5 Ağustos 2011 Cuma

Kim, işitme engellilere sahip çıkıyor

Kim Marketler Zinciri, geçtiğimiz günlerde “Sizi KİM anlar” sloganı ile başlattığı kampanya ile işitme engellilerin kolay alışveriş yapabilmesi için çalışanlarına işaret dili öğretmişti. Projeyi sürüden Kim, şimdi de işitme engelli personel istihdamı için çalışmalara başladı.

Projenin ikinci ayağında işitme engelli personeller ile yapılan toplu mülakatta şirketin finans ve fiyat analiz servisinde görevlendirmek üzere işitme engelli personeller işbaşı yaptırıldı. Kim Gurup İnsan Kıymetleri ve Kalite Müdürü Ahmet Tamahkaroğlu tüm pozisyonlar için uyguladıkları toplu mülakat yönteminde bazen tercümana ihtiyaç duysa da görüşmenin büyük bir bölümünde işitme engelli personellerle işaret dili ile konuştu.


Engelli personellerin diğer çalışanlardan ayrıştırılmaması gerektiğine vurgu yapan Tamahkaroğlu, şunları söyledi: “Biz şirket olarak engelli personellere iş imkânı sağlamak istiyoruz. Bu arkadaşlarımız hayatlarının uzun bir döneminde çalışmak zorundalar. Bunun için bir yerden başlamaları gerekli. Onlara, durumlarına üzüldüğümüz için değil, gerçekten çalışacaklarına inandığımız için iş veriyoruz. Bu projeye iki ay önce Genel Müdürümüz Hamit Akçay öncülüğünde başlamıştık. İşitme engelli personel istihdamı için bugünü beklememizin özel bir önemi vardı. Öncelikle 55 şubemizin tamamı için özel logolar tasarladık. Sonrasında tüm çalışanlarımıza işaret dili ve projenin önemi hakkında özel eğitimler verdik. İş başı yapacak olan herhangi bir çalışan için en stresli dönem, işe başladığı ilk haftadır. Nedeni ise yeni insanların birbirlerine alışabilmesi olarak düşünülebilir. Bu stresi ortadan kaldırmanın yolu ise etkili, hızlı ve kolay iletişimdir. İşitme engelli personeli istihdam etmeden önce şirketimizdeki her düzeyde ve kademede çalışana işaret dilini öğrettik. Gerek fiziken gerekse ruhen hazır hissedeceğimiz zaman geldiğinde istihdam planımızı devreye aldık. İşe başlayacak olan işitme engelli personellerimizle tanışan çalışanlarımızın işaret dilini gayet iyi kavradıklarını ama işitme engelli personellerimizden öğrenecekleri çok şey olduğunu farkettik.”

Popüler Yayınlar

Markente RSS

RSS Takip Et Technorati Profile Add to Technorati Favorites Besserer Pagerank Türkçe İçerikli Web Siteleri
Sitetistik