kendileriyle birlikte çalışacağız. Şu an bir ‘derleme toplama’ dönemi yaşıyoruz. Bind’i dünya markası olarak konumlandırmak için hazırlık yapıyoruz. Bind’in kalitesi Türkiye’de çok iyi bilinir. Ancak tüketiciye ulaşma noktasında bazı sıkıntıları olmuş. Yolumuza Godiva konseptinde yürümek istiyoruz. Çünkü Godiva’dan tat olarak artımız var, eksiğimiz yok. Yasubuğa ailesi olarak ev tekstilinde Süper Tekstil firmamızla çok ciddi bir geçmişimiz var. 600 çalışanımızla 35 ülkeye senede 50 milyon dolarlık ihracat yapıyoruz. Ailemizin hidroelektrik, rüzgâr ve jeotermal enerji alanındaki yatırımları da sürüyor. Şimdi de çikolataya ciddi biçimde odaklanacağız.”

Kaynak: Serkan Arman / Milliyet

Popüler Yayınlar

Markente RSS

RSS Takip Et Technorati Profile Add to Technorati Favorites Besserer Pagerank Türkçe İçerikli Web Siteleri
Sitetistik