3 Ağustos 2011 Çarşamba

Koç Holding, su sektörüne girdi

4 milyar TL’lik su rekabetine Koç Holding, Pürsu markası ile katıldı. Pür neşe sloganlı marka Aygaz’ın dağıtım gücünü kullanacak.

Koç Holding, devlerin yeni rekabet arenası su sektörüne ‘pür neşe’ girdi. Holding, tüp bayilerinin dağıtım gücünü kullanmak amacıyla Aygaz çatısı altında konumlandırdığı su markası Pürsu ile sahillerde ve Trakya’da atağa geçti. Sloganı ‘pür neşe’ olan Pürsu’nun satışı konusunda birçok noktada test sürecinde olan holding, önümüzdeki günlerde tüm Aygaz bayilerinde su markasını yerleştirmeyi planlıyor.


Koç Holding’i su işine girmeye iten en büyük neden sektördeki hızlı büyümenin yanı sıra 1996’da özellikle doğalgazın Türkiye’ye gelmesiyle tüpgaz pazarında yaşanan daralma. Bu nedenle holding çatısındaki Aygaz, rotasını başka alanlara çevirdi. 1998’de otogaz işine giren Aygaz’ın son atağı da tüpgaz bayilerinin gücünü kullanmak için su sektörüne girmek oldu. Böylece şirket bir taşla iki kuş vurdu. Tüpgaz isteyen abonelerine su da satmaya başladı. Bayilerin de iş kaybının önüne geçilmiş, hatta yeni bir gelir kapısı yaratılmış oldu.

Tüketici markayı yadırgadı ama holding Pürsu’da ısrarlı
Pürsu’nun üretimi Sapanca ve Nazilli’de iki kaynaktan yapılıyor. Holding tarafından Pürsu markası, temizlik, saflık, en iyi, tam anlamına geldiği için tercih edilmiş. Ancak pazara girmeden önce yapılan geniş çaplı bir araştırmada markayı tüketici zor bulmuş. İyi bir tanıtım, Türk halkının diline pelesenk olmuş pür pak, pürü neşe, pür sağlık gibi kelimelerle desteklenerek kabul göreceği fikrinden hareketle markadan vazgeçilmemiş.

Sektör 4 milyar TL’ye koşuyor
Son dönemde Koç Holding’in yanı sıra Reina gibi eğlence sektörünün önde gelen şirketlerinin bile adım attığı su sektörü hızlı büyümesi ile iştah kabartıyor. 2007 yılında 2.5 milyar TL olan ambalajlı su sektörünün büyüklüğü, 2011 yılında 4 milyar TL’ye yaklaştı. 209 yılında 126 litre olan kişi başı ambalajlı su tüketimi 2010’da 128 litreye çıktı. 2011’de ise beklenti kişi başına tüketimin 135 litreye ulaşması. Doğrudan 10 bin, dolaylı olarak ise 70 bin kişiye istihdam sağlayan sektörde yerli ve yabancı 250 firma rekabet ediyor.

Kaynak: Sibel Cingi / Radikal

Popüler Yayınlar

Markente RSS

RSS Takip Et Technorati Profile Add to Technorati Favorites Besserer Pagerank Türkçe İçerikli Web Siteleri
Sitetistik