30 Haziran 2011 Perşembe

Tahincioğlu gayrimenkule 860 milyon dolar yatıracak

Ticari projelere odaklanan Tahincioğlu, İstanbul’da A sınıfı üç ofis, Antakya’da ise AVM projesi hayata geçirecek. 2014’te tamamlanacak yatırımların toplam değeri 860 milyon dolar.

Tahincioğlu Holding’in gayrimenkul yatırım ve geliştirme kolu olan Tahincioğlu Gayrimenkul, 2014 yılına kadar 860 milyon dolarlık yatırım planlıyor. İnşaat sektöründe büyümesini sürdürecek olan ve ticari gayrimenkule odaklanan Tahincioğlu Gayrimenkul’ün, İstanbul’da hayata geçireceği projeler arasında Ataşehir Finans Merkezin’de 40 katlı A sınıfı ofis projesi, yine Ataşehir’de Palladium Tower ofis projesi, Göztepe’de E- 5 kavşağında 35 katlı Nida Kule Göztepe ofis projesi ve Antakya merkezde bir alışveriş merkezi projesi bulunuyor. Tahincioğlu Gayrimenkul ayrıca, Çengelköy ve Seyrantepe’de 80’er milyon dolarlık iki konut projesini de hayata geçirmeyi planlıyor.

Ticari projelere odaklandı
Tahincioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, özellikle ticari gayrimenkule odaklandıklarına dikkat çekerek, Ataşehir, Kozyatağı, Göztepe gibi Anadolu yakasının iş merkezi olarak gelişen bölgelerini tercih ettiklerini söyledi. Özcan Tahincioğlu, "Hem ofis projelerimiz hem de AVM projelerimiz, bulundukları konum açısından yerli ve yabancı yatırımcılar için bir çekim merkezi oluşturuyor" dedi.

Nida Kule Göztepe
Göztepe E-5 kavşağında 1 yıl önce inşaatına başlanan ofis projesi Nida Kule Göztepe, gelecek yıl tamamlanacak.120 milyon dolara mal olacak, 35 katlı projede metrekare satış fiyatları 4 bin dolardan başlıyor.

Palladium Tower
Ataşehir’deki Palladium AVM ve Rezidans’ın yanında inşa edilecek A sınıfı ofis bloğu, 220 milyon dolara mal olacak. 2012’de satışa çıkacak projede, ofislerin bir kısmı şirket portföyünde tutularak kiraya verilek.
   
Antakya AVM
Antakya’da inşaatı devam eden alışveriş merkezi projesinin inşaatı 2 yıl sonra tamamlanacak. 150 milyon dolarlık yatırımla tamamlanacak Antakya Alışveriş Merkezi’nde 40 bin metrekare kiralanabilir alan yer alacak.

Finans Merkezi Tao
Ataşehir’de planlanan Finans Merkezi’ne komşu parselde Tahincioğlu, Abdi İbrahim ve Öz Gayrimenkul ortalığında kurulan Tao Gayrimenkul, 40 katlı A sınıfı ofis projesine başlayacak. 40 katlı ve 80-85 bin metrekare kiralanabilir alana sahip proje, 200 milyon dolarlık yatırım değerine sahip olacak. Projede ofisler satılmayacak, sadece kirlanacak.

Kaynak: Sabah

Popüler Yayınlar

Markente RSS

RSS Takip Et Technorati Profile Add to Technorati Favorites Besserer Pagerank Türkçe İçerikli Web Siteleri
Sitetistik