15 Ağustos 2011 Pazartesi

İttifak güven verdi, 'caiz mi' diye soranlar trade yapmaya başladı

İttifak, İstanbul'a taşındı. Başkan Ramazan Keser taşınmadaki amacı 'markalaşmayı ön planda tutmak' şeklinde açıkladı. Borsadaki süreçle ilgili de şunları söylüyor: Ortaklarımızın çekinceleri vardı. Bunları aştık, borsaya 20 bin yatırımcı kazandırdık.

İttifak güven verdi, 'caiz mi' diye soranlar trade yapmaya başladı

KONYALI İttifak Holding, yönetim merkezini İstanbul'a taşıyarak yeni markalar oluşturmayı hedefliyor. Hafta içinde İstanbul'da iftarda biraraya geldiğimiz İttifak Holding İcra Kurulu Başkanı Ramazan Keser, 'Markalarımızı büyütmek ulusal ve uluslararası hale getirmek için İstanbul’a yatırım yapmanın çok önemli olduğunu düşünüyoruz' dedi.
Yemekte, konu İttifak hisselerinden açıldı... Ramazan Keser'e borsa macerasını sorduk, şunları anlattı: 'Ortaklarımızın kafasında 'Biz ölene kadar ortak kalmak zorunda mıyız' düşünceleri vardı. Fakat artık ellerindeki kağıdın paraya dönüştüğünü görüyorlar.
19 bin 500 ortağımızın belki de yüzde 90'ı o zamana kadar borsayı bilmeyen insanlardı. Bunlar içinde borsaya ilişkin günah-sevap sorgusu yapanlar da oldu. Bu sorularla çok karşılaştık. Borsaya gelmemizin hemen ertesinde, binamızın içinde Bizim Menkul Değerler bir seans salonu açtı.


OĞLUM, BENİMKİNİ YAZ BAKALIM NE ÇIKACAK?
Ortaklarımız da geldi. İlk etapta test ettiler. Daha sonraki dönemlerde hacı amcalar olayı kaptı. Dealer'a 'Oğlum benimkini alt fiyattan yeniden yaz bakalım, ne çıkacak' diye alım-satım emirleri vermeye başladılar.
İttifak Holding İletişim Koordinatörü Ecevit Abdullah Öksüz söze girdi: 'Borsa bize teşekkür etmeli. Bu işlemle de borsaya 20 bin yatırımcı kazandırdık.'

TURİZMLE İLGİLİYİZ
İTTİFAK Holding olarak, bu yıl özellikle Seha Yapı, Adese, Selva ve Selet ile 4 sektörde büyüme hedeflediklerini söyleyen Ramazan Keser, 'Turizme yakından ilgiliyiz. Turizme uygun arsalarımızı geliştirmek istiyoruz. Seha Yapı'nın Suudi'deki girişimi üzerine bu dönemde yoğunlaştık diyebiliriz' dedi.

ADESE HALKA ARZ EDİLECEK
'SPK'ya başvurduk, Adese'yi halka arz etmek istiyoruz. Bununla ilgili danışman firma olarak Akbank'la anlaştık. Piyasa şartları da uygun olursa orta vadede Adese'yi halka açmak istiyoruz.'
l 2012 sonbaharı mı?
'Becerebilirsek, şartlar uygun olursa daha da erken... Piyasalar çalkantılı... Bu hafta için oluyor olsaydı, biraz sıkıntı olurdu. Ama biz şartların düzeleceğini düşünüyoruz.'

BU YIL 1 MİLYAR LİRALIK CİROYU GEÇMEK İSTİYOR
İTTİFAK, 31 Aralık 2009 günü, 19 bini aşkın yatırımcısıyla İMKB İkinci Ulusal Pazar'da işlem görmeye başladı. 1 Temmuz 2010'da ise İMKB Ulusal 100 Endeksi'ne girdi. Geçen yılı 775 milyon lira ciroyla kapatan Holding, Ramazan Keser'in verdiği hedefe göre bu yıl 1 milyar lira çiro büyüklüğünü geçmeyi hedefledi.

SUUDİ ARABİSTAN'DA ŞİRKET KURDU
18 iştiraki olan İttifak Holding'in inşaat, organize perakende, makarna ve entegre et sektöründe büyüme hedefi olduğunu kaydeden Keser, inşaat ve konut sektöründe İstanbul ve Körfez bölgesinde önemli projeler üzerinde çalıştıklarını kaydetti. İnşaat şirketleri Seha Yapı'nın yıllık 2.500 konut kapasitesi olduğunu kayededen Keser, şu bilgileri verdi: 'İstanbul'da konut maliyetleri Anadolu'ya göre aynı ancak kar marjları yüksek. İstanbul'a ağırlık vereceğiz. Ataşehir'de proje düşünüyoruz. Kartal'da arsa geliştiriyoruz. Sultanbeyli'de AVM ile ilgili düşüncelerimiz var. Yurt dışında ise İran ve Suudi Arabistan'la ilgileniyoruz. Suudi Arabistan'da şirket kurduk ve A Grubu yeterlilik sertifakası almak için başvurularımızı yaptık. Sertifakayı aldığımız zaman bütün Körfez ülkelerinde ihalelere doğrudan katılabileceğiz.'

34 MİLYON LİRALIK ET YATIRIMI GELİYOR
PERAKENDE gıdada satınalmalarla büyümeyi hedeflediklerini anlatan Keser 'Selva Makarna'da yıllık kapasitemizi 36 bin tona çıkarmak yatırım yapıyoruz. Yeni tesisimizle 20 milyon dolarlık ihracatımız iki katına çıkacak. Selet'le Konya'da yeni tesis kuracağız. 3 milyon metrekare arazi üzerinde 34 milyon liralık yatırımla toplam 30 bin büyük ve küçük baş hayvan yetiştirerek entegre et tesisi hedefliyoruz. Turizmle çok ilgiliyiz. Manavgat'ta bir projeyi başlattık. İstanbul'da turizm alanında da projelerimiz bulunuyor. 4 yıldızlı iş otelleri yapıp, kendi markamızla işletmeyi planlıyoruz' dedi.

Popüler Yayınlar

Markente RSS

RSS Takip Et Technorati Profile Add to Technorati Favorites Besserer Pagerank Türkçe İçerikli Web Siteleri
Sitetistik