29 Temmuz 2011 Cuma

Kriz yok, büyümeye devam

Metro Toptancı Market, 15.5 milyon euro yatırım değeri olan 20’nci mağazasını Mersin’de açtı. Metro, “öncelikli yatırım ülkeleri”nden biri olan Türkiye’de 2011 yılında tüm kriz söylentilerine rağmen yeni mağazalar açarak büyümeye devam edecek.

Türkiye’nin ve dünyanın lider toptan satış markası Metro Toptancı Market, büyük bir hızla devam ettiği açılışlarına bir yenisini daha ekledi. 19’uncu mağazasını Nisan ayında Ankara Batıkent’te açan Metro, 2011 yılının ikinci mağazasını Mersin’de açtı. Metro Mersin mağazası ile 250 kişiye iş imkanı sağladı.

21 bin 100 metkerake toplam alan üzerinde kurulu olan Metro Mersin mağazası, 7 bin metrekare satış alanına sahip. Bu alanın 4 bin metrekaresi gıda satış alanından oluşurken, 3 bin metrekarelik alan gıda dışı ürün satış alanı olarak kullanılıyor.


Metro Toptancı Market’in 15,5 milyon euro değerinde yatırım yaparak hizmete açtığı mağazanın toplam kayıtlı müşteri sayısı 30 binin üzerinde. 30 binden fazla ürün sunulan yeni mağazada yine diğer tüm Metro mağazalarında olduğu gibi ISO22000 kalite standartları ile hizmet veriliyor.

Mersin mağazasının açılış töreninde konuşan Metro Toptancı Market Genel Müdürü Kubilay Özerkan, Türkiye’nin genç nüfusu, dinamik yapısı ve büyümede gösterdiği başarı ile, dünya ekonomisinde önemli bir yere sahip olduğunu, doğu ile batı arasındaki köprü görevinin son dönemlerde daha da önem kazandığını söyledi.

Özerkan: “Metro ramazana zamsız giriyor.”
Yaklaşan ramazan ayına değinen Özerkan, “Mersinlilerin de zamsız ramazan alışverişi yapabilmeleri için bu mağazamızı açılış tarihi daha ileri planlanmış olmasına rağmen, ramazan öncesine yetiştirdik. 5 farklı içerikte hazırladığımız erzak paketlerimiz tek tek alınmalarına kıyasla yüzde 25 daha ucuza geliyor. Ancak belirtmek gerekir ki yağ ve şekere gelen son zamlardan sonra bu fiyat avantajı yüzde 30’a kadar çıkıyor. Biz bu artışları ramazan erzak paketi fiyatlarımıza yansıtmadık.” dedi.

“Kriz yok, yıl sonuna kadar 4 mağaza daha açacağız”
Özerkan sözlerine, “Dünyanın önemli uluslararası perakende şirketlerinden olan Metro’nun Türkiye’ye olan inancı artarak davam ediyor, yatırımlarımız hızını kesmeden sürüyor ve sürecek. Türkiye Metro’nun en öncelikli yatırım noktalarından biri. 2011 yılı sonuna kadar 6 mağaza açacağız demiştik. Bunların ikincisini Mersin’e açıyoruz, yıl sonuna kadar 4 mağaza daha açmayı hedefliyoruz.” diye devam etti.

Popüler Yayınlar

Markente RSS

RSS Takip Et Technorati Profile Add to Technorati Favorites Besserer Pagerank Türkçe İçerikli Web Siteleri
Sitetistik