19 Temmuz 2011 Salı

Eyüp'e 550 milyon euroluk dev yatırım!

İstanbul Theme Park ve Ora'dan sonra Bayraktar İnşaat'ın Eyüp'te inşa edeceği Via isimli proje ile İstanbul'da eğlence kompleksi yatırımı 2 milyar liranın üzerine çıkacak.

Farklı sektörlerden yatırımcıların kendi AVM projeleri içinde konumlandırdıkları eğlence alanları kabına sığmayınca kendi dev komplekslerini yarattı.

Viaport'un sahibi Bayraktar Grup'un Avrupa yakasında eğlence, alışveriş ve konaklama üzerine kurmayı planladığı yaklaşık 550 milyon euroluk (1.2 milyar lira) Via projesi Eyüp'te 600 dönüm üzerine inşa edilecek.


İçinde göllerin, dev oyuncakların ve konaklama merkezlerinin bulunacağı projeyle ilgili detaylı bilgi vermekten kaçınan The World of Via/Port Genel Koordinatörü Tayfun Döşkaya, "Yeni bir konsept düşünüyoruz. Fizibilite çalışmalarını yapıyoruz. Bir roller coster'in fiyatı 11 milyon euro. Sadece arazi değil yurtdışından getirilecek dev oyuncaklar da ciddi bir yatırım" dedi. AVM'lerde eğlence merkezlerinin çekim gücü olduğunu belirten Döşkaya, "Yeni projemizde eğlenceye daha fazla yer vereceğiz" dedi. İstanbul Bayrampaşa'da Türkiye'nin en büyük kentsel eğlence merkezi olarak inşa edilen Ora İstanbul Gayrimenkul'ün yatırımcısı olduğu ve Paris'teki Disneyland'ı inşa eden Valerio Mazzoli Studio'nun danışmanlığını yaptığı Ora İstanbul ise 275 milyon euroya (635 milyar lira) mal olacak.

DISNEYLAND'I İNŞA ETTİ

Projenin içindeki temalı parkın işletmesi ise 50 ülkede 450 projede yer alan International Theme Park Services (ITPS) tarafından yapılacak. Sadece Arena bölümünün 17.5 milyon euroya mal olacağı projede 27 bin metrekare gösteri alanı, 18 bin metrekarelik bir çocuk eğlence parkı var. Ayrıca 500 kişilik bir açıkhava tiyatrosu da bulunuyor. Ora Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Uluğ, "Mekânsal eksiklikler nedeniyle daha önce Türkiye'de sahne alamamış gösterilere ve organize edilememiş konserlere ev sahipliği yapacak. İşletmesini dünyaca ünlü SMG Europe üstlendi" dedi.

Six Flags ile görüşüyor

MESA, Kantur, Artaş ve Öztaş'ın ortaklaşa yaptıkları Halkalı'da inşa edilen, Türkiye'nin en büyük fuar merkezi ile temalı eğlence parkının da yer alacağı İstanbul Theme Park'taki eğlence kompleksi 220 milyon dolara (363 milyon lira) mal olacak. Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, eğlence kompleksi için ABD'nin en büyük firmalarından Six Flags ile görüşme halinde olduklarını söyledi.

Görüşmeler tamamlandığında dev bir kompleks ortaya çıkacağını dile getiren Boysanoğlu, "Pek çok dev marka oyuncak üreticisi ama franchise vermiyorlar. Biz franchise almak için uğraşıyoruz" dedi.

Pınar Çelik / Sabah

Popüler Yayınlar

Markente RSS

RSS Takip Et Technorati Profile Add to Technorati Favorites Besserer Pagerank Türkçe İçerikli Web Siteleri
Sitetistik