25 Temmuz 2011 Pazartesi

Türkiye'ye 500 milyon Euroluk bütçe

Gayrimenkul yatırım fonu Krea, Türkiye'deki AVM projelerini artık Pradera Europe ile yapacak. 500 milyon euroluk büyüklüğe ulaşan iki fon yeni AVM'ler için yer bakıyor.

Türkiye'de Neo markalı AVM yatırımlarıyla bilinen gayrimenkul yatırım fonu Krea, 2.2 milyar euroluk gayrimenkul portföyünü yöneten Cadena Grup'un yatırım fonu şirketi Pandera Europe ile joint venture anlaşmasına gitti. Anlaşma sonrası Türkiye'deki bütün AVM projelerini Pradera Europe ile yapacaklarını belirten Krea Grup İcra Kurulu Başkanı Hakan Kodal, "Pradera Cevahir AVM'nin yatırımcısı. Biz de strateji değişikliği yaparak Türkiye'deki AVM projelerinde Pradera ile hareket etme kararı aldık. Anlaşmayla Türkiye için 500 milyon euroluk bir fon büyüklüğüne ulaşmış olduk" dedi. Kodal, gayrimenkul projelerine ise farklı yatırımcılarla devam edeceklerinin altını çizdi.


YATIRIM İÇİN UYGUN ZAMAN
Türkiye'de 50-80 milyon euroluk AVM'ler üzerine yoğunlaşacaklarını ifade eden Pradera Europe Yönetim Kurulu Başkanı Colin Campell ise "Yaklaşık 10 yıldır Türkiye pazarındayız. Türkiye'ye yatırım için en uygun zaman. Yatırımcılar portföylerini Türkiye'ye kaydırıyorlar. Biz de proje yapacak yer bakıyoruz" dedi.

Kaynak | Pınar Çelik | Sabah

Popüler Yayınlar

Markente RSS

RSS Takip Et Technorati Profile Add to Technorati Favorites Besserer Pagerank Türkçe İçerikli Web Siteleri
Sitetistik