28 Haziran 2011 Salı

Turizm ve perakende sektörleri eleman avında

Kim demiş yazın iş olmaz diye; turizm ve perakende sektörleri eleman avında

Yaz aylarının gelmesiyle beraber turizm ve otelcilik sektöründe eleman ilanları yüzde 70, fuar ve kongrede yüzde 40, perakende de ise yüzde 20 arttı. Secretcv'nin Genel Müdürü Okan Tütüncü, 'Yaz durgunluğu yok, iş var' diyor

Yaz geldi iş bulmak zor diye rehavete kapılmayın, turizm, perakende, fuar ve kongre sektörleri eleman avına çıktı. Secretcv.com'un Genel Müdürü Okan Tütüncü, 'Yaz aylarının hem firmalar hem de iş arayanlar açısından oldukça durgun bir dönem olduğu görüşü hakim. Sanılanın aksine yazın başta staj, part-time ve mevsimlik işler olmak üzere adaylar için birçok iş alternatifi mevcut' dedi.
BU SEKTÖRLERE DİKKAT
Tütüncü, şöyle devam etti: 'Ağırlı olarak turizm ve otelcilik sektöründe öne çıkan bu işler hosteslikten resepsiyonistliğe, animatörlükten rehberliğe kadar oldukça geniş bir yelpazeye sahip. Ayrıca aşçı, bellboy, barmen, housekeeper ve dadı gibi pozisyonlarda aranan pozisyonlar arasında. Perakende sektöründe kasiyerlik ve satış danışmanlığı gibi işler de para kazanmak açısından oldukça cazip. Ayrıca, bahar ve yaz aylarıyla birlikte düzenlenen fuar, kongre, konser ve festivallerin sayısındaki artış öğrenci, yeni mezun ve part-time iş arayışında olanlar için de yeni istihdam olanakları sunuyor. Bu sektöre yönelik ilanlarda da yüzde 40'lık artış var.'
İstihdamdaki artış, beklentilerin üzerinde gerçekleşecek
İLK çeyrekte verilen iş ilanlarının, 2010'un aynı dönemine göre yüzde 91 arttığına dikkat çeken Tütüncü, 'Bu artış, 2010'un son çeyreği ile karşılaştırıldığında da yüzde 63'lük artışa denk geliyor. Şirketimizin veri tabanı üzerinde yapmış olduğumuz inceleme ve yapmış olduğumuz anket çalışması bize, 2011 yılı istihdam oranlarının tahminlerin üzerinde gerçekleşeğini gösteriyor. Hem dünya hem de Türkiye'deki bu artış küresel iyileşme ve büyümenin işareti' dedi.
Mavi yakalılar da internetten iş arıyor
İnternetin gelişmesiyle beraber daha önce interneti kullanmayan mavi yaka çalışanlar da artık interneti kullanmaya başladığını belirten Okan Tütüncü, 'Overlokçusundan vinç operatörüne kadar mavi yaka çalışanlar artık internetten iş buluyor. Dolayısıyla mavi yaka eleman arayan firmalar da internetten eleman aramaya başladılar' diye konuştu.
Kaynak: Aylin LÖLE

Popüler Yayınlar

Markente RSS

RSS Takip Et Technorati Profile Add to Technorati Favorites Besserer Pagerank Türkçe İçerikli Web Siteleri
Sitetistik