12 Temmuz 2011 Salı

Ülker’den Godiva’ya ‘özel’ şirket geliyor

Murat Ülker, halka arzı gündemde olan Ülker Çikolata’nın çatısı altındaki Godiva’nın 560 milyon liralık iştiraklerini bu ay kurduğu ‘Yeni Çikolatalı Mamuller’ şirketine taşıyor.

Ülker, Aralık 2007’de 850 milyon dolara satın aldığı dünyanın en ünlü çikolata markalarından Belçikalı Godiva’yı Ülker Çikolata çatısı altından çıkarıp, kendine özel bir şirkete kavuşturma kararı aldı. Ülker Grubu patronu Murat Ülker, bu ay ‘Yeni Çikolatalı Mamuller’ adlı bir şirket kurarak Godiva için yeni bir yapılanma başlattı.

Bu ay Ülker Çikolata şirketinde ‘kısmi bölünme’ olarak adlandırılan düzenlemeye giden grup, Ülker Çikolata çatısı altındaki ‘Godiva Belgium BVBA’ ile ‘G-New Inc’ adlı iştiraklerini ‘Yeni Çikolatalı Mamuller’ şirketine ayni sermaye olarak tahsis etme kararı aldı. Bu şirketlere ait borçlar da yeni şirkete aktarıldı.


Buna göre, Godiva Belgium’un 247 milyon lira tutarındaki yüzde 67.08 hissesi, Godiva ile bağlantılı G-New şirketinin 313 milyon lira tutarındaki yüzde 67.08 hissesi ve 360 milyon dolarlık kredi borcu yeni şirkete geçecek. Ayni sermaye karşılığı elde edilen hisseler de Ülker Çikolata’nın ortaklarına intikal ettirilecek.

4 şirkette halka arz

Yeni kurulan ‘Yeni Çikolatalı Mamuller’ firmasının başkanı Murat Ülker, başkan vekili ise Ali Ülker oldu. Düzenleme, kısa süre önce grubun 4 büyük şirketini daha halka açacağı açıklamasının hemen ardından geldi. Ülker Grubu CFO’su Cem Karakaş, CNBC-e Business dergisi temmuz sayısında Ülker’in 2 yıl içinde 4 şirketini daha halka arz edeceğini söylemiş ve bu şirketleri Ülker Çikolata, Besler, Akgıda ve Polinas olarak sıralamıştı. Ülker, halka açılacak şirketlerde, kurumsallaşma hedefi çerçevesinde yüzde 60’a varan oranlarda halka arz hedefliyor.

Bu arada, borsada işlem gören ‘Ülker Bisküvi’ şirketinin ise Godiva Belgium’da yüzde 25.2 ve G-New’de de yüzde 25.2 hissesi bulunuyor.

Kaynak: Milliyet/Serkan Arman

Popüler Yayınlar

Markente RSS

RSS Takip Et Technorati Profile Add to Technorati Favorites Besserer Pagerank Türkçe İçerikli Web Siteleri
Sitetistik