31 Ekim 2011 Pazartesi

Perakende sektörünün yükselen değeri Adese halka açılıyor

Türkiye perakende sektörünün yükselen  değeri  Adese, halka arzediliyor. Adese’nin halka arzı için talep toplama tarihleri 25-26-27 Ekim olarak belirlendi.

İttifak Holding’in perakende sektöründeki ulusal şirketi Adese’nin halka arz süreci devam ediyor. Mağaza ağını genişletmeyi ve sektörün ilk sıralarında yer almayı hedefleyen Adese’nin halka arz fiyat aralığı 7,75 ile 9,75 TL olarak belirlendi. Halka arz ile ilgili hazırlanan ve Kamuyu Aydınlatma Platformunda ilan edilen Fiyat Tespit Raporuna göre, %22 ila %35 arasında bir halka arz iskontosu bulunuyor. Adese’nin halka arzı için talep toplama 25 Ekim (yarın) başlayıp 26 ve 27 Ekim tarihlerinde devam edecek.

Şirketin %29,39’unun, ek satışla birlikte %33,8’inin halka açılacağı arz sonrasında Adese’nin piyasa değeri ise 232,5 – 292,5 milyon TL olacak. Adese halka arzında talep toplama 25-26-27 Ekim tarihlerinde gerçekleşiyor.
Halka arzın toplam büyüklüğü 68 – 86 milyon TL aralığında
Halka arz edilecek hisselerin %40’ı yurtiçi bireysel yatırımcılara, %20’si yurtiçi kurumsal yatırımcılara, %40’ı ise yurtdışı kurumsal yatırımcılara ayrıldı. Adese halka arzının toplam büyüklüğü, ek satış hariç yaklaşık 68 – 86 milyon TL aralığında olacak. Adese’nin halka arzı için Ak Yatırım liderliğinde, 28 üyeden oluşan bir konsorsiyum oluşturuldu

“İnsani değerler anlamında Anadolu’lu, kalite algısı bakımından evrensel bir markayız”
Halka arz süreci ile ilgili bir açıklama yapan İttifak Holding CEO’su ve Adese Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Keser; “Adese, güçlü alt yapısı, mali şeffaflığı ve hizmet kalitesinin yanı sıra istikrarlı gelişim çizgisiyle de dikkat çekmektedir. Adese, ihtiyaç duyduğu yazılımları üretebilme (Adese Kart, B2B,ERP) ve kendi personelini yetiştirme kabiliyetine sahiptir. Adese, sadece güçlü bir finansal alt yapıya değil, değerli bir entelektüel sermeyaye de sahiptir ve en önemlisi, insani değerler anlamında Anadolu’lu, kalite algısı bakımından evrensel bir markadır” dedi.

“Adese’nin geleceğine de ortak olmaya, geleceği de paylaşmaya davet ediyoruz”
Halka arz sonrasında yeni mağazalar açmayı hedeflediklerine değinen Ramazan Keser önümüzdeki süreçte organik ve inorganik büyümelerle Adese’nin pazardaki konumunu daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti. Keser; “Büyümeye açık bir sektör olarak bu alana yatırım yapmak, geleceği parlak bir alana yatırım yapmak anlamına da gelmektedir. Biz, Adese olarak, yatırımcıları, geleceği parlak ve dinamik bir sektörün önde gelen oyuncularından birisine ortak olmaya davet ediyoruz. Potansiyel yatırımcılarımızla kalıcı bir birliktelik için yola çıkıyoruz. Onları, Adese’nin sadece bugününe değil, yeni yatırımlarla daha da büyüyecek şirketimizin geleceğine de ortak olmaya, geleceği de paylaşmaya davet ediyoruz” dedi.

Sıtkı Erben “Organize perakendeciler pazar payını artıracak”
Gelişmiş ülkelerde organize perakendecilerin toplam gıda perakendeciliği pazarından aldığı payı %65-80 aralığında olduğunu belirten Adese Genel Müdür Yardımcısı Sıtkı Erben bu payın Türkiye’de henüz %41 seviyesinde olduğunu söyledi. Erben; “Türkiye gıda perakendeciliği sektöründe de önümüzdeki yıllarda gelişmiş ülkelerdekine benzer bir seyrin izleneceğine ve organize perakendecilerin pazardan aldığı payın artacağına inanıyoruz”  şeklinde konuştu.
Adese’nin Konya’da iki, İstanbul, Ankara ve Mersin’de de birer adet olmak üzere toplam beş adet lojistik deposu bulunduğuna değinen Erben; “Adese’nin ticari gayrimenkul yatırımları arasında Konya Kulesite AVM, Aksaray Kültür Parksite AVM ve Ereğli Parksite AVM bulunmaktadır. Bu AVM’lerden düzenli kira geliri elde edilmektedir. Yapılan halka arzda mağazalarımızın yanı sıra bu AVM’ler de bulunmaktadır” dedi.


Adese hakkında
İttifak Holding’in perakendecilik sektöründeki markası olarak 1991 yılından beri faaliyet gösteren Adese, 9 ilde (Konya, Ankara, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Mersin, Bolu,  Aksaray ve Karaman) 136 mağaza ile yılda 31,5 milyon müşteriye toplam 96.664 metrekare satış alanı ve 3 bin 600’den fazla çalışanı ile hizmet vermektedir. Adese’nin ticari gayrimenkul portföyünde Konya’daki Kulesite, Ereğli’deki Parksite ve Aksaray’daki Kültür Parksite alışveriş merkezleri ve Konya Kule Plaza İş Merkezi’nin bir bölümü yer almaktadır.

HALKA ARZIN KÜNYESİ
* Halka arz fiyat aralığı: 7,75-9,75 TL
* Talep toplama tarihleri: 25-26-27 Ekim 2011
* Halka arz yöntemi: Fiyat Aralığı ile Talep Toplama
* Halka arz edilen nominal tutar: 8.817.199 TL
* Halka açılacak oran: %29,39
* Ek satış hakkı: 1.322.579 TL
* Ek satış sonrası halka açıklık oranı: %33,8
* Halka arz şekli: Sermaye Artırımı (Ek satış olması halinde ortak satış)
* Aracılık yöntemi: En İyi Gayret
* Satmama taahhüdü: 180 gün
* Tahsisat grupları: Yurtiçi Bireysel %40, Yurtiçi Kurumsal %20, Yurtdışı Kurumsal %40

Popüler Yayınlar

Markente RSS

RSS Takip Et Technorati Profile Add to Technorati Favorites Besserer Pagerank Türkçe İçerikli Web Siteleri
Sitetistik