1 Temmuz 2011 Cuma

Global Markalar Nereden Çıkacak?

Martın Roll/Venture Republıc CEO’su Global Markalar Nereden Çıkacak?
Markalar Azalacak

Hızlı tüketim sektöründe çok fazla marka var. Sektörde global ve yerel anlamda birçok oyuncunun olması, marka sayısının artmasına neden oldu. Ancak marka sayısı bu kadar çok olunca çıkışların olması kaçınılmaz görünüyor. Dünya genelinde hızlı tüketim kategorisinde birçok markada sayıca azalma olacağını tahmin ediyoruz.
Atağa Geçenler

Bunun yanında teknoloji, sağlık ve finans sektörlerinde marka sayısında artış yaşayacak. Yeşil enerji konusunda henüz markadan söz edemiyoruz ama burada da bir artış söz konusu. Finans sektöründe, özellikle kriz sonrasında yeni markalar çıkacak.
Yeni Globaller

Amerika, global seviyede markalar yaratma, bunu sürdürülebilir kılma, hatta ikon haline getirme konusunda dünya lideri. Gelişmekte olan ülkelerin ise marka yaratmada eksiklikleri var. Bu eksikliklerin kaynağı, markanın stratejik olarak önemini kavramamış olmaları, yönetici seviyesinde güçlü karar mekanizmalarından yoksun olmaları. Ama Asya’da şimdi global markaların yeri olacak. Kısa ve orta vadede Kore’den çok sayıda global marka çıkacak. Daha uzun vadede ise Çin ve Hindistan global markalarını pazara sunacak.

Popüler Yayınlar

Markente RSS

RSS Takip Et Technorati Profile Add to Technorati Favorites Besserer Pagerank Türkçe İçerikli Web Siteleri
Sitetistik