1 Ağustos 2011 Pazartesi

Çukurova’nın yıldızı Sunar Yağ Türkiye'nin en büyük 500 şirketi arasına girdi

Çukurova Bölgesi'ni pamuktan sonra 'mısır ambarına' dönüştüren Sunar Grup firmalarından Elita Gıda, 2010 yılında Türkiye'nin en büyük 500 şirketi arasında yerini aldı.

Türkiye’de yağın ustası olarak anılan “Sunar” Yağı üreten Elita Gıda, faaliyete geçmesinin ardından 3 yıl gibi kısa bir sürede Türkiye'nin 500 sanayi şirketi arasına girerek, başarı grafiğini içinde bulunduğu sektörün oturmuşluğuna rağmen hızla yükseltiyor.


3 YILDA TÜRKİYE'NİN DEVİ OLDU

Sunar Grup bünyesinde yer alan Elita Gıda, 2010 yılında gerçekleştirdiği 132 milyon lirayı aşan “üretimden net satış cirosu” ve başarılı performansı ile Türkiye’nin sanayi devlerini listeleyen İSO 500’de, 471'inci sırada yerini aldı. Yükselen başarı grafiği ile 2011 yılında da Türkiye'nin sanayi devleri listesinde edindiği bu bayrağı daha üst sıralara taşıyarak ilk 400’e girmeyi hedeflemektedir. Elita Gıda'nın bu başarısının temelinde Türkiye’nin kendi kaynaklarıyla üretim yapıp, kendi ülkesinden kazandığını kendi ülkesine aktarmayı şiar edinen duayen sanayici, Sunar Grup’un Kurucusu Nuri Çomu’nun belirlediği vizyon ve yönetim felsefesi yer alıyor. Öte yandan temelleri 1970’lerin ilk yarısında çırçır ve çeltik fabrikalarıyla atılan ve tarıma dayalı 6 farklı sektörde faaliyet gösteren Sunar Grup’un tarımsal sanayide sahip olduğu bilgi birikimi, kurum kültürü ve Çukurova Bölgesi'nin verimli toprakları da bu büyük başarıyı sağlayan diğer etkenlerdir.

MISIR YAĞI İHRACATINDA LİDER

Sunar Grup’un rehberliği ve sinerjisi ile 3 yıl gibi kısa sürede Türkiye'nin en büyük sanayi şirketleri arasında yerini alan Elita Gıda'nın üretim tesisleri Türkiye'nin en büyük tarımsal üretim bölgelerinden Çukurova Bölgesi’nde yer alıyor. Mısır yağının yanı sıra ayçiçeği, soya ve kanola yağını da yağlı tohumdan işleyebilen Elita Gıda, Türkiye'nin bu alandaki en modern tesislerine sahip şirketlerinden biri konumunda bulunuyor. 2009 yılında başladığı ihracat hamlesinde de büyük başarılar elde eden Elita Gıda, bugün başta Orta Doğu ve Kuzey Afrika olmak üzere Avrupa’dan Uzak Doğu’ya 56 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Elita Gıda, mısır yağı ihracatında ise Türkiye mısır yağı ihracatının dörtte birini tek başına yaparak bu alandaki liderliği elinde bulunduruyor.

SUNAR PROFESYONEL MARKASIYLA ENDÜSTRİYEL MARGARİNDE DE İDDİALI

Türkiye’nin tarladan sofraya mısır yağı üretebilen tek entegre tesise sahip kuruluşu Sunar Yağ, gerek perakende gerekse de dökme mısır yağı pazarında öncü bir konuma sahiptir. Sıvı yağ pazarında elde ettiği başarısının akabinde yaptığı bir dizi pazar araştırmaları sonrasında ev dışı tüketime yönelik endüstriyel margarin sektörüne de giren Sunar Yağ, oteller, restoranlar, okul – hastane kantinleri, tatlıcılar, pastaneler, catering şirketleri gibi ev dışı tüketime yönelik alanların yanı sıra bisküvi, dondurma, çikolata sanayi gibi sektörlerin de endüstriyel margarin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik ürünlerini piyasa sunmuştur. Sunar Profesyonel markalı ürünlerle, yıllık 360 bin ton üretim gerçekleşen ev dışı tüketime yönelik margarin pazarından % 5 oranında pay almayı planlıyor.

MARKALAŞMA YOLUNDA SUNAR EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR

Günümüz dünyasında kaliteli ürünler üretmenin tek başına yeterli olmadığının farkında olan Sunar Yağ, günümüzün bilinçli tüketicilerinin markalaşmaya verdiği önemden yola çıkarak, özellikle marka bilinirliğinin güvenle paralel olduğu gıda sektöründe “Sunar” markasını zirveye taşımak için Türkiye’nin önde gelen kurumlarında görev almış bir pazarlama ve satış ekibiyle çalışmaktadır. Ayrıca bu ekibe destek vermeleri için konularında uzmanlaşmış danışman bir kadro ile de çalışmaktadır. Bu alandaki çalışmalarına Türkiye’nin ilk marka danışmanı olan Güven Borça liderliğinde, Markam Danışmanlık firmasının stratejik konumlaması ile markalaşma çalışmaları başlamıştır. Bunun yanı sıra Doret Habib PR İletişim Danışmanlığı; Sunar Yağ’ın basın ve iletişim çalışmalarını yürütmektedir.

Popüler Yayınlar

Markente RSS

RSS Takip Et Technorati Profile Add to Technorati Favorites Besserer Pagerank Türkçe İçerikli Web Siteleri
Sitetistik