22 Temmuz 2011 Cuma

Bakan Eker: Yeteri Kadar Et Var, Fiyat Artışı Olmayacak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye'de et konusunda sıkıntı bulunmadığını, dolayısıyla Ramazan ayında fiyat artışı olmayacağını söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye'de et konusunda sıkıntı bulunmadığını, dolayısıyla Ramazan ayında fiyat artışı olmayacağını söyledi. İç piyasada et sıkıntısı olmadığı için et fiyatlarında artış da olmayacağına değinen Eker, bu konuda vatandaşların endişe etmemesini istedi.

Kayseri’deki tarım ve hayvancılık alanlarında yapılan faaliyetlerin değerlendirileceği ‘Sektörel Ortak Akıl Toplantıları’na katılmak üzere şehre gelen Bakan Eker, Kayseri Şeker Fabrikası’nı ziyaret etti. Eker, gazetecilerin et fiyatları ve bağımsız milletvekilleriyle ilgili sorularını cevaplandırdı.


Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği (TKEÜMB) Başkanı Bülent Tunç'un, 'Kilosu 14,5-15 liradan istediği kadar hayvan vermeyi taahhüt ediyoruz' şeklindeki açıklamasını nasıl değerlendirdiği sorulan Bakan Eker, “Bu fiyattan et satacaklarsa, satsınlar, bir mani yok, aksine memnun oluruz. Şu anda zaten fiyat artışı söz konusu değil. Sadece birkaç kişi Ramazan ayını kastederek ilerde fiyat artışı olabileceğini söyledi. Ama piyasada yeteri kadar hem kasaplık canlı hayvan, hem kargas et, Et Balık Kurumu'nun depolarında da, vatandaşların elinde de mevcut. Dolayısıyla hiçbir şekilde endişeye gerek yok. Fiyatlarda yükselme yok. Türkiye'de kırmızı et konusunda bir sıkıntı yok, kimse merak etmesin.” şeklinde cevap verdi.

"VEKİLLERİN KONUŞACAĞI YER MECLİS'TİR"

Bakan Eker, bağımsız milletvekillerinin Meclis'e gelmesi konusundaki açıklamasının hatırlatılması üzerine de, milletin oy verip seçtiği vekillerin, başka yerlerde değil de Meclis'e gelip orada konuşması gerektiğini söyledi.

Eker, “Kim nerede bir şey söyleyecekse, gelip Meclis'te söylesin, Meclis'e gelip konuşsun. Türkiye'de, bütün meşru taleplerin hepsinin Meclis çatısı altında konuşulması gerekir. Buna açık olduğumu söyledim. Bu konudaki kanaatlerimi söyledim. Onun dışında bir şey söylemedim, başka bir şey yok. Böyle cımbızlama falan yapıyorlar, yapmasınlar.'' dedi. CİHAN

Popüler Yayınlar

Markente RSS

RSS Takip Et Technorati Profile Add to Technorati Favorites Besserer Pagerank Türkçe İçerikli Web Siteleri
Sitetistik