28 Haziran 2011 Salı

DiaSA agresif büyüyor yıl sonu 1.000’ler ligine çıkıyor

970 mağazası bulunan DiaSA, bu yıl ucuz market kategorisinde 1.000’ler listesine adım atmaya hazırlanıyor.
DiaSA Genel Müdürü Fernando Gonzalez Somoza, indirim marketinde (discount) Türkiye’de daha ciddi bir rekabet olacağını, rekabetin sertleşeceğini söyledi.
970 mağazası bulunan zincir, bu yıl açılacak yeni noktalarla ucuz market kategorisinde 1.000’ler listesine adım atmaya hazırlanıyor. BİM, ŞOK ve A101 bu ligde yer alan üç firma olarak sıralanıyor.
Avrupa’dan bakıldığında Türkiye’nin önemli bir potansiyel taşıdığına dikkati çeken Somoza, “Türkiye dinamik bir pazar. Sadece ulusal değil, uluslararası rakipler var. Şu anda herkes sahip olduğu satış metrekaresini artırmak için uğraşıyor” dedi.
Diasa’nın Marmara ve Ege bölgesinde yoğun olduğunu, bu yıl itibariyle tüm Türkiye’yi kapsayacak şekilde genişleyeceğini anlatan Somaza, “Organize perakendenin Türkiye’de önemli bir yeri var.
Ancak geleneksel perakendeciler de var olmaya devam edecek. Discount’ta daha ciddi bir rekabet olacak, rekabet sertleşecek. Bu özellikle tüketici için iyi bir şey. Türkiye, grup için en önemli stratejik bir ülke. Çok agresif bir büyüme planımız var” diye konuştu.
Kartta 1.7 milyonu buldu
970 mağazası olan Disa’nın organik büyümesine devam edeceğini söyleyen Somoza, “Organik büyümesine devam edeceğiz. Geçen yıl 280’nin üzerinde mağaza açtık. Sanmıyorum ki geçen yılın altında bir performans gösterelim” diye konuştu. Ücretsiz verilen sadakat kartı Club DiasA kartın 3 ay içinde 1.7 milyon müşteriye ulaştığını kaydeden Somoza, “ Kart üyelerinin kullanacağı indirim kuponlarını devreye aldık. Kişiye özel geliştirilen kuponlardan ilk ayda 10 bin tane kasalardan basılacak. Kuponlarda 1 alana 1 bedava, 3 al 2 öde gibi fırsatlarla birlikte toplam alışveriş tutarı üzerinden ya da belirli bir üründe indirim imkanı sağlanıyor” dedi.

Popüler Yayınlar

Markente RSS

RSS Takip Et Technorati Profile Add to Technorati Favorites Besserer Pagerank Türkçe İçerikli Web Siteleri
Sitetistik