30 Haziran 2011 Perşembe

Dondurma pazarına yeni oyuncu

Yeni dondurma markasına 6 milyon dolar yatıran Fermet Gıda, İstanbul’da bir ay içinde 10 mağaza açmayı hedefliyor.

Sarelle markasıyla bildiğimiz Sanset Gıda’nın da bünyesinde bulunduğu Toksöz Holding, İtalyanca’da tazelik ve ferahlık anlamına gelen L’era Fresca markasıyla şimdi de dondurma sektörüne giriyor. Fermet Gıda Kurucu Ortağı Ahmet Toksöz, "L’era Fresca" markalı dondurmanın ilk mağazasını Bebek’te açacaklarını belirterek, "Bir ay içerisinde İstanbul’da 10 mağazaya ulaşacağız. Türkiye çapında 40 mağazaya ulaşmamızın ardından yurt dışına açılmayı ve Moskova, Kiev, Tiflis ve Dubai gibi şehirlerde 8-10 dondurma mağazası açmayı hedefliyoruz" dedi.

Ahmet Toksöz, düzenlediği basın toplantısında, İkitelli’deki üretim tesisi ve 10 mağaza için 6 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdiklerini belirterek, gerek dünyada gerekse Türkiye’de doğal, sağlıklı ve aynı zamanda gerçek kıvamında ve lezzetinde dondurma üretimi için katedilmesi gereken çok yol olduğunu düşündüklerini söyledi. L’era Fresca olarak önceliklerinin maliyetler artsa da sağlıklı, doğal, istenilen kalitede dondurma üretimi yapmak ve uygun fiyatlardan satışa sunmak olduğunu anlatan Toksöz, "Bizim farkımız bu olacak. Bu açıdan sektöre örnek olmayı amaçlıyoruz" dedi.


İlk etapta İstanbul’da 10 mağaza açmayı planladıklarını belirten Ahmet Toksöz, "Bugün ilk mağazamızı Bebek’te açıyoruz. Bir ay içerisinde İstanbul’da 10 mağazaya ulaşacağız. Hedefimiz İstanbul’da 20-25 mağaza açmak. Türkiye çapında 40 mağazaya ulaşmamızın ardından yurt dışına açılmayı ve Moskova, Kiev, Tiflis ve Dubai gibi şehirlerde 8-10 dondurma mağazası açmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

ABD ve Avrupa ülkeleri ile kıyaslandığında Türkiye’de kişi başı dondurma tüketiminin oldukça düşük olduğunu ifade eden Toksöz, ABD’de 14 litre olan dondurma tüketiminin Avrupa’da 8,5 litre, Türkiye’de ise 3,5 litre olduğunu söyledi. Yerli-yabancı yeni dondurma markalarının girişiyle ülkede dondurma pazarının büyümeye, gelişmeye çok açık bir pazar haline geldiğini ifade eden Toksöz, yeni bir zincir olarak pazarın büyümesine katkıda bulunacaklarını dile getirdi.
  
100 dondurma mağazasına yetecek kapasiteye sahibiz
Fermet Gıda Kurucu Ortağı Zafer Toksöz de, L’era Fresca olarak üretimden tüketime özel bir zincir kurduklarını ve tüm çalışmalarının amacının hijyeni korumak ve sağlamak olduğunu belirterek, "Sütümüzü kendimiz işliyoruz. Özel olarak seçtiğimiz fındık ve fıstığı kavurmak için özel makinelerimiz mevcut. Meyvelerimiz ise taze olarak kullanılıyor. Biz tam otomasyona sahip üretim merkezimiz ve üretim tekniğimiz ile yüzde yüz hijyen üretim gerçekleştiriyoruz" dedi.

Üretim tesisinin 100 dondurma mağazasına yetecek kapasiteye sahip olduğunu belirten Zafer Toksöz, sözlerini şöyle sürdürdü: "L’era Fresca olarak sağlıklı yaşam için birer düşman olan yağ ve şekeri, lezzetten ödün vermeden en aza indirmeye çalıştık ve başarılı olduk. Dondurma yapımında kullanılan ve glukoz-fruktoz içeren özel karışımları da kullanmadık. Meyveli dondurmalarımızda hiç yağ bulunmuyor. Yoğurtlu çeşidimizde sadece yüzde 2.5, fındık ve fıstıklı gibi çeşitlerimizde ise sadece yüzde 8 civarında yağ oranı mevcut. Amerikan tarzı dondurmalara baktığınızda ise bu oran yüzde 26’lara çıkıyor."

Kaynak: Dünya

Popüler Yayınlar

Markente RSS

RSS Takip Et Technorati Profile Add to Technorati Favorites Besserer Pagerank Türkçe İçerikli Web Siteleri
Sitetistik