1 Ağustos 2011 Pazartesi

Uyum’dan 3 yeni mağaza

Uyum Gıda A.Ş, mağaza sayısını 42’ye çıkardı. Uyum’un Üsküdar-Bağlarbaşı, Büyükçekmece-Rose Marin ve Tuzla-Dumankaya Adres mağazaları geçtiğimiz günlerde hizmete girdi. Uyum bu 3 mağazasında 74 kişiye iş olanağı sağlarken, hizmet verdiği büyüklük de 28 bin metrekareyi aştı.

Uyum Gıda’nın yeni mağaza atağı Üsküdar-Bağlarbaşı, Büyükçekmece-Rose Marin ve Tuzla-Dumankaya Adres mağazaları ile geldi. Uyum’un Selamiali Mahallesi, Gazi Caddesi’ndeki, Bağlarbaşı mağazası, 328 metrekarede, 29 personel ile hizmet verecek. Büyükçekmece-Mimarsinan’daki Rose Marine mağazası ise Rose Marine sitesinin alışveriş merkezinde yer alıyor. 630 metrekare büyüklüğündeki mağaza, 25 personeli ile hizmet sunacak. Uyum, Tuzla mağazası ise Aydınlı Mahallesi’ndeki Dumankaya Adres sitesinde yer alıyor. 785 metrekare büyüklüğündeki mağazada 20 personel tüketicinin hizmetinde olacak.


Açılan son mağazayla birlikte metrekare satış alanı 28 bin’i aşan Uyum’un 42 mağazasında ve 3 adet üretim - paketleme tesisinde bin 300’ün üzerinde çalışan bulunuyor. İstanbul’un birbiri ardına toplu konutların ve sitelerin inşa edildiği gelişim bölgelerinde büyüyen Uyum, yeni mağazalarının büyük bölümünü yine sitelerde açmayı planlıyor.

Et reyonuna ilgi
Uyum’un yeni mağazalarında tüketici et reyonuna ayrı bir ilgi gösterdi. Uyum, geçen yıl et fiyatlarında yaşanan spekülasyonun ardından aldığı bir kararla Şubat ayında Uruguay’dan 4 bin adet süt danası ithal etmişti. Simmental, Hereford ve Angus cinsi, 6 ila 8 aylık besi danaları Aydın’ın Çine ilçesindeki Aydın İl Özel İdaresi’ne bağlı Ege Et entegre tesislerinde ve çine meralarında beslendi. Türkiye’ye geldiklerinde 200 ile 230 kilo arasında olan danalar, 450 kiloya ulaştıktan sonra kesilmeye ve onlardan elde edilen et ürünleri 16 Haziran’dan itibaren Uyum marketlerin et reyonlarında satışa sunulmaya başlandı.

Uyum’un önümüzdeki bir yıl boyunca, kendi yetiştirdiği bu hayvanlardan elde edilen et ürünlerini satacağını belirten Uyum Gıda Genel Müdürü Sait koç şunları söyledi: “Biliyorsunuz geçen yıl et fiyatlarında ciddi bir artış yaşandı. Artışın bu yıl da yaşanacağı beklentisi var. Ramazan ayı ile Kasım ayı başındaki Kurban Bayramı, bu beklentiyi pekiştiriyor. Biz, bu spekülasyona bir son verebilmek amacıyla bu ithalatı gerçekleştirdik. Bunda da etkili olacağımıza inanıyoruz. Bizim operasyonumuzda etler yüzde 20 daha uygun fiyata satılacak. Bu fiyat spekülatörlerin de oyununu bozacaktır.”

Sait Koç, Uyum’un sığır ithalatının market piyasasında bir ilk olduğuna da dikkat çekerek, “Şimdiye kadar hep et ithalatı yapılırdı, ilk defa Uyum canlı hayvan ithal edip, besleyip, onlardan el ettiği et ürünlerini satışa sunuyor” diye konuştu.

Popüler Yayınlar

Markente RSS

RSS Takip Et Technorati Profile Add to Technorati Favorites Besserer Pagerank Türkçe İçerikli Web Siteleri
Sitetistik