11 Temmuz 2011 Pazartesi

Ülker'den kafa karıştıran bildirim

950 milyon liralık hisse kaydı ‘satılık’ çıkmadı.

Ülker Grubu ortak ve şirketlerinden dün Merkezi Kayıt Kuruluşu’na tam 950 milyon liralık hisse satış bildirimi yapıldı

Söz konusu bildirimler ‘Ülker yeni bir şirket almaya mı hazırlanıyor?” sorusunu gündeme getirirken, Yıldız Holding’den akşam saatlerinde açıklama geldi. Açıklamada, “Kapalı olan hisselerimiz açığa çevrildi. Satış kararımız yok” denildi.


Ülker Grubu hissedarları ve gruba ait şirketler borsada işlem gören şirketlerdeki 950 milyon lira değerindeki paylarını Merkezi Kayıt Kuruluşu’na kaydettirdi. MKK kaydı bu hisselerin borsada satılabilmesi için yapılırken gruptan yapılan açıklama kafaları karıştırdı. Yıldız Holding konuyla ilgili “Yıldız Holding iştirakleri ve halka açık şirketlerinin herhangi bir satış kararı yoktur. Prosedürel bir kararla kapalı olan hisselerini açığa çevirmiştir” açıklaması yaparak hisselerin satılmak için kayda alınmadığını kamuoyuna iletti.

AİLE ÜYELERİ VE ŞİRKETLER

MKK’da holding şirketleri ve hissedarlarından 19 ayrı satış bilgisi verildi. Yıldız Holding CEO’su Murat Ülker, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahsen Özokur, Orhan Özokur, Ali Ülker, Fatma Betül Ülker adıyla gerçekleştirilen hisse satışları yanında holding ve bağlı şirketleri Ülker Çikolata, Gözde Finansal ve Besler Gıda’dan da hisse satışı gerçekleşti.

HABERTÜRK

Popüler Yayınlar

Markente RSS

RSS Takip Et Technorati Profile Add to Technorati Favorites Besserer Pagerank Türkçe İçerikli Web Siteleri
Sitetistik