20 Temmuz 2011 Çarşamba

Metro’da aylığı bin 500 dolara simitçi

Turyap’ın İstanbul Metrosu altında yaratacağı alışveriş merkezinde bir simitçi 2.5 metrekare alanı ayda bin 500 dolara kiraladı.

Ulaşım A.Ş.’nin İstanbul’da Taksim, Osmanbey, Mecidiyeköy gibi 22 bölgede yer alan İstanbul metro istasyonlarının altında bulunan atıl alanları mağaza ve dükkan alanlarıyla değerlendirmek için açtığı ihaleyi geçtiğimiz aylarda kazanan Turyap, kiralama sürecinde en yüksek teklifi bir simitçiden aldı.

Ünlü markaların "Metro’ya girmek için birbirleriyle yarıştığı kiralama sürecinde geçen sene bankalar ATM alanları için metrekaresi 2 bin dolardan kiralama ile rekora imza atmıştı. Bir simitçinin metroda yer almak için önerdiği kira bedeli ise bankalarla yarıştı. Kanyon AVM’nin metro girişinde günde bin 500 simit satan Simitçi Baba ismiyle satış yapan bir esnaf, Levent Metro girişinde günde 5 bin simit satacağını düşünerek 2.5 metrekarelik alan için ayda bin 500 dolar ödemeyi tahhüt etti.


2 metrekareden 50’ye kadar değişen büyüklüklerde, metrekaresi 150 dolardan başlayan fiyatlara kiralama yapılan alanda Kahve Dünyası, Flormar gibi ünlü zincirler de yerlerini aldı. Metrocity, Levent Plaza, Eria Tower, Özdilek ve Kanyon Alışveriş Merkezleri’nin geçiş noktaları olan koridorda ilk aşamada Levent Metro girişindeki mağazaların kiralandı. Projede metronun altındaki iki katta toplam 110 mağaza ve dükkan kiralandı.

Turyap Yönetim Kurulu Üyesi Başak Soner, kiralama sürecinin Ağustos sonuna kadar devam edeceğini söyleyerek markaların yanı sıra bireysel girişimcilerin de yer kiraladıklarını söyledi.

Popüler Yayınlar

Markente RSS

RSS Takip Et Technorati Profile Add to Technorati Favorites Besserer Pagerank Türkçe İçerikli Web Siteleri
Sitetistik