1 Ocak 2014 Çarşamba

AVM'de kur sabitleme dönemi

Kirayı dolar ve euroyla ödeyen perakendecinin kur isyanına AVM'lerden yanıt gelmeye başladı. 11 AVM kuru sabitlerken, çiçeği burnunda Zorlu Center'ın da bazı bölümlerde yüzde 50'ye varan kira indirimi yaptığı belirtiliyor.
 
Dolar ve euroyla kira ödeyen perakendecinin kur isyanına AVM yönetimlerinden yanıt gelmeye başladı. İlk adımı Torunlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun attı. Torun İstanbul Torium, Bursa Korupark ve Zafer Plaza'nın da aralarında olduğu toplam 7 AVM'de Ocak 2014'ten itibaren faturaların sabit kurla kesileceğini açıkladı.
Perakendecilerden alınan bilgilere göre bir adım da çiçeği burnunda AVM Zorlu Center'dan geldi. Bazı alanlardaki kiracılarına yüzde 20, bazılarına ise yüzde 50 indirim yapan Zorlu, bu girişimiyle perakendeciyi sevindirdi. Ayaydın Miroglio Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın, Zorlu'nun ardından Ankara'daki Panora ve Armada'nın da 2014'ün ilk 3 ayında doları 1.75, euroyu ise 2.40 TL'den sabitlediğini açıkladı. Ayaydın, "Ataköy A Plus ve Kayseri Park da dövizi sabitleyenler arasında" dedi.

Devamını bekliyoruz
Ayaydın, şimdi Ece Grubu, Forum AVM'leri ve Rönesans Grubu'ndan da indirim beklediklerini kaydetti. Orka Holding Genel Koordinatörü Osman Arar da, dolar ve euronun kasım sonu fiyatlarına göre sabitlenmesini talep ettiklerini bildirdi. Kasım ayı sonunda dolar 2.02, euro ise 2.75 TL'den işlem görüyordu.

Kira 4 ayda yüzde 10 arttı
KDM Danışmanlık'ın sahibi Murat İzci, AVM kiralarının kurdan dolayı son 4 ayda yüzde 10 arttığını söyledi. 100 mağazalı bir firmanın aylık kirasının 500 bin TL yükseldiğini belirten İzci, "Yılbaşı olmasına rağmen ülkede yaşanan sıkıntılı süreç satışları etkiliyor" dedi. Yalçın Ayayadın da, "Ciroda ciddi kaybımız var. Beklentilerin çok altında gidiyoruz. Kira artışları da bizi olumsuz etkiliyor" şeklinde konuştu.
 

Popüler Yayınlar

Markente RSS

RSS Takip Et Technorati Profile Add to Technorati Favorites Besserer Pagerank Türkçe İçerikli Web Siteleri
Sitetistik