4 Temmuz 2011 Pazartesi

Marketlerin 'ada'da yer kapma yarışı

Gıda marketleri arasındaki 'ada' kapışması büyüyor. Gıda marketlerinin fiyat ve satış noktası rekabetine 'ada' rekabeti eklendi.

Adalarda ikamet edenlerin ihtiyacına cevap vermek üzere küçük çaplı marketlerinin yer aldığı adalara zincir marketler de el attı.

BİM'in 2008'de Büyükada'ya girmesiyle başlayan rekabetin ardından Diasa'nın Büyükada, Heybeliada ve Kınalıada şubeleriyle sıkı bir şekilde girdiği ada rekabetinde son hamleyi A-101 yaptı.

Bozcaada'ya mağaza açan firmanın sattığı ürünler diğer mağazalarda satılan ürünlerin fiyatlarıyla aynı. A-101 Genel Müdür Erhan Bostan, "Bu bizim için çok zor bir operasyon olmasına rağmen özellikle yaz döneminin potansiyeli düşünüldüğünde çok ciddi bir hamle. Tedariki feribotlarla sağlayacağız. Gerektiğinde özel transferler de gerçekleştireceğiz" dedi.

Rekabete katılmaya hazırlanan diğer zincir ise Migros. Temmuz sonunda Büyükada'da açacağı yeni marketiyle rekabete cevap vermeye hazırlanan Migros, eleman arayışına da başladı. BİM ise Bozcaada'da yer bakıyor.

Popüler Yayınlar

Markente RSS

RSS Takip Et Technorati Profile Add to Technorati Favorites Besserer Pagerank Türkçe İçerikli Web Siteleri
Sitetistik