4 Temmuz 2011 Pazartesi

Best Buy'ı Electro World Alıyor

Diyarbakır'da açtıkları ilk mağazayla Doğu ve Güneydoğu Anadolu pazarına agresif girdiklerini söyleyen Electro World Türkiye Genel Müdürü Bahadır Özbek, "Hedef her illde liderlik" dedi.

Avrupa'nın önde gelen elektrikli ürünler perakendecilik grubu Dixons'ın teknoloji mağazacılığı markası Electro World, 2011 yılı itibariyle pazardaki temkinli büyümesinin yerini agresif büyümeye bırakıyor. Electro World Türkiye Genel Müdürü Bahadır Özbek, "Şu anda 21 mağazamız var ve yıl sonuna kadar bu rakamı 40'a çıkaracağız" dedi.


PAZARIN ÜSTÜNDE BÜYÜDÜ
Diyarbakır'da 1000 metrekare alana açtıkları mağazayla Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya zincir olarak giren ilk uluslararası elektronik market markası olduklarını belirten Özbek, "Bundan sonra sırada Batman, Yalova ve Edirne var. Bu yıl hedefimiz bulunduğumuz her ilde lider olmak" dedi. Şu anda mağaza açılışlarını da bu hedef doğrultusunda hayata geçirdiklerini ifade eden Özbek, "Girdiğimiz illerde mevcut liderin üstüne çıktık. Sadece İstanbul ve Bursa'da lider değiliz. İstanbul biraz zaman alabilir ama Bursa yakındır" dedi. Pazar yüzde 24 büyürken Electro World'ün yüzde 51 büyüdüğünü ifade eden Özbek, metrekare başına satışlarda da geçen yıl mayıs ayına göre yüzde 40 artış yakaladıklarını kaydetti. '

BU YIL KÂR EDECEĞİZ'
Büyümenin dinamosunu 'daha çok üründe daha fazla indirim kampanyası' olarak açıklayan Özbek, "3.5 yıldır Türkiye'deyiz. Electro World bu yıldan itibaren kârlı bir şirket olacak" dedi. Marka olarak en büyük özelliklerinin başında 'Tech Guy' denen servis elemanları olduğunu dile getiren Özbek, bu şekilde pek çok servisi de müşteriye sattıklarını, bu hızlı gelişmeye paralel olarak 40 olan servis sayısını da 60'a çıkarmayı planladıklarını ifade etti. "Biz bu işi herkesten daha iyi yapıyoruz" diyen Özbek, pazardan çıkan markalarla ilgili olarak da, "Giden gider biz gitmek bir yana pazarda daha da kalıcı hale geldik" dedi.

'Best Buy ile satış modelinde anlaşamadık'

TÜRKİYE pazarından çıkan Amerikalı teknoloji marketi Best Buy'ın mağazalarına talip olduklarını belirten Özbek, "Onlar şirketi tamamen devredip ceketlerini alıp gitmek istediler. Biz ise ellerindeki varlıklarla ilgileniyorduk. Özellikle İzmir mağazası bizim için çok önemliydi ama bu durum bizi çok etkilemez. İzmir'e bir şekilde gireceğiz" dedi.

Popüler Yayınlar

Markente RSS

RSS Takip Et Technorati Profile Add to Technorati Favorites Besserer Pagerank Türkçe İçerikli Web Siteleri
Sitetistik