30 Haziran 2011 Perşembe

Eti, çölyak hastaları için ürün gamını genişletti

Eti, çölyak hastalığı konusunda toplumu bilgilendirmek, farkındalığı artırmak ve çölyak hastalarının yaşam kalitesini artırmaya destek olmak amacıyla, sosyal sorumluluk bilinciyle geliştirdiği Pronot ürün gamını genişletti
 
Çölyak, bağışıklık sisteminin “gluten” adı verilen proteine anormal bir reaksiyon göstererek ince bağırsağın iç yüzeyinde hasar yapması sonucu ortaya çıkan bir hastalık. Gluten ise; buğday, arpa, çavdar ve hazır gıdalarda bulunuyor. Eti’nin Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ile birlikte 2003 yılında geliştirdiği Türkiye’nin ilk ve tek glutensiz bisküvisi Pronot, gluten’e karşı aşırı duyarlı olan çölyak hastalarının beslenmelerinde önemli bir ihtiyacı karşılıyor.

Çölyaklıların oldukça sınırlı olan menülerini çeşitlendirmeyi, birbirinden farklı lezzetlerle bisküvi ve kek yeme özgürlüğü sunmayı amaçlayan Eti, hastaların talep ve beklentileri doğrultusunda Pronot’a yeni ürünler ekledi. Pronot ürün gamını oluşturma sürecinde yoğun araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde bulunan Eti, çölyak hastalarıyla yapılan görüşmeler ve uzmanlardan alınan yönlendirmeler sonucunda hastaların en çok kek, tuzlu bisküvi ve bebek ürünlerine ihtiyaç duyduğunu tespit etti.


Bebeklerden yetişkinlere kadar her yaştan tüketici grubunun ihtiyacını karşılayan Eti Pronot’un sade kurabiyesine ek olarak; Eti Pronot Glutensiz Kakaolu Kurabiye, Eti Pronot Glutensiz Zeytinli Kekikli Kurabiye, Eti Pronot Glutensiz Kakaolu Mini Kek ve Eti Pronot Glutensiz Bebek Bisküvisi satışa sunuldu.

Eti Yönetim Kurulu Başkanı Firuzhan Kanatlı, “Bu yıl, Eti Şirketler Grubu’nun 50’nci kuruluş yıldönümü. Eti olarak, kurulduğumuz günden bu yana kalite ve lezzet unsurundan ödün vermediğimiz ürünlerimizle her zaman tüketicilerimizin yanında olduk. Bisküvi, kek ve çikolata severler pek çok yeni lezzeti ilk olarak Eti markasında tattı. Projelerimizi hayata geçirirken sahip olduğumuz sosyal sorumluluk bilinciyle ve toplumdan aldığımızı topluma verme ilkesiyle hareket ettik. Uzun soluklu ve sürdürülebilir projeler ile toplumun her kesimi için fayda yaratmaya özen gösterdik. Türk halkını lezzetli ve güvenle tüketecekleri ürünler ile buluşturan bir marka olarak sosyal sorumluluk anlayışımızı projelerimizin ötesine taşıyor, ürünlerimizle de bu vizyonumuza hizmet etmeyi hedefliyoruz” dedi.
  
Türkiye’de çölyak hastalığının bilinirliğinin çok düşük olduğuna dikkat çeken Eti Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Kanatlı Derbil, “Ortalama bir hesapla Türkiye’de 500 bin ile 700 bin arası çölyak hastası olduğu tahmin edilirken bu hastaların yaklaşık 10 bin gibi sadece çok küçük kısmı biliniyor. Yapılan çalışmalar, hastalığın Türkiye’de 100-200’de bir görüldüğünü gösteriyor. Oldukça sınırlı yiyeceklerle beslenmek zorunda olan çölyak hastalarından bize iletilen talepleri değerlendirdik. 2003 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ile birlikte geliştirdiğimiz Pronot’u, kâr amacı gütmeden ve tamamen sosyal sorumluluk bilinciyle ürettik. Eti Pronot’la hem bu hastalık hakkında farkındalık yaratmayı hem de çölyak hastalarına kolaylıkla satın alabilecekleri fiyatta ve erişilebilirlikte, lezzetli ve kaliteli ürünler sunmayı hedefledik. Satışa sunulmasıyla birlikte Pronot’u deneme fırsatı bulan çölyak hastalarından bizi cesaretlendiren ve mutlu eden geri bildirimler alıyoruz” dedi.

Projeyi tanıtmak amacıyla düzenlenen basın toplantısında çölyak hastalığı ve hastalığın Türkiye’deki durumu hakkında bilgiler veren Türk Gastroenteroloji Derneği 2’nci Başkanı Prof. Dr. Cem Kalaycı, “Mesleğim gereği çölyak hastalarının günlük hayatlarında ne kadar zorlandıklarına her gün tanık oluyorum. Hem yetişkinlerin hem de çocukların yaşadığı farklı sıkıntılar var. Eti’nin tamamen sosyal sorumluluk bilinciyle böyle bir girişimde bulunması, ticari bir kaygı gözetmemesi, ürün belirleme ve geliştirme sürecinde uzman bir görüşün fikirleri doğrultusunda ilerlemesi beni gerçekten çok etkiledi. Bu anlamda hem hastaların hayatını kolaylaştıracak bu ürünlerin duyurulmasına hem de hastalık ile ilgili bilinç ve farkındalık yaratılmasına yönelik yapılan çalışmalara elimden geldiğince destek vermeye gönüllü oldum” dedi.

Çölyaklı hastaların daha kaliteli bir yaşam sürmelerine destek olmak amacıyla rehber niteliğinde www.colyaklayasamak.com.tr adresli bir web sitesini hazırlayan Eti, hastalık hakkındaki her türlü bilgiye ve uzman doktor desteği erişimine yardımcı oluyor. Hastalıkla ilgili en çok sorulan soruların cevaplarından, uzman doktor desteğine, yemek tariflerinden, glutensiz menüsü olan restoranlara ve hastalıkla ilgili derneklerin bilgilerine web sitesi aracılığıyla ulaşılabiliyor.

Popüler Yayınlar

Markente RSS

RSS Takip Et Technorati Profile Add to Technorati Favorites Besserer Pagerank Türkçe İçerikli Web Siteleri
Sitetistik