19 Temmuz 2011 Salı

Diyarbakır'ın eski ismini AVM'sine verecek!

Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, İstanbul'da 8-10 tane yapmayı planladıkları spor ve sağlık merkezlerinden Diyarbakır'a da yapacaklarını kaydetti.

Taşyapı ve Aytek ortaklığı ile kurulan Aytaş Spor, Taşyapı'nın Acıbadem'de inşa ettiği konut projesi Almondhill içinde yer alan sağlık ve spor merkezi ''Almondhill Essporto Health & Fitness Club''ı açtı.

Almondhill'de 6 bin metrekarelik alan üzerinde kurulu olan Almondhill Essporto Health & Fitness Club havuz, sauna, squash, çocuk kulübü gibi alanlarda hizmet vermeye başladı.

Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, basın toplantısında, bu tür tesisleri geliştireceklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

''Maslak Manhattan'da bunun daha da gelişmişini yapacağız, 10-12 bin metrekare olacak. Bağdat Caddesi'nde yaklaşık 270 milyon dolar yatırımla yapacağımız Fourwind projesi içinde de yine 20 bin metrekare spor ve sağlık merkezi olacak. Bu projede konutların metrekare fiyatları da 8 bin doların üzerinde başlayacak. İstanbul'da 8-10 tane yapacağız. 7 yılda işin bu kısmına 250 milyon dolar yatırım gerçekleştireceğiz. Seyrantepe'de 32 bin metrekare büyüklüğünde bu aktiviteyi taşıyacak spor alanları yapacağız. Hem projeden satın alan kişilere hizmet verecek, hem kamuya açık olacak.''


Bunu Türkiye genelinde de yaymaya çalıştıklarını söyleyen Turanlı, ''Diyarbakır'da da bunu yapacağız. Diyarbakır'daki halkı SPA'ya yüzme havuzuna göndereceğiz. Bu bir kamu hizmeti. Oradaki insan gidecek bu keyifi alacak, burada spora gidecek, kafası başka işlere çalıştırmayacak artık bu işlere çalışacak, enerjiyi burada sarfedecek'' dedi.

Diyarbakır'daki toplam yatırımlarının 100 milyon doların üzerinde olduğunu söyleyen Turanlı, bu yatırım içinde otel ve AVM yatırımı da bulunduğunu belirtti.

-''AVM'NİN İSMİ DİYARBAKIR'IN ESKİ İSMİ 'AMED' OLACAK''-

Soruları da yanıtlayan Turanlı, seçim sonuçlarına ilişkin olarak, ''Türkiye kazandı, Türkiye ileriye gidecek, inşallah umudumuz o. Dolayısıyla Türkiye'nin her tarafında bu işi yapabiliriz. Yatırımı planlarken istikrarı görmen lazım. 48 yaşındayım ilk defa böyle bir istikrar var. Yüzde 50 oy almış Türkiye'de bir parti var, eğer bu dönemde ekonomi açılmazsa, bizler yatırım yapmazsak o zaman sizler bize sorarsınız, ''Siz ne bekliyorsunuz?' siz yatırım yapmıyorsanız ne zaman yapacaksınız?'' dedi.

Türkiye'de dış ticaret açığının çok fazla olduğunu ancak kendi işlerinin dövizle olan iş olmadığını belirten Turanlı, şunları kaydetti:

''Dışarıdan bir şey ithal etmiyorsunuz. Yatırım yaptığımız konut sektörü, eğlence sektörü, enerji sektörü, bunlar Türkiye'nin yerelinden karşılanabilecek şeyler. Ama panik yaratmaya gerek yok, dünyanın her yerinde inanılmaz boşluklar var. Burnumuzun dibinde 1 trilyon dolarlık pazar var. Bugün orada kavga var ama bu kavga öyle sürmeyecek. Artık dünyada krallık dönemi bitti. Oraların idareleri artık demokrasinin tadını halka tattıracak. O halk da bu tadı alınca Türkiye'nin ekonomisi bana göre tavan yapacak. 2012'nin 2011'den daha iyi olacağına inanıyorum. Bu yatırımları yapmamızdan endişe duymuyorum, yatırım yapmaktan korkmuyoruz.''

Emrullah Turanlı, sektörde toplam 700-800 milyon dolar yatırım olacağını, bunun ciddi bir pazar olduğunu ve istihdam sağlayacağını, kendilerinin bu tür yatırımlarında toplamda bine yakın insanın çalışacağını söyledi.

Diyarbakır'a yatırıma ilişkin bir soru üzerine Turanlı, ''Diyarbakır ne kadar Rizeli ise Rizeli de o kadar Diyarbakırlıdır. Benim bütün derdim birbirimizin içerisine girip yaşamak. Eğer olur da bir engelleme çıkmaz ise Diyarbakır'da AVM'nin ismi Amed Shopping Center olacak. Diyarbakır'ın eski ismi Amed imiş'' dedi.

-''EĞLENCE SEKTÖRÜNDE YATIRIMLAR YAPACAĞIZ''-

600 milyon doların üzerinde arazi satın aldıklarını, otelleri yapacaklarını söyleyen Turanlı, restoran için 360 ile anlaşma yaptıklarını, İstanbul'da yaptıkları projelerde zinciri birlikte geliştireceklerini kaydetti.

Turanlı, ''Yabancı firmalarla görüşmelerim var. 'Gelin diyorum, Türkiye'ye davet ediyorum, finans istemiyorum, finans bizden, yer bizden, akıl sizden bizi yönlendirin işbirliği yapalım'... Bir sürü eğlence sektöründe yatırımlar yapacağız. Bizim her dalımız kendi içerisinde ayrı ilerleyecek'' diye konuştu.

Essporto Health & Fitness Club Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aytek de İspanyol kuruluşu olduklarını, 7 yıl önce Türkiye'ye franchising şeklinde girdiklerini belirtti.

AA

Popüler Yayınlar

Markente RSS

RSS Takip Et Technorati Profile Add to Technorati Favorites Besserer Pagerank Türkçe İçerikli Web Siteleri
Sitetistik