18 Temmuz 2011 Pazartesi

TPF: Ramazan fırsatçılarına geçit yok

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Aygün, federasyona üye 275 market zincirinin Ramazan boyunca zam yapmayacağını açıkladı.

Bazı kesimlerin Ramazan fırsatçılığı yaptığını vurgulayan Aygün, “Federasyon üyesi marketler kurduğumuz FAYDA A.Ş. ile ortak satın alma yapıyor ve fiyat avantajı sağlıyoruz. Siyasi ve ekonomik istikrar başta olmak üzere Ramazan’ın yaz aylarına gelmesi nedeniyle yaşanan sebze-meyve bolluğu, Türkiye’de üretilen kırmızı mercimek-pirinç gibi bakliyat rekoltelerinin yüksek olması zamsız Ramazan geçirme kararımızı destekliyor” dedi.

Ramazan öncesi gelenekselleşen zam furyasına Türkiye Perakendeciler Federasyonu ‘dur’ dedi. Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Aygün, federasyon üyesi 275 market zincirinde Ramazan boyunca zam yapılmayacağını açıkladı.
Federasyon üyelerinin kurduğu Fayda A.Ş ile toplu alımlarda fiyat avantajı sağladıklarını hatırlatan Aygün, “Birçok üründe böylece spekülasyona geçit vermiyoruz. Kırmızı mercimekten örnek vermek gerekirse, Toprak Mahsulleri Ofisi’nden alım yapıp PERDER üyesi yerel marketlere en uygun fiyatla kırmızı mercimeği ulaştırıyoruz. Böylece tüketiciler, hem kaliteli hem de uygun fiyatlı kırmızı mercimeğe yerel marketlerde ulaşabiliyorlar” dedi.

Ramazanı zamsız geçirmelerini destekleyen koşulları Aygün, şöyle anlattı: “Ramazan ayının yaz aylarına denk gelmesi nedeniyle sebze ve meyve bolluğu yaşanıyor, dolayısıyla bu fiyatlara da yansıyor. Bakliyat ürünlerinde yaz aylarında tüketim azalır, Ramazan’da artar. Bu durum arz-talep dengesini sağlıyor ve zam gerekliliği ortadan kalkıyor. Ayrıca bu sene Türkiye’de üretilen kırmızı mercimek, pirinç gibi ürünlerin rekoltesi yüksek. Bakliyat üreticilerinin sorumlu davranışları nedeniyle zaten 4-5 yıldır özellikle bu dönemde zam yapılmıyor.”

Kriz fırsatçılarına dikkat

Siyasi istikrar sonucunda süren ekonomik istikrarın önemine dikkat çeken Aygün, “Ekonomik istikrar fiyatlarda da istikrar sağlıyor. Federasyon üyesi marketlerin zamsız Ramazan geçirme kararımızı hayata geçirmemizi sağlıyor. Tüm bunlara karşın fırsatçılık yapanlara karşı tüketicileri dikkatli olmaya davet ediyoruz” dedi.

Popüler Yayınlar

Markente RSS

RSS Takip Et Technorati Profile Add to Technorati Favorites Besserer Pagerank Türkçe İçerikli Web Siteleri
Sitetistik