21 Temmuz 2011 Perşembe

Veresiye defteri tarih oluyor!

Bakkalın son icadı: Veresiye kart!
Manisa'da bakkal işleten Ahmet Ungan, bakkalların adeta alameti farikası olan veresiye defterlerinde yaşanan anlaşmazlıkların önüne geçmek için teknolojiden faydalandı.

Ahmet Ungan, yaptığı açıklamada, veresiye defterini kaldırarak, onun yerine oluşturduğu sistem çerçevesinde müşterilerine ''veresiye kart'' dağıttığını anlattı.

Müşterilerinin kimlik bilgilerini dijital ortama aktararak, belirli bir limit tahsis ettiğini, alışverişlerin bu limitteki miktar üzerinden gerçekleştiğini, böylece karışıklık yaşanmadığını belirten Ungan şöyle konuştu:


''Veresiye defterlerindeki hesaplara zaman zaman 'ben bunu almadım, bu hesap nereden çıktı' gibi itirazlar oluyordu. Bu karışıklıklarının önüne geçmek için dijital bir sistem kurduk. Şimdi itiraz eden olmuyor. Veresiye kart ile alışveriş yapana üzerinde isminin de yazdığı alışveriş fişini veriyoruz. Tanıdıklarımız 500 lira ile bin lira arasındaki miktarlarda, yeni alışverişe başlayan müşterilerimiz de 200 lira bakiye ile bu sisteme dahil oluyor. Bu sistemde şu an 120 müşterim var.''

Ungan, veresiye defteri demode olsa da veresiye alışveriş yapma yönteminin hiç bitmeyeceğini belirterek, ''Eğer veresiye imkanı tanımazsak, bizden temel ihtiyaçlarını karşılayan vatandaşlarımız sıkıntı yaşar. Cebinde parası olmayan, kredi kartı bulunmayan kişinin başka bir yerden alışveriş yapma şansı yok'' dedi.

ODA BAŞKANI ÜNLÜBAŞ
Manisa Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ünlübaş da Ungan'ın uyguladığı veresiye kart sistemini kentte yaygınlaştırmayı amaçladıklarını bildirdi.

Veresiye alışveriş imkanını ''faizsiz kredi'' diye niteleyen Ünlübaş, ''Odaya kayıtlı bin 750 bakkalda veresiye defteri yerine dijital sistem oluşturmak için çalışıyoruz. 'Bu defterin hali ne bakkal defteri gibi' diye bir deyiş vardır. Biz bu anlayışı değiştirmek istiyoruz'' diye konuştu.

Ünlübaş, bakkalların ''mahallenin olmazsa olmazları'' olduğunu da belirterek, ''Bakkallar ekonominin kılcal damarlarıdır. Birisi bir kız isteyecek olsa, aileyi gelir bakkaldan sorar. Tüp parasını eşi gelinceye kadar gelir bakkaldan ister'' dedi.

HABERTÜRK

Popüler Yayınlar

Markente RSS

RSS Takip Et Technorati Profile Add to Technorati Favorites Besserer Pagerank Türkçe İçerikli Web Siteleri
Sitetistik