30 Haziran 2011 Perşembe

ABD’li kahve devi Caribou, Cafe Crown’ı aldı

Starbucks’ın en büyük rakibi ABD’li Caribou Coffee, Ülker’in kahve zinciri Cafe Crown’u satın aldı.

Geçtiğimiz günlerde Şok’u 600 milyon liraya satın alarak discount (indirimli market) sektörüne adım atan Ülker, bünyesindeki kafe zinciri Cafe Crown’u ise dünyada Starbucks’un en büyük rakibi Caribou Coffee’ye sattı. Başarılı markaları satın alması ile ünlü Ülker’in Cafe Crown’u elden çıkaracağı uzun bir süredir sektörde konuşuluyordu.

2003 yılında Yıldız Holding bünyesinde kurulan Cafe Crown’un 7 farklı şehirde 28 şubesi bulunuyor. Şubelerin yarısı franchise. 1992 yılında kurulan ABD’li Caribou Coffee’nin ise 16 ülkede 500’ün üzerinde şubesi bulunuyor. Şirket, ABD pazarında Starbucks’tan sonra ikinci büyük kahve zinciri. 2010 yılında 283 milyon dolar ciroya ulaşan ABD’li zincirin dünya genelinde 6 binin üzerinde çalışanı bulunuyor.

200 milyon dolarlık rekabet

Türkiye kahve pazarı 200 milyon dolarlık bir hacme ulaştı. Sert bir rekabetin yaşandığı sektörün iddialı oyuncuları arasında Starbucks, Robert’s Coffee, Gloria Jeans, Illy, Caffee Nero, Testa Rossa, Kahve Dünyası, Lavazza, Coffee Republic yer alıyor. Caribou’nun da pazara adım atması ile rekabetin daha da artması bekleniyor.

Kaynak: Sevgi Sayar Başaran / Radikal

Popüler Yayınlar

Markente RSS

RSS Takip Et Technorati Profile Add to Technorati Favorites Besserer Pagerank Türkçe İçerikli Web Siteleri
Sitetistik