20 Temmuz 2011 Çarşamba

Sezon Pirinç Ramazan’da bakliyatta zam yapmayacak

Türkiye Perakendeciler Federasyonu'nun '275 market zam yapmayacak' açıklamasının ardından, Sezon Pirinç Başkanı Mehmet Erdoğan da bakliyat ürünlerine Ramazan’da zam yapmayacaklarını açıkladıBakliyat sektörünün önde gelen firmalarından Sezon Pirinç Başkanı Mehmet Erdoğan, Ramazan boyunca bakliyat fiyatlarına zam yapmayacaklarını söyledi.

Ramazan ayında bakliyat satışlarının diğer aylara göre yüzde 50 arttığına dikkat çeken Erdoğan, tüketicinin gıda stoklama eğilime girmesinin satışları tetiklediğini dile getirdi. Erdoğan "Bu yıl satışlar geçmişe göre bir miktar düşük kalabilir" dedi. Nohut ve fasulye gibi bazı ürünlerde üretimden kaynaklanan sorunlar nedeniyle küçük fiyat artışları yaşanabileceğini ifade eden Erdoğan, "Biz Ramazana özel bazı ürünlerde yüzde 10 indirim uygulayacağız. Erdoğan, "1 Ağustos'ta başlayacak Ramazan ayıyla birlikte organize perakende tüketicilerine yönelik farklı pirinç çeşitlerinden oluşan fiyat avantajlı ürün paketlerini de diğer ürünlerle beraber copack halinde satışa sunacağız" diye konuştu.


Markalar da sorumluluk üstlensin

Mehmet Erdoğan, sektörde yaşanan kalite problemine dikkat çekti. Erdoğan, "Ucuzluk sağlamak adına bazı firmalar ürünleri karıştırarak pazara sunmakta, bu da ürünün kalite standardını düşürerek müşteri tatmininin ve güveninin azalmasına yol açmaktadır" dedi. Kalite standartlarıyla ilgili ilave yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini söyleyen Erdoğan özellikle bazı ürünlerle ilgili kalite ve yasal sorumluluğun üretici firma yanında marka sahibi firmaya da yüklenmesini gerektiğini ifade etti.

Ramazan'ın tadını kaçırmayın

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte ''zam gelecek'' tartışmalarının da başladığını belirterek, ''Kimse ramazanın tadını kaçırmasın" dedi.

Rekolte yüksek

Palandöken, halkın rahat bir Ramazan ayı geçirmesine hassasiyetle yaklaştıklarını, vatandaşın zam gelecek endişesiyle stok yapmasına gerek olmadığını bildirdi. Ağustos ayının sebze ve meyvenin en bol olduğu ay olduğunu, dolayısıyla fiyatların da oldukça düşük seyrettiğini ifade eden Palandöken, "Başta et ve et ürünleri olmak üzere, bakliyat, sebze ve meyvenin fiyatlarının artması değil düşmesinin beklendiği dönemde zam jurnalcileri telaşa düşerek halkımızı tedirgin etmektedir. Kimse bunlara kulak asmamalı. Bakliyatta, meyve ve sebzede rekoltenin yüksel olması nedeniyle fiyatları yükselme değil, tersine yüzde 20-30 arası düşme eğiliminde" diye konuştu.

Popüler Yayınlar

Markente RSS

RSS Takip Et Technorati Profile Add to Technorati Favorites Besserer Pagerank Türkçe İçerikli Web Siteleri
Sitetistik