28 Haziran 2011 Salı

A101, 1001. mağazasını Maçka'da açtı

Türkiye'nin en hızlı büyüyen perakende zinciri A101, kendi alanında bir rekoruna imza atarak 3. yılında 1001 mağazaya ulaştı. A101, ülke genelindeki 1001'inci, Karadeniz'deki 61'inci ...

Türkiye'nin en hızlı büyüyen perakende zinciri A101, kendi alanında bir rekoruna imza atarak 3. yılında 1001 mağazaya ulaştı. A101, ülke genelindeki 1001'inci, Karadeniz'deki 61'inci mağazasını şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Aydın'ın memleketi Trabzon'un Maçka ilçesinde hizmete açtı. A101 Maçka'nın açılışına Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, Maçka Kaymakamı Ümit Cavuldak, Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç, A 101 Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Aydın ve A101'in Üst Yöneticisi (CEO) Erhan Bostan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.
Açılışta konuşan Bakan Özak, Türkiye'nin Avrupa'nın 6'ncı, dünyanın ise 16'ıncı büyük ekonomisi olmasında özel sektörün çok büyük katkısı olduğunu söyledi.
Trabzon'un son yıllarda yapılan yatırımlarla önemli bir ivme kazandığını anlatan Özak, Aydın ailesine de yatırımlar ve sosyal sorumluluk projeleri ile memleketlerine sahip çıktıkları için teşekkür etti.
A101 Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Aydın da Maçka'ya para kazanmak için değil, hemşehrilerine hizmet için mağaza açtıklarını belirtti. Aydın, değişik alanlarda memleketine yatırımlar yapmaya devam edeceğini ifade etti. Okunan duaların ardından kurdele kesilerek mağazanın açılışı yapıldı.

CİROMUZ SENE SONUNDA 1.2 MİLYAR TL'Yİ GEÇECEK

A101 CEO'su Erhan Bostan, açılışın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kendi alanında bir dünya rekoruna imza atarak 3. yılında 1001 mağazaya ulaştığını hatırlattı. Bostan, bundan sonraki hedeflerinin ise her yıl 500 yeni mağaza açarak mağaza sayısını hızla arttırmak olduğunu dile getirdi.
1001. mağazanın adresi Maçka'nın kendileri için manevi değerinin önemine değinen Bostan, "Memorial Sağlık Grubu, English Home ve Aydın Örme'nin sahibi olan Aydın Ailesi'nin memleketinin Trabzon, Maçka olması nedeni ile 1001. mağazamızı Trabzon Maçka'da açtık. Bu mağaza manevi olarak bizim için çok önemli. Maçka'da açılan ilk mağazamızın bölge halkı tarafından kısa sürede benimseneceğine inanıyoruz." dedi.
A101'in halk tarafından çok benimsenen bir market olduğunu anlatan Bostan, cirolarının sene sonunda 1.2 milyar TL'yi geçeceğine inandığını söyledi. Türkiye'nin büyümesine paralel organize perakendecilik sektörünün de çok hızlı bir şekilde kabuk değiştirdiğini ifade eden Bostan şöyle devam etti: "Perakende sektörü kabuk değiştiriyor, organize perakende büyüyor. Biz de bu çerçevede yerimizi almak durumundayız. Türkiye'de organize perakende oranı henüz yüzde 45'in altında. Oysa bu gelişmiş bir pazarda yüzde 80 olması gerekiyor. Demek ki bu gördüğümüz perakendenin yaklaşık iki katını beklemek daha gerçekçi."
Bostan, bu tür mağazalar zincirlerinin bakkalları olumsuz etkiliği iddialarına ilişkin bir soruya ise, "Bu bir teknolojik değişim, buna engel olmak mümkün değil. Bugün Türkiye'de 109 bin bakkal var. Bu sayı tabii ki azalacak ama onbinlerce bakkal farklı ürünlerle hayatına devam edecek. Onlara zarar verdiğimizi düşünmüyorum. Bakkallar da yeni düzene ayak uydurarak işlerine devam edecektir." cevabını verdi. CİHAN

Popüler Yayınlar

Markente RSS

RSS Takip Et Technorati Profile Add to Technorati Favorites Besserer Pagerank Türkçe İçerikli Web Siteleri
Sitetistik