28 Haziran 2011 Salı

Migros, Azerbaycan Ramstore'u sattı

Migros Ticaret A.Ş., Azerbaycan'da yüzde 100 hissedarı olduğu Ramstore MMC'nin hisselerini 14 milyon 250 bin dolara "Intersun Holding FZCO" şirketine sattı.

Migros'tan yapılan yazılı açıklamada, şirketin Azerbaycan'da üç mağaza ile faaliyet göstermekte olan ve yüzde 100 hissedarı olduğu Ramstore MMC şirketindeki hisselerinin tamamının Dubai'de bulunan "Intersun Holding FZCO" şirketine satılmasına karar verildiği ve hisse devir sözleşmesinin imzalandığı bildirildi.

Hisse devir bedelinin, kapanış tarihinde fiyat ayarlamasına tabi olacağı belirtilen açıklamada, toplam satış bedelinin 14 milyon 250 bin dolar olduğu, bunun 250 bin dolarlık kısmının peşin, kalanın ise hisse devir tarihinde ödeneceği kaydedildi.

Ramstore Azerbaycan hakkında açıklama yapan Özgür Tort ise perakendede Migros'un dinamizminin işi verimlilikle birlikte hızlı büyümeye yönelttiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye pazarı tüm dünyanın ilgisini çekerken, öncü oyuncu olan Migros Grubu pazarda konumunu pekiştirmek için tüm mağaza formatları ile büyüyor. Migros Grubu, Türkiye dışında da Kazakistan gibi verimli ve hızlı büyüdüğü dış pazarlara ilgisini artırarak sürdürürken odaklanıyor.


Bu konumlandırma sonucunda operasyonlarımızın büyüme potansiyeli değerlendirilerek, Azerbaycan'dan çıkma kararı aldık. Büyüyen pazarlarda hızlı ve verimli büyüme kararlılığı ile Migros Grubu dünya perakendecileri listelerinde kuvvetle gelişmeye devam ediyor."

Popüler Yayınlar

Markente RSS

RSS Takip Et Technorati Profile Add to Technorati Favorites Besserer Pagerank Türkçe İçerikli Web Siteleri
Sitetistik