25 Temmuz 2011 Pazartesi

Metro, Real’i satışa çıkardı

Almanlar’ın dünyaca ünlü perakende devi Metro Group, yeni bir şirket daha satıyor. Real’in en büyük alıcısının Walmart olduğu söylentileri yayılmaya başladı.

Geçen yıl 41.3 milyar euroluk cirosu ile dünyanın 3’üncü büyük perakende şirketi olan Metro, Praktiker Yapı Marketleri’nin ardından şimdi de Real Hipermarketleri satmaya hazırlanıyor. Alman perakende dergisi Lebensmittel Zeitung’un haberine göre, Real’in en büyük alıcısı olarak dünyanın en büyük perakende şirketi Walmart gösteriyor.

Walmart Türkiye’ye girecek
Bilindiği üzere Walmart, yaptığı hatalar sonucu geçtiğimiz yıllarda mağazalarını Real’e satarak Almanya’dan çıkmıştı. Uzmanlar, Walmart’ın şu anda eskisine göre çok daha esnek bir yapıda olduğunu ve eskiden yaptığı hataları tekrarlamayacağını söylüyorlar. Real’in Polonya ve Rusya’da çok başarılı olması Walmart için biçilmiş kaftan. Romanya, Ukrayna ve Türkiye ise belki Walmart’ın eline geçtiğinde daha iyi olabileceği perakende uzmanları tarafından ifade ediliyor. Bu nedenle Real’in Walmart için çok iyi bir yatırım olduğu vurgulanıyor.

Değeri 4.8 milyar euroJP Morgan’ın açıklamasına göre Real’in tüm ülkeler dahil değeri 4,8 milyar euro. Uzmanlar, cirosunun 10-11 milyar euro civarında olduğu göz önüne alındığında, Walmart için kârlı bir alışveriş olabileceğini belirttiler. Ancak Walmart’ın dışında başka yatırımcıların da Real’in peşinde olduğu uzmanlar tarafından ifade ediliyor. Fransız yatırımcı grupları da Real’le ilgileniyor.
Kaynak: Sabah

Popüler Yayınlar

Markente RSS

RSS Takip Et Technorati Profile Add to Technorati Favorites Besserer Pagerank Türkçe İçerikli Web Siteleri
Sitetistik