28 Haziran 2011 Salı

Ülker bazı şirketlerdeki payını sattı

Ülker Bisküvi, PNS Pendik Nişasta ve Besler Gıda’daki paylarını sattı. Hero Gıda’daki 4.6 milyon adet hisse senedinin Yıldız Holding’e satılmasına karar verdi.

Ülker Bisküvi Sanayi, PNS Pendik Nişasta A.Ş. ve Besler Gıda ve Kimya Sanayi ve Tic. A.Ş.’deki paylarını sattı. Ülker ayrıca, yüzde 40 oranında paya sahip olduğu 11 milyon 500 bin TL sermayeli Hero Gıda San. ve Tic. A.Ş.’deki 1 TL nominal değerli 4 milyon 600 bin adet hisse senedinin, finansal tablolarının sadeleştirilmesi kapsamında 14 milyon 800 bin TL bedel üzerinden Yıldız Holding A.Ş.’ye satılmasına karar verildi.

Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş.’nin Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı özel durum açıklamasında şirketin bağlı ortaklıklarından Birlik Pazarlama San. ve Tic. A.Ş.’den alınan bilgiye göre; şirket 23 Haziran 2011 tarihli Yönetim Kurulu kararı ile yüzde 40 oranında paya sahip olduğu 11 milyon 500 bin TL sermayeli Hero Gıda San. ve Tic. A.Ş.’deki 1 TL nominal değerli 4 milyon 600 bin adet hisse senedinin, finansal tablolarının sadeleştirilmesi kapsamında, Kapital Karden Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’nin yapmış olduğu ekspertiz değeri olan 14 milyon 800 bin TL bedel üzerinden Yıldız Holding A.Ş.’ye satılmasına karar verildiği bildirildi.

Şirketin KAP’a yaptığı bir diğer açıklamalara göre, Yönetim Kurulu kararı ile Sağlam GYO A.Ş.’deki payın tamamının, finansal tablolarımızın sadeleştirilmesi kapsamında 5 milyon 400 bin TL bedel üzerinden satılmasına karar verildi.

Yönetim Kurulu kararı ile Besler Gıda ve Kimya Sanayi ve Tic. A.Ş.’deki payın tamamının, finansal tablolarımızın sadeleştirilmesi kapsamında 23 milyon 200 bin TL bedel üzerinden satılması kararlaştırıldı. Yine Yönetim Kurulu kararı ile PNS Pendik Nişasta A.Ş.’deki payımızın tamamının, finansal tablolarımızın sadeleştirilmesi kapsamında 24 milyon 850 bin TL bedel üzerinden satılmasına karar verildi.

Kaynak: Dünya

Popüler Yayınlar

Markente RSS

RSS Takip Et Technorati Profile Add to Technorati Favorites Besserer Pagerank Türkçe İçerikli Web Siteleri
Sitetistik