20 Temmuz 2011 Çarşamba

Eker’den Ramazan’da sütlü tatlılar

Eker Gıda, tavukgöğsünden keşküle, sakızlı muhallebiden sütlaca kadar birçok seçeneği bulunan sütlü tatlıları ile Ramazan sofralarına hafiflik, lezzet ve sağlık getiriyor.

Süt ve süt ürünleri konusunda 34 yıldır tüketicilerini kalite ve tazelikle buluşturan Eker Gıda, Ramazan’da da tatlıseverlere damak zevkinden ödün vermeden sağlıklı tatlar sunuyor.

İftardan bir kaç saat sonra tüketilen 150 gramlık bir porsiyon Eker sütlü tatlı, Ramazan’da duyulan tatlı ihtiyacını, ağır şerbetli tatlılar yerine hafif, lezzetli ve sağlıklı bir şekilde gideriyor.

Türkiye Diyetisyenler Derneği ve Türk Kardiyoloji Derneği üyesi diyetisyen Canan Aksoy, bu yıl günde ortalama 16 saat oruç tutulacak Ramazan ayında, hem daha az şeker içeren hem de daha az ya da hiç yağ barındırmayan sütlü tatlıların, başka tatlı çeşitlerine göre kan şekerini daha kolay düzenleyeceğini söylüyor.


Canan Aksoy, “Bu yıl iftar hayli geç saatte yapılacak. Kısa bir süre sonra da yatma vakti gelecek. Bu nedenle, bu yıl iftardan sonra sindirimi daha kolay olan meyve ya da sütlü tatlılarla ağzın tatlandırılmasını öneriyoruz. Sütlü tatlılar fosfor ve B vitaminleri açısından zengin oldukları için de diğer tatlılardan daha besleyicidir. 150 gramlık bir sütlü tatlı, günlük kalsiyum ihtiyacının yaklaşık üçte birini karşılıyor” diyor.

2007 yılından beri sütlü tatlı ürettiklerini belirten Eker Süt Ürünleri AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nevra Eker, bütün ürünleri ile 11 ayın sultanı Ramazan’a hazır olduklarını söylüyor: “Geleneksel lezzetlere ve sağlığa önem veren bir firma olarak; Ramazan’da özellikle supangle, keşkül, sakızlı muhallebi, tavuk göğsü ve sütlaç çeşitlerimizi içeren hafif ve besleyici ürünlerin tüketilmesini öneriyoruz. Tüm ürünlerimizi Eker kalitesi ve güvencesiyle sunuyoruz.”

Popüler Yayınlar

Markente RSS

RSS Takip Et Technorati Profile Add to Technorati Favorites Besserer Pagerank Türkçe İçerikli Web Siteleri
Sitetistik