29 Haziran 2011 Çarşamba

Ülker’den bir haftada iki ortaklık

Ülker Grubu'ndan bir hafta içinde iki ayrı satış haberi geldi. Geçtiğimiz günlerde Cafe Crown'ın yüzde 50'sinin Kuveytli Al Sayer Grubu’na satışının açıklanmasının ardından şimdi de temizlik ve kişisel bakım markası Komili'nin yüzde 50'si 77 milyon lira karşılığında İsveçli SCA'ya satıldı.

Satış ile ilgili ilk haber İsveçli kimya ve ilaç şirketi SCA tarafından geldi. Arkasından Yıldız holding'den yapılan açıklamada da yeni ortaklık doğrulandı ve "SCA'nın katkılarıyla  birlikte Komili'nin Türkiye pazarındaki potansiyelini en iyi şekilde  değerlendireceğimize inanıyoruz" değerlendirmesi yapıldı.

Satışın gerçekleşmesinin ardında Komili, SCA ve Yıldız Holding’in ortak girişim şirketi olarak faaliyet gösterecek. 


Komili şu anda Türkiye’nin en büyük dördüncü bebek bezi ve kişisel bakım ürünleri üreticisi olarak gösteriliyor. Şirketin aynı zamanda ıslak mendil, sabun ve şampuan gibi alanlarda da operasyonları bulunuyor. Komili’nin yıllık satışlarının 83 milyon dolar civarında olduğu tahmin ediliyor.  

SCA Başkanı ve CEO’su Jan Johanson, “Bu satın alma, bizim Türkiye’de hijyen sektöründe güçlü bir duruş sergilememizi sağlayacak” dedi.

Satın alma işleminin gerekli otoritelerden izin alındıktan sonra,  bu yılın üçüncü çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

SÖZEN: POTANSİYELİ EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRECEĞİZ

Yıldız Holding Grup Başkanı Zeki Ziya Sözen, ortaklığa ilişkin, Türkiye  pazarında gelecek vadeden kategoriler konusunda “uzman ve dünyanın saygın  şirketleriyle” ortaklıklar kurma stratejilerini hatırlatarak, “SCA, kişisel  bakım alanında ulaşmak istediğimiz hedefleri anlayan ve bu hedeflere ulaşmak için  gerekli uzmanlığa sahip dünya çapında bir organizasyon. Libresse, Libero gibi  50'den fazla markası ile dünya üzerinde kendine hak ettiği yeri açmış,  tüketicilerin her anlamda güvendikleri markaları üreten SCA'nın katkılarıyla  birlikte Komili'nin Türkiye pazarındaki potansiyelini en iyi şekilde  değerlendireceğimize inanıyoruz” değerlendirmesini yaptı.

SCA'DA 45 BİN KİŞİ ÇALIŞIYOR

SCA, küresel piyasada hijyen ve kişisel bakım ürünleri üreten ve aynı zamanda peçete, paket ve ahşap sektöründe de yer alan bir şirket. 100’den fazla ülkede operasyon yürüten İsveçli şirketin en çok bilinen markaları arasında TENA ve Tork var.

Şirketin 2010’daki satışlarının 11.3 milyar euro olduğu belirtildi. Şirketin yaklaşık 45 bin çalışanı bulunuyor.

YILDIZ HOLDİNG'İN 53 FABRİKASI VAR

Yıldız Holding, faaliyetlerine 1944 yılında Ülker markasıyla bisküvi üreterek başladı. Yıldız Holding bugün 65 üretim ve pazarlama şirketiyle bisküviden çikolataya, gazlı içeceklerden süt ve sütlü ürünlere, bebek mamasından kişisel bakım ürünlerine ve ambalaja kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösteriyor. Bu büyüklüğü ile Türkiye’nin en büyük hammadde alıcısı konumunda bulunan Yıldız Holding, doğrudan 100 bin, dolaylı olarak ise 500 bin kişinin geçimine katkıda bulunuyor. Holding, yurtiçi ve yurtdışında toplam 53 fabrikada üretim yapıyor.

Popüler Yayınlar

Markente RSS

RSS Takip Et Technorati Profile Add to Technorati Favorites Besserer Pagerank Türkçe İçerikli Web Siteleri
Sitetistik