27 Temmuz 2011 Çarşamba

Torium LEED Sertifikası’nı aldı

Çevreye duyarlı uygulamalarıyla Torium, Avrupa’da da LEED Altın sahibi en büyük binalarından biri olma başarısını gösterdi.

Torium Alışveriş Merkezi’nin çevreye duyarlı ve enerji tasarrufunu teşvik eden uygulamaları Amerikan Çevre Dostu Binalar Konseyi tarafından tescillendi. Torium, Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik (LEED) Sertifikası almaya hak kazanan Türkiye’deki ilk alışveriş merkezi olurken Avrupa’da bu sertifikayı alan en büyük binalardan biri oldu.

Düzenlenen törene Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Torun AVM Genel Koordinatörü İlham İnan Dündar ve U.S. Green Building Council Türkiye (Amerikan Yeşil Binalar Konseyi) Eğitim Partneri Cemil Yaman katıldı.


Torium LEED Sertifika töreninde konuşma yapan Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, alışveriş merkezi anlayışına yeni bir boyut getiren ve Türkiye’nin en büyük kapalı eğlence merkezine sahip Torium’un bir ilke daha imza attığını vurguladı. Aziz Torun, “Torunlar GYO olarak sürdürülebilir bir gelecek için sosyal ve çevresel sorumluluk anlayışı ile doğaya uyumlu, ihtiyacı kadar tüketen, ekosisteme duyarlı projeler geliştirerek yaşadığımız dünyaya karşı sorumluluğumuzu yerine getirme hassasiyeti içindeyiz. Torium’un almaya hak kazandığı LEED Altın Sertifikası da bu hassasiyetimizin somut bir kanıtı olmuştur. Torium’un çevreye duyarlı yaklaşımı ile Türkiye’de bir ilke daha imza atması bizleri oldukça gururlandırdı” dedi.

Aziz Torun, “Torium’un almaya hak kazandığı LEED Altın Sertifikası çevre duyarlılığımızı daha da cesaretlendirdi. Torunlar GYO olarak bundan sonraki projelerimizde de çevreye duyarlı yaklaşımımızı sürdürmek, öncü ve örnek projeler hayata geçirmek öncelikli hedeflerimiz arasında yer alacaktır” dedi.

Kapalı kar merkezi “Snowpark” bina ısıtmasında tasarruf sağlıyor
Törende söz alan Torun AVM Genel Koordinatörü İlham İnan Dündar ise LEED standartları doğrultusunda Torium’da inşaat aşamasından itibaren hayata geçirilen uygulamalar hakkında bilgi verdi. İlham İnan Dündar, Torium’da su verimliliği gözetilerek kullanılan malzemeler ve su geri dönüşüm üniteleri ile şebeke suyu kullanımından %45 gibi önemli oranda tasarruf sağladığını söyledi. Dündar; “Su tasarrufunun yanı sıra enerji verimliliğini de sağlayan bir bina olarak geliştirilen Torium’da yüzde 33 oranında enerji tasarrufu sağlanıyor” dedi.

Torium’u çevreye duyarlı bina yapan uygulamalar
Proje arazisinin uygunluğu, toplu taşıma ile kolay erişilebilirliği, ücretsiz servis ve çevreye duyarlı düşük emisyonlu araçlarının kullanımını teşvik eden uygulamalar sayesinde Torium karbon salınımını düşürerek daha temiz bir çevre için gerekli hassasiyetleri göstermektedir. Isı adası etkisinin azaltılarak bina soğutma yükünün hafifletilmesi ve çevresel etkilerin azaltılması için Torium’da otoparkların yüzde 50’si yer altında bulunurken, güneş yansıtıcı etkisi yüksek olan malzemeden üretilmiş yeşil çatı uygulamalarına yer verilmiştir.

Popüler Yayınlar

Markente RSS

RSS Takip Et Technorati Profile Add to Technorati Favorites Besserer Pagerank Türkçe İçerikli Web Siteleri
Sitetistik