28 Haziran 2011 Salı

Ülker ve Doruk’tan yeni şirket

Üç yıl önce Uno çatısı altında ortak olan Ülker ve Doruk Grubu, dondurulmuş börek, çörek ve pasta üretmek için yeni bir şirket kurdu

Ülker ve Doruk Grubu, ‘paylaştıkları ekmeği’ büyütme kararı aldı. İki grup, 2008 yılında paketli ekmek markası Uno çatısı altında yaptıkları ortaklığı dondurulmuş alana taşıyor. Ülker Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ülker, Doruk Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Hasip Gençer, Doruk Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Günal İnce FRB Unlu Mamuller isimli yeni bir şirket kurdu.

Sektörde ismi Murat Ülker’in Fenerbahçe tutkusu ile ilişkilendirilen yeni şirket, dondurulmuş her türlü gıda ürününün üretimini yaparak hem iç hem de dış piyasada satacak. FRB Unlu Mamuller Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin sermayesi 50 bin TL. Şirketin ana faaliyet konusu ise galeta, kraker, bisküvi, kek, çörek, kurabiye, pasta, börek, sandviç ekmekleri gibi birçok ürünün konsantre edilmiş ya da dondurulmuş halde üretimi. Planlar arasında yurt içinde ve yurt içinde gıda ticaretinin gerektirdiği teşhir, satış, soğuk hava deposu, satış noktalarının kurulması da var.

Büyük bir atağın ilk hamlesi
Ülker ve Doruk ortaklığı şu anda Uno markası altında İngiltere, Fransa gibi ülkelere az miktarda ‘donuk ekmek’ satışı gerçekleştiriyor. Sektörde yeni şirketin bu alanda yapılacak büyük bir atağın ilk hamlesi olarak yorumlanıyor.

2008 yılında ortak oldular
Kurulan yeni şirkette Ülker ve Doruk Gıda’nın ortak olduğu Unmaş Unlu Mamuller’in de hissesi bulunuyor. Ülker Grubu, 2008 yılında Uno markalı ekmek üreticisi Unmaş AŞ’nin yüzde 50’sini 37,5 milyon dolara satın almıştı. Uno, paketli ekmek üretimiyle Türkiye’de bir ilke imza atmıştı.

Kaynak: Sibel Cingi / Radikal

Popüler Yayınlar

Markente RSS

RSS Takip Et Technorati Profile Add to Technorati Favorites Besserer Pagerank Türkçe İçerikli Web Siteleri
Sitetistik