19 Temmuz 2011 Salı

AVM inşaatında en hızlı ülke olacağız!

Gayrimenkul firması CB Richard Ellis Group'un (CBRE) yaptığı araştırmaya göre bu yıl AVM inşaatında Türkiye, Avrupa'nın en hızlı ülkesi olacak.

Rusya ve Polonya'nın Türkiye'nin arkasından sıralandığı araştırmada Türkiye'yi ana sürükleyici olarak gösteren grup, özellikle hızlı gelişmekte olan pazarlardaki AVM inşaatlarındaki artışa dikkat çekti.

Türkiye'yi Avrupa'nın en göz alıcı pazarı olarak niteleyen grup, "Bu yıl Türkiye'de 26 yeni AVM projesi var. Bu 1.3 milyon metrekare ediyor. Türkiye'yi Rusya ve Polonya takip ediyor" açıklamasını yaptı.

Moskova ve St. Petersburg'da yapılan 19 AVM ile mevcut metrekare büyüklüğüne 856 bin metrekare daha ekleyen Rusya, Avrupa'nın alışveriş açısından en aktif ikinci pazarı olarak sıralandı. Polonya ise 21 AVM projesi ve 712 bin metrekare ek AVM alanı ile üçüncü sırada yerini aldı. Araştırmada Avrupa'da yapılacak AVM inşaatlarının ise yüzde 53 oranında artacağına dikkat çekildi. CBRE'nin araştırmasına göre dünya çapında 146 AVM inşaat halinde. Bu da 2.9 milyon metrekare ek AVM alanı anlamına geliyor.

Popüler Yayınlar

Markente RSS

RSS Takip Et Technorati Profile Add to Technorati Favorites Besserer Pagerank Türkçe İçerikli Web Siteleri
Sitetistik